szykuję się do zakupu lampy błyskowej. myślę o Canon 430ex.
proszę o podpowieź czy warto, ewentualnie co innego wybrać? (zastosowanie amatorskie z 350d)
PS. czy ta lampa będzie wspołpracowała bezprzewodowo z 350d???
szykuję się do zakupu lampy błyskowej. myślę o Canon 430ex.
proszę o podpowieź czy warto, ewentualnie co innego wybrać? (zastosowanie amatorskie z 350d)
PS. czy ta lampa będzie wspołpracowała bezprzewodowo z 350d???
oczywiście http://canon-board.info/search.php
1. tak warto
2. np. 580EX, 380EX
3. sama z siebie bezprzewodowo nie będzie
40D+BG-E2N+70-200/4L+Tamron 28-75/2,8 580EX II"Lepiej milczeć i być podejrzewanym o głupotę niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości ..."
sama z siebie pewnie nie. doprecyzuje ale nie do końca wiem czy dobrze.
czy wbudowana lampa będzie mogła ją wyzwolić, czy może body wysyła jakiś sygnał (podczerwień lub coś???)
ani lampa wbudowana ani body nie wyzwoli innej lamy
Witam... nie jestem pewny co do tego wyzwalania... ale jeśli zastosujesz odpowiednia kostkę to bedziesz mogł wyzwolic ja z innego miejsca ale przewodowoa tego drugiego rozwiazania nie jestem pewny bo tez nie posiadam zewnetrznej lampy... dokupic jakas fotocele do lampy zewnetrznej i np zamontowac na statywie a wyzwalac blyskiem tej w aparacie :-/
EOS 400D + KIT + 50mm f1.8 + 70-300mm F4-5.6 SIGMA APO DG MACRO + MiniTrekkerAW + Sherpa 600R no i 4GB karta
To i ja się podłączę.
Rozważając zakup lampy porównywałem 430EX i 530EX II.
Wychodzi mi że jedyne różnice na korzyść 530 to, że jest mocnejsza i ma wbudowane sterowanie dodatkowymi lampami.
Czy coś przeoczyłem?
Ponieważ w dającej się przewidzieć przyszłości nie widzę konieczności posiadania więcej niż jednej lampy, a większa moc wg mnie nie rekompensuje 2 krotnie wyższej ceny, do moich amatorskich zastosowań wybiorę pewnie 430EX.
7D/400D/C 10-22/C 24-105 L IS/C 100-400 L IS/430EX/Sherpa 600R/oraz wyrób statywopodobny
Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj
OK. ale szkoda widziałem coś takiego w Nikonie