Strona 9 z 69 PierwszyPierwszy ... 78910111959 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 81 do 90 z 705

Wątek: GRIP - czy warto przepłacać??

Mieszany widok

Bywalec Awatar CFR
    Miasto
    lazurowe wybrzeze

Domyślnie

Problem z zakupami przez internet (te u mnie wioda prym) to utrudnienie w szybkiej wymianie wadliwego egzemplarza :/
    Nie jestem maniakiem oryginalow, po to w koncu sa zamienniki aby dolozyc zaoszczedzona na nich kase do czegos ... oryginalnego

PZDR

Pełne uzależnienie Awatar szwayko
    Miasto
    Olsztyn

Domyślnie

Dobra rzecza aukcji jest to ze mozesz zapytac kupcow jak sie sprawuja dane wyroby.
    Ja np. znalazlem aukcje zakonczone 2 miesiace temu odnosnie zamiennika gripa bg-e4. Po 2 miesiacach uzytkownicy maja juz zdanie na jego temat. Napisalem do pieciu osob, piec takich samych e-maili. Cztery odpisaly i kazdy odradzal. To cos nie kontaktowalo, to slabo dochodzil do aparatu. Jedna osoba oddala i wziela kase. To mnie bardziej przekonuje niz opinie osob ktore tylko oceniaja na podstawie zdjec.

Bywalec Awatar CFR
    Miasto
    lazurowe wybrzeze

Domyślnie

Czyli jakby nie patrzec to 93,4% userow preferuje oryginalne produkty po tym jak przejechalo sie na zamiennikach.

PZDR

PS. Dane statystyczne zostale opracowane na podstawie sondazy firm Canon, Nikon, Olympus, Metz, Kodak, Tamron, Sigma

Pełne uzależnienie Awatar marekb
    Miasto
    Wadowice,Kraków

Domyślnie

warto zapłacić wiecej za oryginał, tak jak warto zapłacić za eLki...

Bywalec

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marekb Zobacz posta
    warto zapłacić wiecej za oryginał, tak jak warto zapłacić za eLki...
    I tak i nie. Tak - bo kompatybilność wyższa, jakość bezdyskusyjna, parametry lepsze. Nie - bo cena czasem nieadekwatna, w zamiennikach można wybrać niegorszy eksponat.
    Inaczej ujmując dla ceniących jakość i mających kasę tylko oryginały. Dla mających czas i cierpliwość - zamienniki. I wtedy wszyscy są zadowoleni, nikt nikogo nie musi obrażać i nie trzeba wymyślać absurdalnych teorii o "duszy" szkieł M42 z lat 70-tych na przykład.
    Tylko Canon. Po 30 latach uzbierało się tego sporo

Uzależniony Awatar C80
    Miasto
    ZS

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez 1jac Zobacz posta
    Inaczej ujmując dla ceniących jakość i mających kasę tylko oryginały. Dla mających czas i cierpliwość - zamienniki.
    Całkowita racja. Sam miałem zamiennik, tzw. power grip czyli wielki akumulator o kształcie gripa firmy Ansmann. Jeden padł, poszedł na gwarancję i dostałem nowy, pochodził miesiąc i też padł. Stwierdziłem, że nie będe ryzykował na imprezach niepewnym sprzętem i poszedł w odstawkę, teraz mam oryginała za którego co prawda zabuliłem, ale jeste bardzo zadowolony.

Uzależniony

Domyślnie

Testowalem delte do mojego porzedniego 400D, lecz kupilem wowczas oryginal - roznica byla zauwazalana - tworzylo to dobra calosc i trzymalo sie dobrze. Raczej nie ryzykowalbym z podrobka.
    40D|BG-E2N|70-200/2.8 IS L|24-105/4L IS|17-55/2.8 IS |85/1.8|50/1.4|430EX|580EX II|Sherpa 600R

Bywalec Awatar CFR
    Miasto
    lazurowe wybrzeze

Domyślnie

Za kilka dni odbiore canonowego gripa, zmusilem sie do tej wersji bo faktycznie boje sie awaryjnosci w momencie plenerowego zlecenia. Wprawdzie zamienniki maja takie bajeranckie LCD no ale coz, z czegos trzeba zrezygnowac

PZDR

Bywalec Awatar toshimitsu
    Miasto
    Dublin/Lodz

Domyślnie

Kumpel kupil sobie jakis nieoryginaly grip i teraz (mimo ,ze tam wchodza 2 aku) wysa mu baterie szybciej niz bez grip-a O_O.
    Positively dirty minded

Początki nałogu Awatar photographus
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Kiedy Wy - Fotografujący Śluby - zmądrzejecie? Po jaki grzyb Wam grip. Za mało kilogramów na szyi wisi? Chyba, ze dla szpanu, wtedy co innego
    Pozdrawiam
    Petel
    regulamin pkt 8

Strona 9 z 69 PierwszyPierwszy ... 78910111959 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów