Strona 8 z 71 PierwszyPierwszy ... 6789101858 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 71 do 80 z 705

Wątek: GRIP - czy warto przepłacać??

Bywalec Awatar mssk
    Miasto
    Bielsko-Biała

Domyślnie

Poniżej zamieściłem zdjęcia GRIPa DELTY do 400d po 1 dniu użytkowania.
    Śrubki wypadły, a chcąc je ponownie wkręcić "latają", nie trzymają się gwintu. Wysłałem do sprzedawcy, dostałem nowy. Niestety, tym razem znów po kilku tygodniach miałem podobną sytuację. Szkoda mi kasy na przesyłki do sprzedawcy, dlatego skleiłem "kropelką" i na razie się trzyma. Bardzo uważam, gdy robię zdjęcia w pionie.

Proszę nie komentować jakości zdjęć, gdyż robione były "na szybko" przy mocno "podniesionym ciśnieniu" :-)

Następny kupię oryginał.
    Regulamin pkt 8.

Zablokowany

Domyślnie

Tylko oryginały, pisałem już na CB wiele razy. Albo body z jedynką w nazwie, masz gripa od razu

Dopiero zaczyna Awatar Rafał Gutowski
    Miasto
    Ludwigshafen - Germany

Domyślnie

Używam tylko oryginalnych gripów (BG-E2 i BG-E3) i obce są mi wszelkiego rodzaju problemy z czymś połamanym, wylatującym czy zacinającym się. Moim skromnym zdaniem akurat w przypadku gripa nie ma co "oszczędzać".
    EOS 40d + BG-E2N, EOS 350d + BG-E3 + Kit (EFs 18-55); EOS 3000v + Kit (EF 24-90); EF 17-40 f/4 L USM; EF 70-200 f/4 L USM; EF 50 f/1.4 USM; 430 EX; 580 EX II; etc, etc...
    www.rg-foto.eu

Coś już napisał
    Miasto
    Lubelskie

Domyślnie

To może teraz niech sie wypowie ktoś kto ma zamiennik i sprawuje mu się on bardzo dobrze. Bo nie każdego stać na to, żeby wszystko mieć z napisem "canon". niestety... :sad:
    D90 S10-20 N35 T70-300 USD VC

Dopiero zaczyna Awatar dareg3d

Domyślnie

od dawna byłem nastawiony na kupno zamiennika, i kupiłem deltę bg-e3.
    po 1 dniu użytkowania spust się zepsuł, bez zastanowienia odesłałem go i kupiłem oryginał. Delta tylko z pozoru jest taka sama, IMO warto dopłacić i nie mieć problemów.
    ════MARTINI════
    ███████████████████
    ════PORSCHE════

Początki nałogu Awatar czajna
    Miasto
    Rybnik

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dareg3d Zobacz posta
    po 1 dniu użytkowania spust się zepsuł, bez zastanowienia odesłałem go i kupiłem oryginał. Delta tylko z pozoru jest taka sama, IMO warto dopłacić i nie mieć problemów.
    Tym bardziej jak kogoś stać np. na 70-200/4L albo lampe chociaż to nie rozumiem czemu ktoś miałby oszczędzać na zamiennikach... Tym bardziej że oryginały naprawde są dużo lepiej i pewniej zrobione...
    30D+BG-E2; T12-24/4; T28-75/2,8; C70-200/4L; C430EX II; GP324C + M488RC2; Computrekker AW i kilka GB na kartach

Pełne uzależnienie Awatar arturs
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Stach84 Zobacz posta
    To może teraz niech sie wypowie ktoś kto ma zamiennik i sprawuje mu się on bardzo dobrze. Bo nie każdego stać na to, żeby wszystko mieć z napisem "canon". niestety... :sad:
    Cytat Zamieszczone przez dareg3d Zobacz posta
    No to się wpisał
    A nie słyszałem żeby na orginał ktoś narzekał

Cytat Zamieszczone przez czajna Zobacz posta
    Tym bardziej jak kogoś stać np. na 70-200/4L albo lampe chociaż to nie rozumiem czemu ktoś miałby oszczędzać na zamiennikach... Tym bardziej że oryginały naprawde są dużo lepiej i pewniej zrobione...
    Pisałwm o tym powyżej..AMEN
    5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|

Pełne uzależnienie Awatar Kolaj
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Nawet, jak ktoś taki się znajdzie, to co? Sam widzisz, że to loteria. A wygrana to prawie, jak trafienie szóstki. Odpowiedz sobie na pytanie, czy stać cię na zamiennik. Nie żal Ci tych pieniędzy, czasu i nerwów związanych z bardzo prawdopodobnymi naprawami?
    BYKOM STOP - poprawna pisownia i ortografia w internecie

Uzależniony Awatar tom517

Domyślnie

dla tych co chcą zaoszczędzić proponuję Pasek na nadgarstek GRIP II - tanio, mało miejsca zajmuje, a łapka trochę więcej odpoczywa.

Początki nałogu Awatar djcargo
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

a czy ktoś z was ma coś takiego?? http://www.allegro.pl/item303054917_...nnik_bg_e.html
    Zastanawiam sie nad kupnem i chciałem zasięgnąć opinii bardziej wtajemniczonych canonierów :-)
    Jeszcze gier brakuje na tym wyświetlaczu... Ech...
    Regulamin pkt 8.

Strona 8 z 71 PierwszyPierwszy ... 6789101858 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów