Strona 6 z 71 PierwszyPierwszy ... 456781656 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 705

Wątek: GRIP - czy warto przepłacać??

Domyślnie

miałem 350D z orginalnym gripem i nic mi się nie kolibało więc raczej to wina statywu, teraz mam 30D równiez z orginalnym gripem i nie żaluję, ale podejżewam że gdym miał jeszcze raz kupować skusiłbym się na grip firmy hahnel który miałem mozliwośc przetestowac i który w mojej opinii nie ustepuje orginałowi a jest o niebo lepszy od Delty, która czesto zawiesza aparat (doswiadczenie kilku znajomych którzy uzywają ich z 20D oraz 30D)

Początki nałogu Awatar Fakungio

Domyślnie

Zamontowałem oryginał i jestem zachwycony precyzją wykonania!!!

Nie żałuję wydanych 400 zł. 350D bez i z gripem to dwa różne Światy.

Jestem pod wrażeniem!!! Canon i tylko Canon - perfekcja!!!
    Canon 50D + EF 24-105 f/4 L+ Sigma 50mm 1.4 EX DG

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mikie_001 Zobacz posta
    o ile uzywalem gripa oryginalnego, to nie mialem problemu z przechylami i miekkoscia polaczenia. Oczywiscie to zalezy od wagi podpietego szkla. Jesli mialem podpiety 17-40, to wszystko bylo OK, ale jak podpinalem 70-200/4, to zawsze poprzez mocowanie statywowe obiektywu.
    Inna sprawa, ze jesli juz robisz zdjecia ze statywu, to uzywaj wezyka, albo pilota - jak bedziesz lapami macal puszke, to zawsze Ci bedzie drżec
    Jakie masz/miałeś mocowanie statywowe 70-200/4 ?!

kudel
    Guest

Domyślnie

Ja mam zamiennik do BG-E3 i jestem zadowolony. Używam z ciężkimi szkłami (70-200 L, 24-105L) i lampą i nic się nie dzieje. Nic nie odpada, nic się nie wyłamuje.

Uzależniony Awatar Biperek
    Miasto
    Augustów

Domyślnie

Ja mam Deltę. Pierwszy egzemplarz rozsypał mi się po kilku dniach. Wymiana bez problemu. Drugi pracuje już rok i złego słowa nie powiem.
    Pozdrawiam
    Marek/Biperek

michu_mst
    Guest

Domyślnie

Co do mojego zamiennika Delty do 400D też złego słowa powiedzieć nie mogę. Jedyna rzecz która troszeczkę 'przeszkadza' (przesadzone słow) to inna praca spustu migawki, w body jest bardziej 'sztywny' i lepiej odbija, w Delcie wchodzi głębiej w obudowe i przez to wydaje się miekki.
    Ogólnie jestem zadowolony z tańszego zakupu.

Coś już napisał
    Miasto
    Lubelskie

Domyślnie

a czy ktoś z was ma coś takiego?? http://www.allegro.pl/item303054917_...nnik_bg_e.html
    Zastanawiam sie nad kupnem i chciałem zasięgnąć opinii bardziej wtajemniczonych canonierów :-)
    D90 S10-20 N35 T70-300 USD VC

Początki nałogu Awatar czajna
    Miasto
    Rybnik

Domyślnie

Było już o tym kilka razy, w sensie o zamiennikach... Jeśli zależy Ci na jakości i spasowaniu to tylko oryginał!! Co z tego że to ma wbudowany sterownik ala wężyk, jak jakościowo niestety słabo. Lepiej kupić oryginał i ewentualnie podróbe wężyka niż wszystko w jednym, bo jak się to mówi co do wszystkiego to do niczego...
    30D+BG-E2; T12-24/4; T28-75/2,8; C70-200/4L; C430EX II; GP324C + M488RC2; Computrekker AW i kilka GB na kartach

Domyślnie

Przysłowie mówi: Tanio kupujesz, drogo kupujesz.

Weź pod uwagę rzeczywiste zapotrzebowanie na grip'a. Chcesz mnieć "większy" aparat bardziej zwracający uwagę czy "mniejszy" aparat mniej wyróżniający się. Kwestia wygody. Mój grip po miesiącu znalazł się w firmowym pudle. Aparat zrobił się dość ciężki.

Przysłowie mówi:
    Mniej masz, więcej masz, dalej zajdziesz

Domyślnie

Mam podróbę i zawiesza się klawisz spustu. Nigdy więcej nie kupię żadnego zamiennika

Strona 6 z 71 PierwszyPierwszy ... 456781656 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów