Zamieszczone przez
pawelo1
zawsze udzielam odpowiedzi w temacie o których mam pojęcie,interesuje się i daną rzecz posiadam. Nie należe do osób, które tylko posty nabijają żeby tylko coś napisać. Mam oryginał i zawsze będzie różnica dlatego tyle zamienniki kosztuja bo to jest plastik nic więcej i jego jakość będzie zawsze zauwżalna. Nie miałeś oryginału nigdy dlatego tak będziesz bronił zamienników i dlatego tak piszesz proste. Jak ktoś czegoś nie miał to się nie wypowiada to jest prosta zasada bo wtedy porównania nie masz. Czy grip do 7d czy 5d III jest z tych samych materiałów i okładzin zrobiony tak jak pisał to Bolek02. Mam kolege, który ma zamiennik więc mam porównanie. Gripa nie kupuje się dla nazwy canon czy nikon tylko jego funkcjonalności i niezawodności. Ja każdemu pomoge i nigdy nie odmawiam taki jestem, więc nie pisz w ten sposób że kategoryczne opinie o sprzętach wyrażam. Nikt żadnego żalu jak Ty nie ma tylko był zadowolony z pomocy. Kaindox sam masz zamiennik i czytałem twój post jak go opiniujesz, więc widać jaki jesteś zadowolony. Jakby materiały były takie same to grip nie kosztował by 4 razy mniej tylko chociaż 2 razy tyle czemu takiego zamiennika nie zrobią żeby był idealny,dopracowany i miał to samo co oryginał pomyśl troche a cena np. 450-500 zł mowa o 5D III. Oszczędzać na produkcji czymś trzeba niestety idzie to w parze z jakością. Gripa jak się kupuje to się go nie odpina co troche tylko jest przyspawany do body. Ja non stop gripa używam bo lubie zdjęcia w pionie a i wyważenie lepsze body i więcej zdjęć zostanie wykonanych. Jestem amatorem nie profesjonalistą. Patrzy się na niezawodność i jakość użytych materiałów żeby nigdy nie zawiódł w najmniej oczekiwanym dla Ciebie momencie.Każdy ma inne zdanie i to jest normalne.Jeden woli dołożyć czy uzbierać nawet i kupić oryginał, a 2 ma kase a i tak kupi zamiennik bo tacy ludzie jeszcze bardziej oszczędzają. Ja wyraziłem swoją opinie jak każdy tutaj bo po to jest forum, aby wyrażać swoją opinie a komuś może być ona pomocna. Czas pokaże jak się zamieniki będą sprawować po intensywnym używaniu.