Strona 55 z 71 PierwszyPierwszy ... 545535455565765 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 541 do 550 z 705

Wątek: GRIP - czy warto przepłacać??

Początki nałogu
    Miasto
    Dobczyce, Kraków

Domyślnie Odp: GRIP - czy warto przepłacać??

Ja posiadam tylko oryginale gripy do swoich aparatów. Cena wyższa ale nigdy nie mnie zawiodły, są lepiej wykonane i tak jak kolega wyżej napisał ludzie nawet jak kupią zamienniki to i tak kupują później oryginał.

Ja kupiłem aparat z zamiennikiem gripa i był od razu do wyrzucenia.

Więc polecam tylko oryginały.

Początki nałogu

Jeśli zamiennik to tylko Phottix (!) Najlepsze wykonanie/dopasowanie i bezawaryjność.

Wysyłane z mojego GT-I9100 za pomocą Tapatalk 2

Kupiłem oryginał. Poobijany i odrapany ale swietnie pasuje i działa. Uzywka w dobrej cenie. Zamienniki miałem w ręce i nie przekonały mnie. Aparat 5D.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Jakość gripów w ostatnim czasie się mocno podniosła. Phottixy, Newelle, Pxele - to porządne produkty. Jakoś nie słyszy się też ostatnio o awaryjności. W obliczu koszmarnie drogich oryginałów - warto rozważyć.
    O obiektywach wiem prawie wszystko

Początki nałogu Awatar Flanel
    Miasto
    Gdynia

Cytat Zamieszczone przez adi760303 Zobacz posta
    Ja posiadam tylko oryginale gripy do swoich aparatów. Cena wyższa ale nigdy nie mnie zawiodły, są lepiej wykonane i tak jak kolega wyżej napisał ludzie nawet jak kupią zamienniki to i tak kupują później oryginał.

Ja kupiłem aparat z zamiennikiem gripa i był od razu do wyrzucenia.

Więc polecam tylko oryginały.
    Raz jeden kupiłem oryginał. Potem kolejno do 5d wersje 1, 2, 3 - zawsze zamienniki. Też mnie nie zawiodły. No poza może ostatnim gdzie wysiadł joystick... Wymieniono - gwarancja leci od nowa. Nie widzę powodu do narzekania :-)

Początki nałogu Awatar Flanel
    Miasto
    Gdynia

Cytat Zamieszczone przez Grzesiek_PL Zobacz posta
    Do puszki która ma oryginalnego plastikowego gripa ok.
    Przypnij sobie jakiś plastik do 5D II/5D III do tego 70-200 2.8 i pasek quick strap mocowany do gripa
    Hmm... mój wspólnik pod 5dmk2 z gripem alpha który wisiał na quickstrapie zapinał EF 70-200 2.8 IS i z powodzeniem mu to dyndało... Nie dramatyzujcie jak nie macie realnego doświadczenia

Bywalec PLUS member Awatar Veox
    Miasto
    Kraków

Cytat Zamieszczone przez Flanel Zobacz posta
    Hmm... mój wspólnik pod 5dmk2 z gripem alpha który wisiał na quickstrapie zapinał EF 70-200 2.8 IS i z powodzeniem mu to dyndało... Nie dramatyzujcie jak nie macie realnego doświadczenia
    Dokładnie ja taki grip i strap mam, zapinam cięższe słoiki i nic się złego nie dzieje. Oczywiście wszystko w granicach rozsądku, maratonu z tym biegał nie będę.
    Studio Moments to fotograf ślubny Kraków i kamerzysta Kraków. Zapraszam na naszą stronę!

Coś już napisał
    Miasto
    Praszka

W pierwszym aparacie(450d) miałem zamiennik i nie powiem bo był bardzo dobry Spust migawki działał jak w aparacie. W drugim (40d) jakoś sie zbierałem i zbierałem na zakup aż nie kupiłem;D Teraz trzeba coś pomyśleć do 5dmk2
    Natomiast znajomy kupił nowy zamiennik do nikona z newella i przysłali mu już z niedziałającym spustem migawki...
    Canon 5D Mark II + 40D + 50mm f1.4 + 28mm 1.8 + 580EX https://www.facebook.com/AdamHombekFotografia

Dopiero zaczyna Awatar lomiarz.wroc
    Miasto
    Wrocław

Ja ostatnio kupiłem gripa Phottix do 5d3. Też długo się zastanawiałem ale z perspektywy czasu uważam, że dobrze zrobiłem. Po pierwsze oryginał do 5d3 kosztuje ponad 1 tysia a za zamiennik dałem 309 zł. Po drugie Phottix jest najlepiej wykonany ze wszystkich dostępnych zamienników i uważam, że za te pieniądze naprawdę się opłaca. Tez używam od zawsze strapa e1 i nie widzę różnicy w mocowaniu gripa do puszki. Trzyma się tak samo mocno i stabilnie jak oryginał w 40d. Po trzecie nawet jak się Phottix sypnie to w cenie oryginału mogę mieć 4 nieoryginalne. I po czwarte niedawno chciałem sprzedać oryginalnego gripa do 40d i nie udało mi się wziąć za niego nawet 350 zł a dałem 700 a był w niezłym stanie. Tyle w temacie.

Początki nałogu
    Miasto
    Lębork

Podpisuję się pod tym co napisał przedmówca w 100% i jak pod tym co napisał cichy.
    Marki trzy.

Strona 55 z 71 PierwszyPierwszy ... 545535455565765 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów