Strona 62 z 71 PierwszyPierwszy ... 12526061626364 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 611 do 620 z 705

Wątek: GRIP - czy warto przepłacać??

Bywalec Awatar fhumargo
    Miasto
    Łódź

Domyślnie Odp: GRIP - czy warto przepłacać??

Ja od ponad 2 lat mam newella przy 7D i jak na razie jest OK!
    7D,EX600,70-200/2,8IS,17-55/2,8,10-22/3,5-4,5

Kupiłem na eBay japoński "zamiennik" do 650D i jest OK, od 10 miesięcy. Zrobiłem na nim jakieś 12 000 zdjęć. Z czego 90% to ujęcia poziome. Zależy mi raczej na lepszym (powiększonym) uchwycie i ergonomii oraz pojemności akumulatorów. Z przycisków gripa korzystam w co dziesiątym zdjęciu. Nie widzę różnicy w operowaniu głównym pokrętłem oraz przyciskiem migawki na body i w gripie. Może gdy ktoś robi 50 000 zdjęć w roku to lepszy jest oryginał. Mnie wystarcza grip za 70$. Dopiero teraz zobaczyłem, że sprzedający na 174 komentarze miał 7 neutralnych i 11 negatywów .

Bywalec Awatar 4kwiatek
    Miasto
    T-miasto

Hi.

Cytat Zamieszczone przez jamada202 Zobacz posta
    równie dobrze, może to być wina tego że bateria nierównomiernie się rozładowuje, szkoda że tak późno się o tym dowiedziałem, że to wina gripa.
    Miałem łącznie wtedy 3 baterie. Używałem raz 2 w gripie, raz jedną. Objawy były takie że czasem kółko na obudowie aparatu (nie gripie !) tylko dodawało przesłony (nieważne w którą się kręciło). Co ciekawe - wtedy pomogło odpięcie szkła. Potem już bywało gorzej - nawet odpinanie szkła nie pomagało. Generalnie działy się cuda - szczególnie przy większej wilgotności. Występowało to zarówno na jednej jak i na dwóch bateriach. Wyjęcie baterii nie pomagało.

Teraz 350-tka chodzi w spottingu w rękach mojego przyjaciela. Po drobnej korekcie AF'a (włos z plecaka na krzyżu) chodzi jak złoto (ale bez gripa .

Pomimo achów i ochów nad oryginałami gripów - w moim dodatkowo odchodziła okładzina (która zawsze wyglądała na za dużą). Nabrała też słynnego białego koloru.

Pozdrawiam
    K.

Coś już napisał
    Miasto
    Kraków

to ciekawe 4kwiatek co piszesz że odpięcie obiektywu pomagało ja tego nie zrobiłem mi też własnie dodawał ale czas naświetlania. Czasami jednak lepiej zrezygnować z gripa, mniej nerwów i niepotrzebnego stresu.

pozdrawiam

Bywalec Awatar Canonierzysta
    Miasto
    Olsztyn

Witajcie,

Czytałem i czytałem i nie znalazłem informacji o dwóch gripach które zwróciły moją uwagę.
    Mam C50D i kiedyś trafiłem na grip który ma możliwość ustawienia sekwencji zdjęć... teraz szukałem i po wielu próbach znalazłem:
    Delta BG-E2 Pro zamiennik moc. Canon gripy sklep internetowy foto-net.pl

Z opisu produktu wynika jednak, że do 50D nie pasi... przy czym przecież do 40D pasuje, a zamienniki innych firm są opisywane jako kompatybilne zarówno z 40D jak i z 50D, więc nie wiem czy ten wspomniany wyżej będzie pasował do mojego? Jakaś podpowiedź? I jak Wasze odczucia co do takich możliwości? Ktoś miał tego gripa?

