Strona 16 z 71 PierwszyPierwszy ... 614151617182666 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 151 do 160 z 705

Wątek: GRIP - czy warto przepłacać??

Początki nałogu Awatar popi
    Miasto
    Poland

Domyślnie

ja to nawet nie sciagam gripa jak na statyw wpinam bo jak ma sie przypiety hand strap E1 i jeszcze neck strap to straszna zabawa jest ze sciaganiem gripa
    [SIGPIC][/SIGPIC]
    Canon EF 17-40 f/4 USM L|Canon EF 70-200mm f/2.8 IS USM L
    Canon EF 50mm f/1.4 USM|Canon Speedlight 580ex|SLIK PRO700DX

Bywalec Awatar CFR
    Miasto
    lazurowe wybrzeze

Domyślnie

Ja po zakupie nie moge sie juz bez niego obejsc. Kilkaset fotek dziennie (nie codziennie i grip naprawde ulatwil mi zycie. Kupilem oryginal, jednak mam pytanie, czy suwak na gripie (on/off) wplywa u Was na dzialanie aparatu? Z tego co zauwazylem, to jak jest "off" to tez moge pstrykac. Moze to o to chodzi, ze na "off" dziala tylko jeden aku, natomiast przy "on" chodza dwa aku.
    Jak jest u Was, bo nie wiem czy to normalne :/
    Zreszta na akumulatorkach jest podobnie, nie rozumiem jak to dziala :/

PZDR

Początki nałogu Awatar popi
    Miasto
    Poland

Domyślnie

przycisk ON/OFF z tego co wiem uruchamia tylko przyciski, natomiast aparat dziala i ciagnie z obydwu AKU
    [SIGPIC][/SIGPIC]
    Canon EF 17-40 f/4 USM L|Canon EF 70-200mm f/2.8 IS USM L
    Canon EF 50mm f/1.4 USM|Canon Speedlight 580ex|SLIK PRO700DX

Pełne uzależnienie Awatar axk
    Miasto
    SK

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez CFR Zobacz posta
    ... czy suwak na gripie (on/off) wplywa u Was na dzialanie aparatu?
    W większości grip-ów (jeżeli nie we wszystkich) ustawienie przełącznika znajdującego się w grip-ie w pozycję OFF powoduje wyłączenie jego funkcji. Oczywiście aparat nadal zasilany jest z ogniw znajdujących się wewnątrz grip-a i "zabieg" taki nie wpływa na jego funkcjonalność.
    EOS + Speedlite

Bywalec Awatar CFR
    Miasto
    lazurowe wybrzeze

Domyślnie

Dzieki za wyjasnienie, odnosnie funkcjonalnosci gripa to juz sie wypowiedzialem
    Jestem jeszcze ciekaw energooszczednosci wyswietlaczy w niektorych gripach, ile ten (chyba) funkcjonalny bajer pozera energii (ilosc fotek z wyswietlaczem i bez - porownanie na oko prosze)?

PZDR

Domyślnie

Ja do swojego 350d kupiłem grip Delty - potrzebowałem czegokolwiek bo aparat byl po prostu dla mnie zbyt lekki i zbyt maly. Większych problemów z gripem nie miałem jednak muszę potwierdzić ze średnio części są spasowane - zamknięcie w koszyku na baterie nie chce sie zbyt dobrze zamknąć (a że jest tam przycisk ktory odcina zasilanie jak jest otworzone zamkniecie...) - wymienic nie moge zbytnio na gwarancji bo jeszcze przy okazji wdepnąłem w ten koszyk i kilka kawalkow plastiku sie odlamalo (nie ma to wplywu na funkcjonalnosc)
    na szczescie uzywam tylko akumulatorów i koszyka na takowe...
    Gripy (podróbki) czesto srednio pasuja do aparatow bo po prostu są uniwersalne do kilku modeli...

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez CFR Zobacz posta
    Jestem jeszcze ciekaw energooszczednosci wyswietlaczy w niektorych gripach, ile ten (chyba) funkcjonalny bajer pozera energii (ilosc fotek z wyswietlaczem i bez - porownanie na oko prosze)?
    Wyświetlacz o ile dobrze pamiętam ciągnie z osobnej baterii.

Dopiero zaczyna

Domyślnie

A mi dzisiaj przez grip JENIS w 400d zwariowało koło nastaw. Nastawiało tylko w jedną stronę niezależnie w którą kręciłem. Zdjąłem gripa, założyłem ponownie i jest ok póki co, ale stracił on moje zaufanie. Tak więc TYLKO ORYGINAŁ!!!
    Canon 400D, Tarmon 17-50/2.8, Canon 70-200/4 L USM, Canon Speedlite 430EX II, M42: Pentacon 50/1.8, Tair 11A 135/2.8

Bywalec Awatar CFR
    Miasto
    lazurowe wybrzeze

Domyślnie

Juz od dluzszego czasu (tysiace fotek) uzywam oryginal i zadnych problemow z nim nie mam.

Dopiero zaczyna Awatar Arko
    Miasto
    Gdynia

Domyślnie

Ja używam oryginału i nie żałuję każdej wydanej na niego złotóweczki....spasowany jak trzeba, zamknięcia, klapki i inne pierdoły bez żadnych luzów czy złego spasowania...po prostu idealnie pasuje, jest niesamowicie wygodny i nie miałem z nim żadnych problemów i to w różnych warunkach!!
    Więc moim zdaniem wybór tylko jeden - CANON
    Canon EOS 400D; EF-S 18-55 f/3,5-5.6; EF 28 - 105 f/3.5-4.5 USM; EF-S 55-250 f/4-5,6 IS ; Speedlite 430 EX II ; Grip BG-E3; Szkiełka i pełna głowa pomysłów :]8)8)8)

Strona 16 z 71 PierwszyPierwszy ... 614151617182666 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów