Strona 56 z 71 PierwszyPierwszy ... 646545556575866 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 551 do 560 z 705

Wątek: GRIP - czy warto przepłacać??

Dopiero zaczyna Awatar lomiarz.wroc
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie Odp: GRIP - czy warto przepłacać??

Chodziło mi o Pixel Vertax BG-E11. Sorki za wprowadzenie w błąd.

Ja za swój grip do 450d zapłaciłem 219 zł, niestety po roku przestały działać przyciski ale jako miejsce na dodatkowy akumulator sprawuje się dobrze

Uzależniony Awatar centur
    Miasto
    Pomorze

mam pytanie, wg jakiego schematu grip czerpie energię z 2 załadowanych aku ??? załóżmy że do gripa pakuje 2 aku, jeden naładowany na full, drugi w połowie, czy to z którego najpierw będzie pobierał energię zależy od gniazda czy też od tego który ma więcej energii ??? czy gdy załaduje 2 naładowane aku to gdy się jeden wyczerpie to automatycznie pobiera energię z drugie i ja fotograf tego nie odczuje czy może z obu jednocześnie ???
    http://www.obiektywni.pl/autorzy/aut...68-0-0-0-0.php
    http://www.canon-board.info/galerie-...karaiby-84676/
    Sprzęt: C650D+BG-E8, T17-50/2.8, C550EX dawniej: C20D, C300D, G3, S70-200/2.8, C50/1.4, T17-35/2.8-4.0, T90/2.8 macro...

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Cytat Zamieszczone przez Kubencjusz Zobacz posta
    Ja za swój grip do 450d zapłaciłem 219 zł, niestety po roku przestały działać przyciski ale jako miejsce na dodatkowy akumulator sprawuje się dobrze
    A co to za grip z roczną gwarancją ? Zamienniki mają z reguły 2.
    O obiektywach wiem prawie wszystko

Awatar szymon_gorski
    Miasto
    Szczecin / Wrocław

Witam. Ostatnio dostałem nowy GRIP NEWELL BG-E13 i powiem szczerze jakość wykonania świetna, a ten dużo tańszy zamiennik od oryginału różni tylko ... cena. Przynajmniej takie mam odczucia.

Jeden wielki ( dosłownie ) minus to grubość gripów do C. Nie wiem, czym Canon się kierował, ale na pewno nie brał pod uwagę faktu, że niektórzy moga mieć drobne małe dłonie jak ja. Niestety w porównaniu do SONY to jakieś nieporozumienie. O połowę cieńszy też by spełniał swoje zadanie. Mam w SONY A580 zamiennik gripa firmy MEIKE i ten model trzymał się w ręku jak marzenie., czego niestety nie mogę powiedzieć o tym nowym. Porównując jednak jakość wykonania Newell -> Meike to ten od Newella zdecydowanie wygrywa.

Pełne uzależnienie

Cytat Zamieszczone przez centur Zobacz posta
    mam pytanie, wg jakiego schematu grip czerpie energię z 2 załadowanych aku ??? załóżmy że do gripa pakuje 2 aku, jeden naładowany na full, drugi w połowie, czy to z którego najpierw będzie pobierał energię zależy od gniazda czy też od tego który ma więcej energii ??? czy gdy załaduje 2 naładowane aku to gdy się jeden wyczerpie to automatycznie pobiera energię z drugie i ja fotograf tego nie odczuje czy może z obu jednocześnie ???
    Jak włożysz dwa full naładowane akumulatory do gripa, to rozładowują się jednocześnie i w miarę równomiernie. Tak jest w oryginalnym gripie Canona. Jak jest w zamiennikach nie wiem, bo nie miałem przyjemności używać.
    Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXII

Bywalec
    Miasto
    Gliwice

Witam,
    W marcu pisałem o gripie Newell do piątki. Funkcjonalność jak oryginał, dopasowanie też bez zarzutu. Lecz w trakcie użytkowania pojawiło się jednak istotne "ale": podczas sesji koncertowych, gdzie przeważnie robię trochę więcej zdjęć (dynamika sceny oraz nieprzewidywalne zmiany oświetlenia to wymuszają) - dwukrotnie zdarzyło mi się zawieszenie aparatu z tym gripem - przestawał reagować na zmiany ustawień. Pomogło dopiero wyjęcie i ponowne włożenie akumulatorów. Bez gripa mi się to nie przydarzyło. Obawiam sie, że i reklamacja może być trudna, bo to się zdarza tylko czasem i po większej ilości zdjęć...
    Czy miewa ktoś podobne obserwacje?

Bywalec Awatar Saapcio
    Miasto
    Otwock

Miałem tak bodaj dwa razy z zamiennikiem (Delta) podpiętym pod 40 D na przestrzeni dwóch lat. Porozpinałem, poskładałem i ruszało.
    Życie.
    ....C50E....C40D

Pełne uzależnienie Awatar banan82
    Miasto
    Scotland

to jest tak samo jak kupując np. lampę błyskową Yongnuo EX568 II a Canona 580EX II - sprzęt niby działa tak samo, ale ZAWSZE jest jakieś 'ale', czy też sama świadomość, że nie jest to sprzęt danego producenta.

o ile w przypadku Yongnuo - lampy te działają super, są mega niezawodne, to z gripami bywa różnie niestety. Niestety życie to sztuka wyborów, i albo taniej i zamiennik albo drożej i orginał - w obu przypadkach mogą być problemy. T

myślę, że tutaj wszystko zależy od portfela tylko i wyłącznie
    5Dmk3 + 1Dsmk2 + Fuji X-T1
    Crazy Apple Fanboy
    Ex Linux User

Bywalec Awatar Saapcio
    Miasto
    Otwock

Cytat Zamieszczone przez banan82 Zobacz posta
    myślę, że tutaj wszystko zależy od portfela tylko i wyłącznie
    Mój wybór był niezły. Sporo taniej, do amatorskich zastosowań... daje radę. Gdybym miał nim zarabiać reportersko, prawdopodobnie decyzja byłaby inna.
    ....C50E....C40D

Strona 56 z 71 PierwszyPierwszy ... 646545556575866 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów