Phottixa
Odgrzewam temat, bo ostatnio przeglądam gripy do 7D - BG-E7. Widziałem już kilka, które były deklarowane jako oryginały, ale mam wątpliwości co do ich autentyczności.
Czy miał ktoś jakieś doświadczenia (dobre lub złe) z zamiennikiem Hahnal HC-7D. Z tego co wiem, to nie jest to chińszczyzna.
C eos 6D | T 24-70/2,8 VC USD; C 70-200/2,8 L USM; C TCx1,4II | YN-568EX
www.cobalt.fr.pl
Literówka. Oczywiście Hahnel HC-7D.
www.cobalt.fr.pl
Wg mnie nie jest to oryginał, bo brak numeru seryjnego pod spodem.
Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXII
Witam,
Przeglądam zamienniki BG-E13 dla 6D
Do wyboru w podobnej cenie kilku producentów:
Newell
Pixel Vertax
Zumiko
Aputure
Phottix
W poprzednim sprzęcie miałem Grip Meike i nie narzekałem - ale widzę, że nie robia chyba do 6D.
Który z powyższych wybrać?
Kupiłem Newell + aku Newell. Ogólne wrażenie OK, bateria 59 zł działa i pokazuje poziom naładowania.
Jedyne zastrzeżenie w Gripie to pokrętło, którym mocuje się Gripa do body. Jest dość luźne co mnie trochę... drażni
Pytanie do innych posiadaczy Newella do 6D - tez macie w tym pokrętle prześwit prawie 1mm?
Azenis, ja zdecydowanie polecam Phottix. Miałem do 7D i zero zastrzeżeń. Używam również akumulatorów tej marki i również są godne polecenia.
Do 7D kupiłem Hahnel HC-7D przyciski precyzyjnie, trochę plastikowy ale ogólnie jestem zadowolony.
Akumulatorki 2x Phottix 1600mAh. Jest OK.
www.cobalt.fr.pl
mam takie pytanie znajomy ma problem z gripem meike do canona 60d a wiec chodzi o to jak się używa 1-go akumulatora wszystko jest ok czy w lewym czy prawym slocie komunikacja z body o akumulatorze jest prawidłowe ale jak się użyje 2 akumulatorów body pokazuję komunikat brak komunikacji z akumulatorem po zatwierdzeniu że ok działa wszystko normalnie tyle że menu informacje o akumulatorze jeden jest nie dostępny, czy to normalne na zamienniku gripu