Strona 51 z 69 PierwszyPierwszy ... 41495051525361 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 501 do 510 z 705

Wątek: GRIP - czy warto przepłacać??

Mieszany widok

Początki nałogu

Domyślnie Odp: GRIP - czy warto przepłacać??

Mam Grip Newell w 60D, moim zdaniem nie opłaca się przepłacać za oryginał, nie odczuwam żadnej różnicy (poza ceną ). I polecam ogólnie gripy i akumulatory tej firmy.
    / Canon /

Bywalec Awatar aciek_l
    Miasto
    Poznań, Częstochowa

Dziś kupiłem oryginalny BG-E13 do 6D. Niestety nie miałem w rękach nieoryginalnego gripa, ale jak tylko zamontowałem oryginał do aparatu, nie żałowałem wydanych pieniędzy. Grip jest naprawdę świetnie wykonany, nie mam żadnych wątpliwości co do jakiegokolwiek jego elementu.
    I chyba będę robił więcej pionowych kadrów, bo w pionie jest fantastycznie wygodny! Niestety wygodniejszy niż aparat trzymany normalnie.
    Ostatnio edytowane przez aciek_l ; 07-03-2013 o 22:03

Początki nałogu Awatar Diabeł
    Miasto
    Płock

Cytat Zamieszczone przez aciek_l Zobacz posta
    Dziś kupiłem oryginalny BG-E13 do 6D. Niestety nie miałem w rękach nieoryginalnego gripa, ale jak tylko zamontowałem oryginał do aparatu, nie żałowałem wydanych pieniędzy. Grip jest naprawdę świetnie wykonany, nie mam żadnych wątpliwości co do jakiegokolwiek jego elementu.
    I chyba będę robił więcej pionowych kadrów, bo w pionie jest fantastycznie wygodny! Niestety wygodniejszy niż aparat trzymany normalnie.
    możesz napisac gdzie kupiłeś ten grip?

Bywalec Awatar aciek_l
    Miasto
    Poznań, Częstochowa

Cytat Zamieszczone przez Diabeł Zobacz posta
    możesz napisac gdzie kupiłeś ten grip?
    Kupiłem u Nowarta. Czekałem niecały tydzień - grip jest jeszcze kiepsko dostępny.

Jeśli chodzi o wygodę, to dla mnie jest naprawdę super! wcześniej miałem 5d classic, również z oryginalnym gripem.
    Ostatnio edytowane przez aciek_l ; 08-03-2013 o 13:27

Pełne uzależnienie Awatar MC_
    Miasto
    Torun/Slupsk

A jak ten grip leży w ręku? Z tych canonowych miałem tylko styczność z 40D i była to tragedia po przesiadce z Alfy 700. Jakby drwal go siekierą ciosał...

Początki nałogu Awatar MariuszM
    Miasto
    Warszawa/Ursynów

Ja do 5DmIII zamówiłem oryginał BG-E11 w Pro Club i czekam już 2 tydzień.
    Jest chyba jakiś deficyt na rynku, bo poprzednie zamówienie zrealizowane przez Canona rozeszło się przez weekend (!) - w piątek dostałem maila, że już jest w ofercie, w poniedziałek już nie było...
    Biegam, bo lubię

Bywalec
    Miasto
    Gliwice

Do 5d3 zdecydowałem się na budżetową wersję gripa - Newell (279 PLN). Póki co - jestem miło zaskoczony, bo i pasuje i działa ok, funkcjonalność też taka jak w oryginalnym. Gumowa okleina jest chyba nawet bardziej antypoślizgowa niż na samym body. Przy uważnym porównaniu guma na gripie ma trochę mniejsze "pory" niż na body, ale to nie rzuca się w oczy i wizualnie chyba nie odbiega od canonowskiego BG E11. Subiektywnie wadą "zestawu" jest jego kobylastość - wielkie i waży. Pewnie częściej będę korzystał z odkręcania gripa, niż wcześniej w 40D (gdzie akurat mam oryginał).

Do 5dMk3 kupiłem grip z Pixela. Funkcjonalnie taki sam jak oryginał. Jak na razie jestem zadowolony. Ogólnie wygląda to jakby Canon zerżnął z Sony A700. Aż się chce powiedzieć wreszcie bo to co było w mk2 to kpina

Wysyłane z mojego GT-I9300 za pomocą Tapatalk 2

Bywalec
    Miasto
    Gliwice

Zobaczymy z czasem, jak się te zamienniki wykażą trwałością. Natomiast wkurza mnie "cena marki". Rozumiem - body, szkło, lampa - tu decydujesz się na złożone rozwiązania technologiczne, przy których płaci się choćby za know-how. Akumulatory też wolę oryginalne, bo np. w razie wylania no name zamiennika - straty mogą być zbyt wysokie. Ale body?! Toż to kwestia przyzwoitego odlewu z przyzwoitych komponentów i możliwie precyzyjne złożenie tego do kupy z paroma blaszkami i sprężynkami! Skoro więc można kupić coś (przynajmniej początkowo) niemal identycznego za niespełna 300 PLN, wycena tego na ponad 1100 PLN jest jawnym naciągactwem. Jeszcze bym zrozumiał - 500 - 600 PLN za oryginał (do 40D kosztował niecałe 500), ale ponad dwa razy tyle? Co tam, styki są ze złota?

Dopiero zaczyna Awatar elwis2312

Domyślnie Battery Pack do Eos 1000D

Witam.Chciałbym się poradzić szanownych kolegów. Jakoś dziwnie szybo w przeciągu trzech lat zużyłem 2 akumulatory w aparacie. Dziś padł druga. Ładowanie trwa kilka sekund po czym gaśnie czerwona lampka na ładowarce i tyle.Czy moglibyście poradzić mi jaki battery pack zakupić do tej puszki?Nie musi być oryginalny.Dziękuję

Strona 51 z 69 PierwszyPierwszy ... 41495051525361 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów