Strona 52 z 71 PierwszyPierwszy ... 242505152535462 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 511 do 520 z 705

Wątek: GRIP - czy warto przepłacać??

Bywalec
    Miasto
    Gliwice

Domyślnie Odp: GRIP - czy warto przepłacać??

Cześć,
    Chciałem trochę odświeżyć temat gripów. Do 5D3. Gdyby kasa nie była problemem - nawet nie zastanawiałbym się nad zamiennikiem - jakoś wierzę, że co oryginał, to oryginał (płyt z muzyką tez nie lubię "zgrywanych" , oryginalną przyjemniej się już do ręki bierze ). W 350D miałem zamiennik - było ok, w 40D mam oryginał - też ok (chociaż, paradoksalnie, padła mi kiedyś plastikowa przekładnia i musiałem to ustrojstwo rozdłubać, żeby odkręcić od body, a potem kupiłem i założyłem nową płytkę z przekładnią (za coś ponad 100 zł).
    Ale do tematu. Cena oryginalnego BG E-11 to ponad 1100 PLN (masakra), a przyzwoicie wyglądające zamienniki to wydatek ok. 300 PLN. I nad wyborem jednego z nich się zastanawiam:
    BATTERY GRIP NEWELL BG-E11 DO CANON 5D MARK III, do obejrzenia tutaj:
    Faxtel - BATTERY GRIP NEWELL BG-E11 DO CANON 5D MARK III
    czy Pixel Vertax, do obejrzenia poniżej:
    Battery pack Pixel Vertax E11 do aparatów Canon 5D Mark III - 319 zł - Zamienniki - dcfoto.pl
    Porównywał ktoś te dwa BP? Cena zbliżona. Pixel na zdjęciach jakoś tak kanciato wygląda... - choć opinie czytałem tu wcześniej pozytywne.
    Z góry dziękuję za opinie/sugestie

Miasto
    Gdzieś na Wschodzie

Ja mam Newella do 40D i mam mieszane uczucie co do niego. Niby wszystko w nim działa, poprawnie przekazuje info, ale czuć, że ten plastyk jest taki... pusty i średni jakościowo.
    Ostatnio edytowane przez duracell71 ; 01-03-2013 o 22:00

Uzależniony Awatar centur
    Miasto
    Pomorze

wąpię aby znalazł się ktoś kto akurat miał możliwośc porównania tych 2 gripów do tego konkretnego modelu, ja do 650d mam podpiętego meike jest b. zadowolony i wręcz namaiwam wszytskich i apeluję, aby nie kupować oryginalnych, absurdalnie drogich akcesoriów canona bo ich ceny są po prostu i d i o t y c z n i e wysokie !!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Ostatnio edytowane przez centur ; 01-03-2013 o 22:02
    http://www.obiektywni.pl/autorzy/aut...68-0-0-0-0.php
    http://www.canon-board.info/galerie-...karaiby-84676/
    Sprzęt: C650D+BG-E8, T17-50/2.8, C550EX dawniej: C20D, C300D, G3, S70-200/2.8, C50/1.4, T17-35/2.8-4.0, T90/2.8 macro...

Uzależniony

Cytat Zamieszczone przez Voyager70 Zobacz posta
    [...]Cena oryginalnego BG E-11 to ponad 1100 PLN (masakra), a przyzwoicie wyglądające zamienniki to wydatek ok. 300 PLN. I nad wyborem jednego z nich się zastanawiam:
    BATTERY GRIP NEWELL BG-E11 DO CANON 5D MARK III, do obejrzenia tutaj:
    Faxtel - BATTERY GRIP NEWELL BG-E11 DO CANON 5D MARK III
    czy Pixel Vertax, do obejrzenia poniżej:
    Battery pack Pixel Vertax E11 do aparatów Canon 5D Mark III - 319 zł - Zamienniki - dcfoto.pl
    Porównywał ktoś te dwa BP? Cena zbliżona. Pixel na zdjęciach jakoś tak kanciato wygląda... - choć opinie czytałem tu wcześniej pozytywne.
    Z góry dziękuję za opinie/sugestie
    Kiedy ja kupowałem, był tylko Pixel. Jestem zadowolony, ale teraz wziąłbym Newell'a - widzę że jest wierniejszy oryginałowi w miejscu, gdzie są przyciski pod kciuka, tj. AF-on/blokada exp.*/wybór rodzaju AF. Widać tam "schodek" pomiedzy "AF-on" a "*", pomagający rozpoznać co jest co, bez zbędnego machania kciukiem - tego mi brakuje w Pixelu i to jest jedyna drobna wada jaką w nim dostrzegam. Jeśli ktoś nie używa rear-focusing (ja wyłącznie) i nie korzysta z blokady ekspozycji, to może to nie mieć dla niego znaczenia, jednak w oryginalnym gripie ten schodek jest.. Spodobało mi się to - obmacam gdzieś w Wawie i jak reszta będzie równie solidna jak w Pixelu - wezmę go.