Jak już nie będzie pasował, to zainteresowałem się tym:
    PHOTOOLEX P-BG-CN-50D-B Battery Grip dla CANON EOS 50D 40D 30D 20D cena 249.00 PLN

głównie dlatego, że ma pilocik zdalnego spustu migawki. Wiadomo, że można się bez tego obejść ( wyzwalacz na 2 albo 10 sekund)... ale czasem też może się przydać ( zdjęcie rodzinne, a 10 sekund to za mało aby dobiec na swoje miejsce ;P ), ale nikt tu na forum nie wspominał o tym gripie... może ktoś ma jakieś uwagi?

Oprócz tych wspomnianych i po przeczytaniu większości wątków na tym forum... nie wiem jaki grip wybrać.... więc jeśli mogę prosić o wskazówki...

Z góry dzięki!

Pozdrawiam.
    EOS R|EOS 50D|C24-105L|50mm 1,8STM|Samyang 8mm|Stroboss 60evo|430EXII|Nieustanny rozwój w pakiecie z nieustanną pasją;-)

--==<<Jeśli martwi się nie żywią, to dlaczego żywi się martwią>>==--

Pełne uzależnienie Awatar salas
    Miasto
    KIELCE

ten pierwszy jest jakiś wybajerzony i jeśli jest BG-E2 a tak piszą to jest kompatybilny z 50d - ale jak Ci te opcje nie są potrzebne to weź normalny:
    Grip MEIKE BG-E2 batterypack CANON 20D 30D 40D 50D (3793431578) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. i dokup sobie pilot za 10zł =)
    Meike jest ok, miałem gripa z tej firmy i mogę śmiało polecić

Miasto
    Olsztyn

Cytat Zamieszczone przez salas Zobacz posta
    ten pierwszy jest jakiś wybajerzony
    Właśnie o to chodzi w sekwencje się bawiłem kiedyś podpinając aparat pod kompa i używając oprogramowania canonowskiego ( już nie pamiętam nawet jak się nazywało)... w plenerze to już nie próbowałem, ale polując na błyskawice dobrze by było sobie ustawić interwał na takim gripie, bo z lapkiem na kolanach zdjęć jeszcze nie robiłem i w ogóle taka opcja mi się bardzo podoba....
    Co do kompatybilności napisałem do tego sklepu i czekam na odpowiedź, ale mi też się właśnie wydawało, że powinien pasować...

Piszesz, aby dokupić sobie pilocik za 10zł... a ten grip ma odbiornik podczerwieni? Pytam bo na zdjęciach nie bardzo jest go widać....
    EOS R|EOS 50D|C24-105L|50mm 1,8STM|Samyang 8mm|Stroboss 60evo|430EXII|Nieustanny rozwój w pakiecie z nieustanną pasją;-)

Pełne uzależnienie Awatar salas
    Miasto
    KIELCE

wiem, że w 40d nie ma podczerwieni, ale myślałem, że 50d już ma jak nie ma to w tym gripie co wysłałem to brak na pewno - małe nieporozumienie
    W takim razie ten pierwszy pewnie będzie dla Ciebie najlepszy :O

Miasto
    Olsztyn

No właśnie 50D niestety nie ma

Ten Jenis/Delta brałbym... ale nie wiem jak z jego jakością.... szukam po necie i nic nie ma.... Ktoś na Optycznych w komentach napisał, że zawiesza aparat... i to wszystko co znalazłem....

Czy ktoś miał w ogóle styczność z tymi Jenisami/Deltami?

Pełne uzależnienie

Delta za 359zł z niepotrzebnymi wodotryskami to paranoja. Niedawno sprzedałem praktycznie nowego gripa BG-E2N oryginał za 300zł, bo po tyle obecnie chodzą.
    Jaki zatem jest sens kupować zamiennik ? poza tym do 50D możesz kupić pilota za grosze.
    Ostatnio edytowane przez Bolek02 ; 07-01-2014 o 15:07
    Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXII

Strona 62 z 71 PierwszyPierwszy ... 12526061626364 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów