Chodziło mi o Pixel Vertax BG-E11. Sorki za wprowadzenie w błąd.
Chodziło mi o Pixel Vertax BG-E11. Sorki za wprowadzenie w błąd.
Ja za swój grip do 450d zapłaciłem 219 zł, niestety po roku przestały działać przyciski ale jako miejsce na dodatkowy akumulator sprawuje się dobrze![]()
mam pytanie, wg jakiego schematu grip czerpie energię z 2 załadowanych aku ??? załóżmy że do gripa pakuje 2 aku, jeden naładowany na full, drugi w połowie, czy to z którego najpierw będzie pobierał energię zależy od gniazda czy też od tego który ma więcej energii ??? czy gdy załaduje 2 naładowane aku to gdy się jeden wyczerpie to automatycznie pobiera energię z drugie i ja fotograf tego nie odczuje czy może z obu jednocześnie ???
http://www.obiektywni.pl/autorzy/aut...68-0-0-0-0.php
http://www.canon-board.info/galerie-...karaiby-84676/
Sprzęt: C650D+BG-E8, T17-50/2.8, C550EX dawniej: C20D, C300D, G3, S70-200/2.8, C50/1.4, T17-35/2.8-4.0, T90/2.8 macro...
Witam. Ostatnio dostałem nowy GRIP NEWELL BG-E13 i powiem szczerze jakość wykonania świetna, a ten dużo tańszy zamiennik od oryginału różni tylko ... cena. Przynajmniej takie mam odczucia.
Jeden wielki ( dosłownie ) minus to grubość gripów do C. Nie wiem, czym Canon się kierował, ale na pewno nie brał pod uwagę faktu, że niektórzy moga mieć drobne małe dłonie jak ja. Niestety w porównaniu do SONY to jakieś nieporozumienie. O połowę cieńszy też by spełniał swoje zadanie. Mam w SONY A580 zamiennik gripa firmy MEIKE i ten model trzymał się w ręku jak marzenie., czego niestety nie mogę powiedzieć o tym nowym. Porównując jednak jakość wykonania Newell -> Meike to ten od Newella zdecydowanie wygrywa.
Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXII
Witam,
W marcu pisałem o gripie Newell do piątki. Funkcjonalność jak oryginał, dopasowanie też bez zarzutu. Lecz w trakcie użytkowania pojawiło się jednak istotne "ale": podczas sesji koncertowych, gdzie przeważnie robię trochę więcej zdjęć (dynamika sceny oraz nieprzewidywalne zmiany oświetlenia to wymuszają) - dwukrotnie zdarzyło mi się zawieszenie aparatu z tym gripem - przestawał reagować na zmiany ustawień. Pomogło dopiero wyjęcie i ponowne włożenie akumulatorów. Bez gripa mi się to nie przydarzyło. Obawiam sie, że i reklamacja może być trudna, bo to się zdarza tylko czasem i po większej ilości zdjęć...
Czy miewa ktoś podobne obserwacje?
Miałem tak bodaj dwa razy z zamiennikiem (Delta) podpiętym pod 40 D na przestrzeni dwóch lat. Porozpinałem, poskładałem i ruszało.
Życie.
....C50E....C40D
to jest tak samo jak kupując np. lampę błyskową Yongnuo EX568 II a Canona 580EX II - sprzęt niby działa tak samo, ale ZAWSZE jest jakieś 'ale', czy też sama świadomość, że nie jest to sprzęt danego producenta.
o ile w przypadku Yongnuo - lampy te działają super, są mega niezawodne, to z gripami bywa różnie niestety. Niestety życie to sztuka wyborów, i albo taniej i zamiennik albo drożej i orginał - w obu przypadkach mogą być problemy. T
myślę, że tutaj wszystko zależy od portfela tylko i wyłącznie
5Dmk3 + 1Dsmk2 + Fuji X-T1
Crazy Apple Fanboy
Ex Linux User