Moje 0,03 PLN

Bywalec
    Miasto
    Gliwice

Cytat Zamieszczone przez Kuba1 Zobacz posta
    Kiedy ja kupowałem, był tylko Pixel. Jestem zadowolony, ale teraz wziąłbym Newell'a
    Też mi się jakoś ten Newell bardziej podoba... Przynajmniej na zdjęciach

2 tygodnie temu, stałem przed podobnym dylematem jak Ty, co prawda nie do piątki, ale do 650-tki. Ostatecznie głównie z powodu dziwnego(po prostu nie pasującego mi) plastiku, złego wykonania, niepewnego połączenia z aparatem, słabego wyprofilowania, zbyt czułego spustu migawki/albo zbyt twardego, odrzuciłem deltę, meike itd...Na placu boju został ostatecznie phottix i nevell. Tu zaważyła cena(phottix 2razy droższy, przy takim samym wykonaniu. kupiłem nevella.

przy gripach do 650d(nei wiem czy przy modelach do innych aparatów tez tak jest), grip phottixa ma fajny patent. Dodatkowe "wybrzuszenie", za palcem wskazującym, odgradzającym go od pozostałych palców umieszczonych na gripie. Bardzo pewnie się trzyma aparat w pionie.

Uwaga na koniec, dotycząca wszystkich nieoryginalnych, które miałem w ręku...

sprawdź dokładnie wykonanie egzemplarza, który chcesz kupić... Jest duży odsetek b. niechlujnie wykonanych. Gumowe okładziny nierówno przycięte, odklejające się, komory baterii nie można zablokować, krzywo zamontowana/przykręcona pokrywka w której znajduje się mocowanie statywowe.

Tyle moich "oględzin".

Coś już napisał

Ja kupiłem VERTAX, jak na razie jestem bardzo zadowolony,.Starannie wykonany,nic nie trzeszczy i chyba wszystko działa.

Początki nałogu

Mam Grip Newell w 60D, moim zdaniem nie opłaca się przepłacać za oryginał, nie odczuwam żadnej różnicy (poza ceną ). I polecam ogólnie gripy i akumulatory tej firmy.
    / Canon /

Bywalec Awatar aciek_l
    Miasto
    Poznań, Częstochowa

Dziś kupiłem oryginalny BG-E13 do 6D. Niestety nie miałem w rękach nieoryginalnego gripa, ale jak tylko zamontowałem oryginał do aparatu, nie żałowałem wydanych pieniędzy. Grip jest naprawdę świetnie wykonany, nie mam żadnych wątpliwości co do jakiegokolwiek jego elementu.
    I chyba będę robił więcej pionowych kadrów, bo w pionie jest fantastycznie wygodny! Niestety wygodniejszy niż aparat trzymany normalnie.
    Ostatnio edytowane przez aciek_l ; 07-03-2013 o 22:03

Początki nałogu Awatar Diabeł
    Miasto
    Płock

Cytat Zamieszczone przez aciek_l Zobacz posta
    Dziś kupiłem oryginalny BG-E13 do 6D. Niestety nie miałem w rękach nieoryginalnego gripa, ale jak tylko zamontowałem oryginał do aparatu, nie żałowałem wydanych pieniędzy. Grip jest naprawdę świetnie wykonany, nie mam żadnych wątpliwości co do jakiegokolwiek jego elementu.
    I chyba będę robił więcej pionowych kadrów, bo w pionie jest fantastycznie wygodny! Niestety wygodniejszy niż aparat trzymany normalnie.
    możesz napisac gdzie kupiłeś ten grip?

Strona 52 z 71 PierwszyPierwszy ... 242505152535462 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów