Strona 69 z 71 PierwszyPierwszy ... 19596768697071 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 681 do 690 z 705

Wątek: GRIP - czy warto przepłacać??

Pełne uzależnienie

Domyślnie Odp: GRIP - czy warto przepłacać??

ile razy czytam taki wątek to zawsze się zastanawiam po co grip do tak dużego aparatu jak 6D - mam spore ręce - takie na pewno z tych większych ale nigdy nie miałem kłopotu z żadnym korpusem, do 6D mam pasek nadgarstkowy i to wystarczy - ten aparat nawet po dokręceniu gripa nie będzie bardziej profesjonalny niż jest .
    następna wersja 6D ma być mniejsza będzie potrzebny większy grip dla osiągnięcia tego samego efektu.
    Jestem szumofobem
    S50/1.4A. Mam ostrego kundla.
    Używam Lee: BS, LS, Lee Landscape Polarizer 105mm, .6, .9 soft i hard, holder 2 sloty + pierścień

Pełne uzależnienie Awatar crazy
    Miasto
    Chełmno

Cytat Zamieszczone przez jaś Zobacz posta
    ile razy czytam taki wątek to zawsze się zastanawiam po co grip do tak dużego aparatu jak 6D - mam spore ręce - takie na pewno z tych większych ale nigdy nie miałem kłopotu z żadnym korpusem, do 6D mam pasek nadgarstkowy i to wystarczy - ten aparat nawet po dokręceniu gripa nie będzie bardziej profesjonalny niż jest .
    następna wersja 6D ma być mniejsza będzie potrzebny większy grip dla osiągnięcia tego samego efektu.
    Dużego aparatu? Przecież 6d to maluszek jest. Ja do 5D MKIII kupiłem oryginał i to jest teraz duży aparat, jeszcze jak ma zapieta Tokinę 16-28 to byk.
    Skupiam się na zdjęciach a nie na tym czym fotografuję.

Pełne uzależnienie Awatar becekpl
    Miasto
    wawa

ale crazy ja na jednej baterii robie +/- 1000 zdjec a mam dwie w zapasie
    tez mam ta tokine i naprawde nie widze sensu dopinania jeszcze gripu
    do czego on ci wlasciwie jest potrzebny?
    Nie mamy pańskiego płaszcza i co pan nam zrobi?
    Cham się uprze i mu daj. No skąd ja wezmę, jak nie mam!

Pełne uzależnienie Awatar crazy
    Miasto
    Chełmno

Po pierwsze dla wygody, do zdjęć pionowych, lepiej leży w dłoni
    Skupiam się na zdjęciach a nie na tym czym fotografuję.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Gdańsk

Cytat Zamieszczone przez becekpl Zobacz posta
    ale crazy ja na jednej baterii robie +/- 1000 zdjec a mam dwie w zapasie
    tez mam ta tokine i naprawde nie widze sensu dopinania jeszcze gripu
    do czego on ci wlasciwie jest potrzebny?
    Lepszy chwyt, drugi spust, dla mnie grip mógłby być na 1 baterię

Bywalec Awatar CFR
    Miasto
    lazurowe wybrzeze

Ja już bez gripu/a nie potrafię się obejść. Do 7-ki wziąłem oryginał dlatego też do 5-ki też tak zaplanowałem ale jak zobaczyłem cenę to mnie lekko zamurowało. No cóż zbierając finanse na oryginał rozpatruję zamiennik z czysto ekonomicznych względów.
    Przeglądam sieć znalazłem trzy firmy, które mają coś konkretnego:
    1. Pixel Vertax
    2. Phottix (nie ma joysticka)
    3. Meike

Macie doświadczenie z uchwytami tych firm do 5d mark III?

PZDR

Brałbym Pixel Vertax, ja swojego mam od momentu jak się pojawiły na rynku. Nie wiem jak długo, aparat kupiłem od razu po premierze, grip też jakoś krótko po tym.
    Porównanie mam tylko z gripem od starych piątek i zachowują się podobnie, nie trzeszczy, materiał ok. Teraz właśnie po kilku latach użytkowania, odpadł mi jojstik. Po prostu wypadł, więc będę kupował drugiego takiego samego Pixela. To że wypadł to nawet nie mam mu za złe bo ostro go męczę, a w body od 1,5 roku już 2 migawka siedzi.
    sprawne lewe oko i trochę gratów ułatwiających życie
    niewiele piszę, więcej czytam, jeszcze więcej myślę
    Fotograf ślubny

Coś już napisał Awatar worms
    Miasto
    Warszawa

Cytat Zamieszczone przez FOTO-PAN Zobacz posta
    mam takie pytanie znajomy ma problem z gripem meike do canona 60d a wiec chodzi o to jak się używa 1-go akumulatora wszystko jest ok czy w lewym czy prawym slocie komunikacja z body o akumulatorze jest prawidłowe ale jak się użyje 2 akumulatorów body pokazuję komunikat brak komunikacji z akumulatorem po zatwierdzeniu że ok działa wszystko normalnie tyle że menu informacje o akumulatorze jeden jest nie dostępny, czy to normalne na zamienniku gripu
    Witam Cię.
    Mam ten sam problem z gripem Novell-a do 6D, czy byłeś zmuszony odesłać na gwarancji ten grip, czy też samo się naprawiło, bo jak mniemam jest to nieodpowiednie zachowanie?
    Po Twoim wpisie ktoś się wypowiadał właśnie o6D i twierdził że ma komunikacje i nie ma żadnego info że brak komunikacji z prawym akumulatorem.
    6D+BG-E13 Grip,C 50 1.8STM, C 100 2.8 IS USM, T SP 24-70mm 2.8 Di VC USD, T 150-600 VC USD 430EX II, Camrock T-70,
    sprzedamT24-70 2.8, lub zamienię na 24-105L

Coś już napisał Awatar worms
    Miasto
    Warszawa

Przepraszam za post pod postem, ale edyty zrobić nie mogę.
    Więc grip działa jak należy, wystarczyło każdą baterię włożyć pojedynczo do komory w celu z czytania pojemności i teraz wszystko jest jak powinno.
    Osobiście nie wyobrażam sobie teraz robienie fotek bez gripa, ale to tylko świadczy o moim amatorstwie, za dużo nie takich fotek i baterii za czesto by brakowało .
    Druga sprawa to wygoda.
    6D+BG-E13 Grip,C 50 1.8STM, C 100 2.8 IS USM, T SP 24-70mm 2.8 Di VC USD, T 150-600 VC USD 430EX II, Camrock T-70,
    sprzedamT24-70 2.8, lub zamienię na 24-105L

Coś już napisał Awatar mystical

A z drugiej strony kolejny ciężarek... Ja uważam, że amator gripa raczej nie potrzebuje. Ale to tylko ja
    Nigdy zresztą nie sprawdzałem dokładnie ile zdjęć na baterii robię, wydaje mi się, że ok 800 - co przy mojej częstotliwości focenia daje ładowanie raz na 2 tygodnie.

Strona 69 z 71 PierwszyPierwszy ... 19596768697071 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów