Strona 28 z 71 PierwszyPierwszy ... 18262728293038 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 271 do 280 z 705

Wątek: GRIP - czy warto przepłacać??

Uzależniony Awatar Handelson
    Miasto
    Piła

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marekbodzioch Zobacz posta
    jask miałem 50d to miałem oryginał
    teraz mam 5dII i mam podróbkę

Nie widze róznicy w jakości
    nie ma tylko napisu CANON

kosztował 30% czyli o 700 zł taniej
    W takiej sytuacji nie warto przepłacać
    Ale są tacy co widzą różnicę
    EOS 5DMkII + BG-E6; C 14 L II; C 24 L II; C 50 1.4; C 85 1.8; C 135 L; C 580 EX II; Sherpa 450 R; Kata D-3N1-30; Crumpler Master Delhi 620 i drobiazgi...

Dopiero zaczyna Awatar Slay33
    Miasto
    Lbn

Domyślnie

Ja kupiłem 2 m-ce temu grip Alpha do 40D.
    Grip jak we wcześniejszych postach napisano jest bardzo dobrze wykonany i spasowany.
    Niestety grip "żre" baterie.
    Po pełnym naładowaniu aku i włożeniu go do gripa, po 2-3 tyg nieużywania sprzętu, body wskazuje 1 kreskę na ikonce baterii.
    C40D, T17-50/2.8VC, T70-300/4-5.6USD/VC, Marumi DHG SLP, Metz 58AF2, BC700, Kata3N1-30

photo of dried tomatoes

Bywalec
    Miasto
    Zielona Góra

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez lozik Zobacz posta
    Swego czasu używałem grip firmy Delta bodajże przy 1000d. Zapłaciłem za niego może 150zł i działał i dalej działa u teraźniejszego własciciela aparatu bardzo dobrze. Nic nie trzeszczy ani nie pęka, a wygoda dużo większa.
    Także posiadałem Deltę ale z 350D a odczucia miałem te same co kolega. Brak jakichkolwiek problemów.
    był 350D, 4D, 7D - jest 5D

Pełne uzależnienie Awatar _igi
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Handelson Zobacz posta
    Gratuluję takiego sprawnego gripa
    Wolę takie, które "banglają" bez muskania.
    Tyle że wiesz, przy 5DII grip za kafla da się w miarę spokojnie przeżyć, bo samo body kosztuje 8 kafli. Kupiłem oryginalny bez wahania. W przypadku 500D, płacenie 500 zł mi się nie uśmiecha, bo sama pucha kosztuje koło dwójki.
    5D4, 1D4, 1Ds3 + TS-E 17L, TS-E 24mk2L, 24L, 35L, 50L, 135L, 24-105L, 100-400L, + 6x manfrotto

Uzależniony Awatar Handelson
    Miasto
    Piła

Domyślnie

Jednemu się uśmiecha innym nie. Każdemu wg. potrzeb jak mówią :-D
    Do 400D, 40D, 50D, 5d2 zawsze kupowałem oryginalne gripy i nigdy nie miałem z nimi żadnych problemów. Nie rozumiem tylko jak można zachwalać towar, który działa (bangla) tak jak wiele postów wyżej - dla mnie to niedopuszczalne i już.
    EOS 5DMkII + BG-E6; C 14 L II; C 24 L II; C 50 1.4; C 85 1.8; C 135 L; C 580 EX II; Sherpa 450 R; Kata D-3N1-30; Crumpler Master Delhi 620 i drobiazgi...

Pełne uzależnienie Awatar gadget_zary
    Miasto
    Żary/Wrocław

Domyślnie

Miałem Phottixa - wytrzymał pół roku.
    Na święta dostałem grip MK Alpha - na 1 rzut oka jak dla mnie wykonany nawet lepiej niż Phottix. Zobaczymy ile wytrzyma.
    Jeżeli i ten padnie szybciej niż bym się spodziewał kolejny będzie Canon BG-E2N.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez _igi Zobacz posta
    Tyle że wiesz, przy 5DII grip za kafla da się w miarę spokojnie przeżyć, bo samo body kosztuje 8 kafli. Kupiłem oryginalny bez wahania. W przypadku 500D, płacenie 500 zł mi się nie uśmiecha, bo sama pucha kosztuje koło dwójki.
    Kupiłem około 2 m-ce temu Alphę do 5mkII i jestem zadowolony - nic się na razie nie dzieje
    Za różnicę w cenie to można sporo kupić np. Zenitar 16mm lub drugą lampę zewnętrzną szczególnie że gripy Canona to tragedia w porównaniu do Sony i szlag mnie trafia na myśl ile liczą sobie za taki klocek.
    Jak się popsuje to i tak mogę sobie kupić za te pieniądze jeszcze trzy kolejne :-D

Pełne uzależnienie Awatar gadget_zary
    Miasto
    Żary/Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Roy P Zobacz posta
    Kupiłem około 2 m-ce temu Alphę do 5mkII i jestem zadowolony - nic się na razie nie dzieje
    Za różnicę w cenie to można sporo kupić np. Zenitar 16mm lub drugą lampę zewnętrzną szczególnie że gripy Canona to tragedia w porównaniu do Sony i szlag mnie trafia na myśl ile liczą sobie za taki klocek.
    Jak się popsuje to i tak mogę sobie kupić za te pieniądze jeszcze trzy kolejne :-D
    Pytanie tylko kiedy się popsuje. Mój padł w najgorszym momencie bo podczas zlecenia na ślubie...
    Przy puszce za grubą kasę jak dla mnie nie warto oszczędzać na gripie (jeżeli naprawdę uważa się go za niezbędny element). Sam chwaliłem zamienniki ale jakoś zdanie zmieniłem. No i bądź co bądź racja - za co oni sobie życzą tyle kasy to sam się zastanawiam ;/

Cenzor Awatar MacGyver
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Slay33 Zobacz posta
    Niestety grip "żre" baterie.
    Też się spotkałem z takim problemem. Kolega ma jakiegoś wynalazka doczepionego do trzydziestki i pomijając tandetne wykonanie i dziwny paten z bateriami umieszczonymi na sankach wkładanych z boku grip zwiększa zużycie prądu. Rozkręcałem go, czyściłem wszystkie styki, ale to nie pomogło.
    Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Ja mialem od poczatku zamienniki. Do 400D skusilem sie na produkt firmy Ownuser(zakup przez neta) i byla to totalna porazka. Trzeszczy, zle spasowany, sliski, wycierajacy sie gumoplastik.

50D kupilem od razu z gripem (uzywany, rowniez zamiennik, ale za Chiny nie moge sobie firmy przypomniec, a nie mam go przy sobie. Ta polska firma. Delta chyba?). Tym razem jestem bardzo zadowolony.

Moja rada - lepiej kupic zamiennik i pozostala kase zainwestowac w jakies dodatki, a moze nawet na 50 1.8 by starczylo. Wazne zeby wiedziec co sie kupuje. Albo wczesniej pomacac, albo wziac jakis sprawdzony przez innych zamiennik.

Strona 28 z 71 PierwszyPierwszy ... 18262728293038 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów