Strona 7 z 71 PierwszyPierwszy ... 567891757 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 61 do 70 z 705

Wątek: GRIP - czy warto przepłacać??

Coś już napisał Awatar KrzysiekRally
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

"Grip-czy warto przepłacać" autor tematu powinien to nazwać "warto zainwestować" Grip to kolejna rzecz jaką mam zamiar dokupić do mojego 400D aby był bardziej poręczniejszy. Jeśli stać mnie na aparat i szkła za tyle kasy to dlaczego ma mi być szkoda jakieś 500-600 zł na gripa? Jak się nie ma na gripa to się sprzedaje nerkę
    www.image-sport.net moja www
    www.imagesport.digart.pl prace
    www.facebook.com/imagesportnet
    7D,400D/17-50 f2.8/70-200 f4L/50 f1.8II/580EXII/Tamrac Expedition7

Uzależniony
    Miasto
    Dolina Lina Na A

Domyślnie

Po przeczytaniu wątku stwierdziłem, ze w moim wypadku nie ma sensu kupować oryginał. Kupię zamiennik. Używał ktoś zamiennika z 70-200 2.8 ??

Pełne uzależnienie Awatar arturs
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kucza21 Zobacz posta
    Po przeczytaniu wątku stwierdziłem, ze w moim wypadku nie ma sensu kupować oryginał. Kupię zamiennik. Używał ktoś zamiennika z 70-200 2.8 ??

Masz obietyw za ca. 5000 który swoje waży i do tego puszkę też za parę tysięcy (i nielekką) i szkoda ci dołożyć 200 zł do orginału?? A jak przykręcisz taki zestaw do statywu i pierd...lnie ci na glebę bo śruba na tym badziewnym plastiku puści to będziesz się cieszył że oszczędziłeś??
    Nie rozumiem takich "oszczędności"..
    5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|

Coś już napisał
    Miasto
    Wa-wa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez arturs Zobacz posta
    Masz obietyw za ca. 5000 który swoje waży i do tego puszkę też za parę tysięcy (i nielekką) i szkoda ci dołożyć 200 zł do orginału?? A jak przykręcisz taki zestaw do statywu i pierd...lnie ci na glebę bo śruba na tym badziewnym plastiku puści to będziesz się cieszył że oszczędziłeś??
    A czy Canon gdzieś gwarantuje, że na oryginale nie p...nie? A jeśli, to że Ci zwróci kasę za rozwalony sprzęt?

Tak tylko się pytam. ;-)

Miasto
    Kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez czumba Zobacz posta
    A czy Canon gdzieś gwarantuje, że na oryginale nie p...nie? A jeśli, to że Ci zwróci kasę za rozwalony sprzęt?

Tak tylko się pytam. ;-)
    No niby nie ale jakoś nie czytam w wątku o gripach że orginały trzeszczą i są czasem takie jakieś.. no właśnie.. jakieś niepewne.. a co by nie mówić o orginale to jest raczej solidnie zrobiony a o zamiennikach różnie piszą więc oszczędność paru złotych przy sprzęcie za taką kasę to już sknerstwo (chyba że kolega Kucza21 ze Skocji to przepraszam )

Bywalec
    Miasto
    kraków

Domyślnie

oryginał to 370zł .. ja w najblizszym czasie zamierzam też kupic, ale póki co nie ma czasu bo sesja:] zamiennika nie mam zamiaru kupowac

Coś już napisał
    Miasto
    Wa-wa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez arturs Zobacz posta
    oszczędność paru złotych przy sprzęcie za taką kasę to już sknerstwo
    ależ oczywiście

Uzależniony
    Miasto
    Dolina Lina Na A

Domyślnie

Rozumie Twoje oburzenie czym napisałem.Ja również bym nie oszczędzał gdybym nie zmieniał puchy. Tu nie chodzi o sknerstwo tylko o wyrobienie się w czasie. Są dla mnie ważniejsze rzeczy do kupienia takie jak 8gb, szeroki kąt, lampa i pare drobnic za ktore tez bedzie trzeba zaplacic takie jak filtry blendy czy plecaki ...

Miasto
    Kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kucza21 Zobacz posta
    Rozumie Twoje oburzenie czym napisałem.Ja również bym nie oszczędzał gdybym nie zmieniał puchy. Tu nie chodzi o sknerstwo tylko o wyrobienie się w czasie. Są dla mnie ważniejsze rzeczy do kupienia takie jak 8gb, szeroki kąt, lampa i pare drobnic za ktore tez bedzie trzeba zaplacic takie jak filtry blendy czy plecaki ...
    Ja nie jestem oburzony ale tym bardziej przy takich zakupach coś można utargować - IMHO lepiej poczekać miesiąc niż kupować badziew.. bez gripa można robić zdjęcia..

Uzależniony
    Miasto
    Dolina Lina Na A

Domyślnie

Ja nie jestem oburzony ale tym bardziej przy takich zakupach coś można utargować - IMHO lepiej poczekać miesiąc niż kupować badziew.. bez gripa można robić zdjęcia..
    Do przemyślenia. Najlepiej pożyczę od kuzyna oryginalnego, pobiegam z nim parę dni i sam się przekonam.

Strona 7 z 71 PierwszyPierwszy ... 567891757 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów