ja to nawet nie sciagam gripa jak na statyw wpinam bo jak ma sie przypiety hand strap E1 i jeszcze neck strap to straszna zabawa jest ze sciaganiem gripa![]()
ja to nawet nie sciagam gripa jak na statyw wpinam bo jak ma sie przypiety hand strap E1 i jeszcze neck strap to straszna zabawa jest ze sciaganiem gripa![]()
[SIGPIC][/SIGPIC]
Canon EF 17-40 f/4 USM L|Canon EF 70-200mm f/2.8 IS USM L
Canon EF 50mm f/1.4 USM|Canon Speedlight 580ex|SLIK PRO700DX
Ja po zakupie nie moge sie juz bez niego obejsc. Kilkaset fotek dziennie (nie codzienniei grip naprawde ulatwil mi zycie. Kupilem oryginal, jednak mam pytanie, czy suwak na gripie (on/off) wplywa u Was na dzialanie aparatu? Z tego co zauwazylem, to jak jest "off" to tez moge pstrykac. Moze to o to chodzi, ze na "off" dziala tylko jeden aku, natomiast przy "on" chodza dwa aku.
Jak jest u Was, bo nie wiem czy to normalne :/
Zreszta na akumulatorkach jest podobnie, nie rozumiem jak to dziala :/
PZDR
przycisk ON/OFF z tego co wiem uruchamia tylko przyciski, natomiast aparat dziala i ciagnie z obydwu AKU
[SIGPIC][/SIGPIC]
Canon EF 17-40 f/4 USM L|Canon EF 70-200mm f/2.8 IS USM L
Canon EF 50mm f/1.4 USM|Canon Speedlight 580ex|SLIK PRO700DX
EOS + Speedlite
Dzieki za wyjasnienie, odnosnie funkcjonalnosci gripa to juz sie wypowiedzialem![]()
Jestem jeszcze ciekaw energooszczednosci wyswietlaczy w niektorych gripach, ile ten (chyba) funkcjonalny bajer pozera energii (ilosc fotek z wyswietlaczem i bez - porownanie na oko prosze)?
PZDR
Ja do swojego 350d kupiłem grip Delty - potrzebowałem czegokolwiek bo aparat byl po prostu dla mnie zbyt lekki i zbyt maly. Większych problemów z gripem nie miałem jednak muszę potwierdzić ze średnio części są spasowane - zamknięcie w koszyku na baterie nie chce sie zbyt dobrze zamknąć (a że jest tam przycisk ktory odcina zasilanie jak jest otworzone zamkniecie...) - wymienic nie moge zbytnio na gwarancji bo jeszcze przy okazji wdepnąłem w ten koszyk i kilka kawalkow plastiku sie odlamalo (nie ma to wplywu na funkcjonalnosc)
na szczescie uzywam tylko akumulatorów i koszyka na takowe...
Gripy (podróbki) czesto srednio pasuja do aparatow bo po prostu są uniwersalne do kilku modeli...
A mi dzisiaj przez grip JENIS w 400d zwariowało koło nastaw. Nastawiało tylko w jedną stronę niezależnie w którą kręciłem. Zdjąłem gripa, założyłem ponownie i jest ok póki co, ale stracił on moje zaufanie. Tak więc TYLKO ORYGINAŁ!!!
Canon 400D, Tarmon 17-50/2.8, Canon 70-200/4 L USM, Canon Speedlite 430EX II, M42: Pentacon 50/1.8, Tair 11A 135/2.8
Ja używam oryginału i nie żałuję każdej wydanej na niego złotóweczki....spasowany jak trzeba, zamknięcia, klapki i inne pierdoły bez żadnych luzów czy złego spasowania...po prostu idealnie pasuje, jest niesamowicie wygodny i nie miałem z nim żadnych problemów i to w różnych warunkach!!
Więc moim zdaniem wybór tylko jeden - CANON![]()
Canon EOS 400D; EF-S 18-55 f/3,5-5.6; EF 28 - 105 f/3.5-4.5 USM; EF-S 55-250 f/4-5,6 IS ; Speedlite 430 EX II ; Grip BG-E3; Szkiełka i pełna głowa pomysłów :]8)8)8)