Strona 65 z 71 PierwszyPierwszy ... 15556364656667 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 641 do 650 z 705

Wątek: GRIP - czy warto przepłacać??

Uzależniony Awatar Lulu1988
    Miasto
    Sandomierz

Domyślnie Odp: GRIP - czy warto przepłacać??

Dzisiaj dostałem gripa Meike BG-E11 - nową, drugą wersję z wybierakiem/joystickiem Nie wiem czy to wina egzemplarza czy ten typ tak ma, ale po podłączeniu gripa wybierak aparatu stał się bardzo czuły. Wystarczy go lekko dotknąć, aby chodzić po zakładkach menu lub zmieniać punkty AF. Po wyłączeniu gripa (pozycja "OFF") wybierak działa jak powinien.
    Zestaw na ciężkie czasy: 3 puszki z konserwą - w tym jedna przeterminowana, 6 słoików z ogórkami, 4 latarki i krótkofalówki.

Dopiero zaczyna Awatar steeler369
    Miasto
    Szczecin

Ja mogę się podzielić doświadczeniem. Kupiłem używaną puszkę z gripem Phottix BP-50D też używanym (zamiennik C BG-E2) i nie narzekam. Grip wykonany bardzo solidnie, wszystkie przyciski i pokrętło działają należycie. Żadnych luzów, po prostu działa bezproblemowo Jeżeli chodzi o gripy, to ja jestem za zamiennikami
    Canon EOS 50D + EF-S 18-55mm f/3.5-5.6 IS STM + EF 50mm f/1.8 II + YN-460 II

Pełne uzależnienie

ten zamiennik Phottixa BG-E2 wyglądem nie różni się od oryginału i może się nawet podobać dopóki nie zawiesi puchy z która współpracuje
    W tym jednak wypadku oryginalne używki chodzą w cenie 200-300zł więc jaki jest sens iść w zamienniki ?
    Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXII

Początki nałogu Awatar beachcomber

Co wybrac do 6D z zamienników? Newell, phottix czy vertex?

Początki nałogu
    Miasto
    Lubelskie

Cytat Zamieszczone przez beachcomber Zobacz posta
    Co wybrac do 6D z zamienników? Newell, phottix czy vertex?

Mam Newell'a ponadto "macałem" Phottixa i wybrałem tego pierwszego, kupiłem w zestawie razem z baterią z linku poniżej, wszystko działa jak należy, materiał zblizony do materiału na korpusie aparatu, polecam.

Battery Pack / Grip Newell zamiennik BG-E13 Canon EOS 6D + akumulator Newell LP-E6 + wkład AA cena 269.00 PLN

Do kilku ostatnich moich body(650d, 5dmk2) kupowałem gripy TRAVORA w foto marzenie w krakowie na madalińskiego. Po zakupie 6d też u nich kupiłem travora wraz z baterią, ale na 6 jakie mieli na stanie, we wszystkich śruba dokręcająca gripa do body ma dość duży luz. Wychodzi więc, że z jakością coś jest nie tak. Poprzednie były znacznie lepiej wykonane.

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Grudziądz/Slough UK

czytam czytam i jak zawsze - za duzo informacji naraz moze w skrocie - 5dmk3 - Phottix(80F)/Pixel(58F)/Meike(30F)/Newell(75F) (grip canona 189F) (ceny w nawiasach, w funtach) jak widac, rozbieznosc cenowa jest spora, gdzies w necie znalazlem test meike i generalnie wypadl pozytywnie, ale z kolei kolejne informacje mowia, ze Meike wypada troche gorzej niz w/w pozostale firmy... Wiem ze w tym watku bylo sporo informacji, wiec moze po prostu - kto ma gripa ktorejs z tych firm niech w skrocie podpowie co jest ok a co nie, zwlaszcza uzytkownicy Meike niech napisza czy grip jest ok. Generalnie jakbym mial wybierac patrzac na zdjecia to wszystkie wygladaja podobnie... i nie wiem co bym wybral
    Ostatnio edytowane przez th0mas ; 09-03-2014 o 23:17

Pełne uzależnienie

Oryginalny grip Canona to zawsze kosmos cenowy ale w tym przypadku to bym się zastanowił, bo do 5DIII to konstrukcja magnezowa jak samo body. Pozostałe zamienniki Phottix / Newell są raczej porównywalne ze sobą ale wykonane z plastiku.
    Jeśli ma być zamiennik, to wybierz ten z najdłuższą gwarancją
    Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXII

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Wrocław

Mam grip Meike od kilku lat. Co prawda nie przy 5dmk3, a przy 7d. Jak dotąd nic mu nie dolega, nic nie pękło nic nie przestało działać.
    Dodam, że 7d z C70-200 lub z C400 jest cały czas noszony na pasku reporterskim przykręconym do mocowania statywowego w gripie, co powoduje, że grip jest wciąż narażony na dodatkowe przeciążenia... i wciąż daje radę.
    co nieco Canona

Pełne uzależnienie

Nauczony przykrym doświadczeniem z przeszłości od kilku lat kupowałem tylko oryginalne gripy do swoich puszek, choćby używane.
    Teraz jednak mam mieszane uczucia w stosunku do zakupu gripa do 6D. Polityka cenowa Canona w tym zakresie to koszmar.
    Puszka niby amatorska a zakup gripa to wydatek ok. 1000PLN, podczas gdy zamiennik np. NEWELL-a można nabyć za 200PLN

Strona 65 z 71 PierwszyPierwszy ... 15556364656667 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów