Strona 61 z 71 PierwszyPierwszy ... 11515960616263 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 601 do 610 z 705

Wątek: GRIP - czy warto przepłacać??

Bywalec Awatar Jasper

Domyślnie Odp: GRIP - czy warto przepłacać??

To odświeżę dla wyjaśnienia. Dzięki sympatycznej obsłudze sklepu przyszedł nowy grip ( też Phottix ) i wszystko gra.

Jestem nowy na tym forum więc witam wszystkich użytkowników.
    Mam pytanie jak określilibyście jakość gripów firmy newell? Szukam czegoś do C70D

Coś już napisał
    Miasto
    Kraków

ogólnie nie masz zbyt dużego wyboru co do zakupu bo albo kupisz newell'a albo oryginał, mam zamiennik gripa do swojego aparatu i powiem Ci że miałem ostatnio dziwną sytuację przestało działać mi pokrętło obok spustu migawki i nie mogłem sobie ustawić tego czego chciałem. Zdjąłem grip wrzuciłem baterie i nagle wszystko wróciło do normy co się stało nie wiem, ale nieprzyjemna sytuacja szczególnie, że wtedy bardzo potrzebowałem sprawnego sprzętu. Zamiennik to zawsze zamiennik

I to mnie martwi. Cena ok 1000zł za oryginał to jak na razie spory wydatek. Ciekawe czy jest szansa że ta kwota będzie mniejsza ? W każdym razie chyba jednak lepiej poczekać. Dzięki za odpowiedź. Życzę wesołych świąt :-)

Coś już napisał
    Miasto
    Kraków

Tutaj masz link do gripa nie za 1000 zł Canon BG-E14 Grip Oryginał Nowy Do 70D Gwar. Raty (3809611689) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. mam od niego obiektyw i jestem zadowolony. Szansa zawsze jakaś tam jest ale ten sprzęt nie tanieje nie wiadomo jak ze 100 zł na wahaniach kursu zyskasz może nie więcej. Ja radzę dozbierać mimo wszystko na oryginał, nie ma przykrych niespodzianek na prawdę pozdrawiam i również, życzę wesołych świąt

Bywalec Awatar 4kwiatek
    Miasto
    T-miasto

Hi...
    Cytat Zamieszczone przez jamada202 Zobacz posta
    ogólnie nie masz zbyt dużego wyboru co do zakupu bo albo kupisz newell'a albo oryginał, mam zamiennik gripa do swojego aparatu i powiem Ci że miałem ostatnio dziwną sytuację przestało działać mi pokrętło obok spustu migawki i nie mogłem sobie ustawić tego czego chciałem. Zdjąłem grip wrzuciłem baterie i nagle wszystko wróciło do normy co się stało nie wiem, ale nieprzyjemna sytuacja szczególnie, że wtedy bardzo potrzebowałem sprawnego sprzętu. Zamiennik to zawsze zamiennik
    Takie same objawy miałem na oryginale gripie do 350D. Wystarczyło odpiąć grip. Oczywiście trudno porównywać, ale to może nie być wina gripa tylko styków w puszce.

Pozdrawiam
    K.

Cytat Zamieszczone przez przem012 Zobacz posta
    Mam pytanie jak określilibyście jakość gripów firmy newell? Szukam czegoś do C70D
    Kup sobie New BG E14 Battery Grip for Canon E0S 70D 5 Years Warranty | eBay i też będziesz zadowolony.

Coś już napisał
    Miasto
    Kielce

Cytat Zamieszczone przez przem012 Zobacz posta
    Do Canona 6D posiadam Newell-a. Wszystko ok, chodzi itp. Jednak do 650D posidałem Phottixa i wydaje mi się że Phottix był trochę solidniejszy, tzn sztywniejszy i główne kółko chodziło ciężej (lepiej).

Coś już napisał
    Miasto
    Kraków

Cytat Zamieszczone przez 4kwiatek Zobacz posta
    Hi...

Takie same objawy miałem na oryginale gripie do 350D. Wystarczyło odpiąć grip. Oczywiście trudno porównywać, ale to może nie być wina gripa tylko styków w puszce.

Pozdrawiam
    K.
    równie dobrze, może to być wina tego że bateria nierównomiernie się rozładowuje, szkoda że tak późno się o tym dowiedziałem, że to wina gripa.

Bywalec Awatar chrisNI
    Miasto
    Newry

Poczekaj i kup oryginał. Wszystkie kundel po pewnym czasie sie skundla do reszty. Mam 60d obecnie 3 -ci grip oryginał. Pierwszy chinol polecany przez fanów taniochy był przesliczny wykonany jak oryginalny. Po pewnym czasie nawet na Manuel elektronika wariowala nie byłem w stanie zapanować nad ustawieniami. Po odpieciu odzyskalem kontrole nad puszka, ale straciłem szanse na wiele dobrych fotek, w rezultacie tandeta wylądowała w Weneckim kanale . Drugi polecany Hahnel (tandeta wykonania) działał do czasu gdy zaczął pokazywać swoje himery. Przycisk w pozycji portret nie zawsze odpadła i trzeba było wcisnąć na korpusie by ponownie odzyskać kontrole. Teraz pracuje z oryginalem, jest bez zarzutu i nie buja sie na statywie. Kupujesz tanio ... Kupujesz drożej bo kilkakrotnie. Kundel zawsze będzie kundlem

Strona 61 z 71 PierwszyPierwszy ... 11515960616263 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów