Strona 64 z 71 PierwszyPierwszy ... 14546263646566 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 631 do 640 z 705

Wątek: GRIP - czy warto przepłacać??

Coś już napisał
    Miasto
    Kielce

Domyślnie Odp: GRIP - czy warto przepłacać??

Już pisałem że ja mam Newella do Canona 6D. Wcześniej miałem Phottixa do 650D i wydaje mi się że Phottix był sztywniejszy.
    Ale niestety pojawił się wczoraj nowy powód aby nie kupować Newella: grip zablokował mi pokrętło główne w aparacie. Z podpiętym gripem pokrętło nie chodziło, po odpięciu wszystko ok.
    Wydaje mi się że sprawcą było pokrętło na gripie, po jego poruszeniu mu przeszło.

Dopiero zaczyna

Cytat Zamieszczone przez marjo Zobacz posta
    Już pisałem że ja mam Newella do Canona 6D. Wcześniej miałem Phottixa do 650D i wydaje mi się że Phottix był sztywniejszy.
    Ale niestety pojawił się wczoraj nowy powód aby nie kupować Newella: grip zablokował mi pokrętło główne w aparacie. Z podpiętym gripem pokrętło nie chodziło, po odpięciu wszystko ok.
    Wydaje mi się że sprawcą było pokrętło na gripie, po jego poruszeniu mu przeszło.
    Czyli lepiej kupić oryginał.

Coś już napisał

Panowie mam pytanie czy np grip z 50D podejdzie również do 6D? ;>

Dopiero zaczyna Awatar Roy
    Miasto
    NL PL

Nie będzie pasował. 6D korzysta z BG-E13 podczas gdy 50D chyba ma BG-E2

Pełne uzależnienie

Cytat Zamieszczone przez Roy Zobacz posta
    Nie będzie pasował. 6D korzysta z BG-E13 podczas gdy 50D chyba ma BG-E2
    Nie będzie, bo po pierwsze te gripy jak Kolega zauważył są zupełnie różne a po drugie akumulatory są zupełnie różne.
    Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXII

Początki nałogu Awatar ketras
    Miasto
    Kościan / Leszno / Poznań

Czy ktoś ma grupa do 6D vertaxa? Czy l faktycznie są to lepszej jakości gripy? Zastanawiam się między nim a phototixem i newellem.. Chciałbym podpiąć grip do reporter strapa i boje się o wytrzymałość gwintu.
    "Rób w życiu to co kochasz ! A nie spędzisz w pracy nawet jednego dnia " ### "Body to tylko początek .... Dalej zaczyna się wolność (jak i wydatki ;/) "

Uzależniony

Cytat Zamieszczone przez ketras Zobacz posta
    Czy ktoś ma grupa do 6D vertaxa? Czy l faktycznie są to lepszej jakości gripy? Zastanawiam się między nim a phototixem i newellem.. Chciałbym podpiąć grip do reporter strapa i boje się o wytrzymałość gwintu.
    Mam Vertaxa do 5D3 i zapinam to spokojnie od minimum roku do BlackRapid. Gwint jest normalny.

Początki nałogu Awatar Demonos
    Miasto
    Warszawa

Cytat Zamieszczone przez marjo Zobacz posta
    Jgrip zablokował mi pokrętło główne w aparacie. Z podpiętym gripem pokrętło nie chodziło, po odpięciu wszystko ok.[/B]
    To akurat zdarza się także z orginalnymi gripami.
    1Ds mkII, 50D + S35/1.4 | C10-22 /3.5-4.5 | C 28-105/3.5-4.5 USM | C24/2.8 | CZJ Pancolar 50/1.8 |Petri 50/2.0 | Metz 58 AF-2

Pełne uzależnienie

Używam dwa oryginalne gripy Canon-a do 5DII i 7D od kilku lat i nigdy mi się nie zdarzyło nic takiego.
    Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXII

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Jelenia Gora

witam dodam swoje trzy grosze zakupiłem zamiennik firmy Meike do 50d okazało sie ze przełacznik on off nie działa po wymianie na nowy po roku okazało sie ze nie mogę odkrecic go od korpusu po paru probach uwolniłem korpus od gripa i to był koniec z zamiennikami na alegro trafiłem na orginał canona za 305 z dostawą grip ma rok bez sladow uzywania dokreciłem dolega na styk zadnych zgrzytów po prostu rewelka nigdy wiecej zamiennikow

Strona 64 z 71 PierwszyPierwszy ... 14546263646566 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów