Strona 9 z 71 PierwszyPierwszy ... 78910111959 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 81 do 90 z 705

Wątek: GRIP - czy warto przepłacać??

Bywalec Awatar CFR
    Miasto
    lazurowe wybrzeze

Domyślnie

Czy ktos moze sie wypowiedziec odnosnie tego gripa. Na zdjeciach wyglada solidnie Nasuwa sie pytanie, czy robiac z nim zdjecia zachowa sie solidnie :P
    GRIPpex

PZDR

PS. Po wnikliwej analizie stwierdzam, ze jest tu chyba ten sam produkt co w poscie #71 @mssk :/
    Ostatnio edytowane przez CFR ; 07-04-2008 o 17:40 Powód: dodano PS :)

Dopiero zaczyna

Domyślnie

To ja się wypowiem jako jeden z niewielu jak nie jedyny zadowolony użytkownik zamiennika Delta do 400D. Co prawda jak kupiłem to po paru dniach coś czasami na stykach nie działało. Okazało się że szufladka z bateriami nie zamykała się do końca. Poszedłem do sklepu, wymieniłem, i przez 1,5roku cieszę się dobrym gripem. Żadne śrubka nie odpada, przyciski działają itd. Wszystko sprawne w 100%

Bywalec Awatar CFR
    Miasto
    lazurowe wybrzeze

Domyślnie

Problem z zakupami przez internet (te u mnie wioda prym) to utrudnienie w szybkiej wymianie wadliwego egzemplarza :/
    Nie jestem maniakiem oryginalow, po to w koncu sa zamienniki aby dolozyc zaoszczedzona na nich kase do czegos ... oryginalnego

PZDR

Pełne uzależnienie Awatar szwayko
    Miasto
    Olsztyn

Domyślnie

Dobra rzecza aukcji jest to ze mozesz zapytac kupcow jak sie sprawuja dane wyroby.
    Ja np. znalazlem aukcje zakonczone 2 miesiace temu odnosnie zamiennika gripa bg-e4. Po 2 miesiacach uzytkownicy maja juz zdanie na jego temat. Napisalem do pieciu osob, piec takich samych e-maili. Cztery odpisaly i kazdy odradzal. To cos nie kontaktowalo, to slabo dochodzil do aparatu. Jedna osoba oddala i wziela kase. To mnie bardziej przekonuje niz opinie osob ktore tylko oceniaja na podstawie zdjec.

Bywalec Awatar CFR
    Miasto
    lazurowe wybrzeze

Domyślnie

Czyli jakby nie patrzec to 93,4% userow preferuje oryginalne produkty po tym jak przejechalo sie na zamiennikach.

PZDR

PS. Dane statystyczne zostale opracowane na podstawie sondazy firm Canon, Nikon, Olympus, Metz, Kodak, Tamron, Sigma

Pełne uzależnienie Awatar marekb
    Miasto
    Wadowice,Kraków

Domyślnie

warto zapłacić wiecej za oryginał, tak jak warto zapłacić za eLki...

Uzależniony

Domyślnie

Testowalem delte do mojego porzedniego 400D, lecz kupilem wowczas oryginal - roznica byla zauwazalana - tworzylo to dobra calosc i trzymalo sie dobrze. Raczej nie ryzykowalbym z podrobka.
    40D|BG-E2N|70-200/2.8 IS L|24-105/4L IS|17-55/2.8 IS |85/1.8|50/1.4|430EX|580EX II|Sherpa 600R

michu_mst
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolaj Zobacz posta
    (...) Sam widzisz, że to loteria. A wygrana to prawie, jak trafienie szóstki.(...)
    Kurcze, to widze, że w dniu zakupienia zamiennika powinienem jednak skreślić Totka mój zamiennik działa od pół roku bez problemu (odpukać), nic nie jest luźne, niepewne, nic się nie odkręca, jedyne co to przycisk spustu inaczej odbija niż na body. No ale to subiektywna opinia, bo miałem do czynienia tylko z zamiennikiem.

Bywalec

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marekb Zobacz posta
    warto zapłacić wiecej za oryginał, tak jak warto zapłacić za eLki...
    I tak i nie. Tak - bo kompatybilność wyższa, jakość bezdyskusyjna, parametry lepsze. Nie - bo cena czasem nieadekwatna, w zamiennikach można wybrać niegorszy eksponat.
    Inaczej ujmując dla ceniących jakość i mających kasę tylko oryginały. Dla mających czas i cierpliwość - zamienniki. I wtedy wszyscy są zadowoleni, nikt nikogo nie musi obrażać i nie trzeba wymyślać absurdalnych teorii o "duszy" szkieł M42 z lat 70-tych na przykład.
    Tylko Canon. Po 30 latach uzbierało się tego sporo

Uzależniony Awatar C80
    Miasto
    ZS

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez 1jac Zobacz posta
    Inaczej ujmując dla ceniących jakość i mających kasę tylko oryginały. Dla mających czas i cierpliwość - zamienniki.
    Całkowita racja. Sam miałem zamiennik, tzw. power grip czyli wielki akumulator o kształcie gripa firmy Ansmann. Jeden padł, poszedł na gwarancję i dostałem nowy, pochodził miesiąc i też padł. Stwierdziłem, że nie będe ryzykował na imprezach niepewnym sprzętem i poszedł w odstawkę, teraz mam oryginała za którego co prawda zabuliłem, ale jeste bardzo zadowolony.

Strona 9 z 71 PierwszyPierwszy ... 78910111959 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów