Strona 46 z 71 PierwszyPierwszy ... 36444546474856 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 451 do 460 z 705

Wątek: GRIP - czy warto przepłacać??

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie Odp: GRIP - czy warto przepłacać??

Prosiłbym jednak ostudzić nieco temperaturę dyskusji .
    Do kolegi pawelo1 prośba o staranniejsze edytowanie postów - będzie łatwiej zrozumieć .

Cytat Zamieszczone przez jacek_73 Zobacz posta
    Nie do końca Resztę kasy przeznaczam na wymianę zużytych zamienników, najczęściej również zamiennikami. Ale to nie reguła. I dopiero to co zostaje przepijam

To mało, w sumie .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Uzależniony

Cytat Zamieszczone przez Heilsberg Zobacz posta
    Pozwalam sobie tylko stwierdzić, że zamiennik zamiennikowi nierówny. Są już zamienniki ze stopu magnezowego, które wielu użytkowników bardzo sobie chwali i wręcz nie widzi różnicy z oryginałem (prócz ceny oczywiście).
    Na przykład wspomniany Vertax do 5dMk3.

Uzależniony Awatar kaindox

Cytat Zamieszczone przez pawelo1 Zobacz posta
    Jak cytujesz to całą wypowiedź nie część. Widać że źle czytałeś posta bo wyraźnie napisałem że miałem w rękach kolegi zamiennik więc porównanie mam do oryginalnego.
    Miałeś w rękach jeden zamiennik a tymczasem jest kilka firm które je robi z lepszym lub gorszym skutkiem. Ty na podstawie jednego wypowiadasz się o różnych modelach kilku producentów . To tak jakby na podstawie obcowania z obiektywem Canona 50mm 1,8 stwierdzić że wszystkie obiektywy tej firmy to plastikowe wydmuszki które rozpadają się w rękach.

Początki nałogu Awatar rysib
    Miasto
    Bydgoszcz

Cytat Zamieszczone przez Kuba1 Zobacz posta
    Na przykład wspomniany Vertax do 5dMk3.
    Wiesz może, czy ten uchwyt będzie pasował do MKII? Nie ukrywam że dżojstik w uchwycie przydałby mi się.
    Ostatnio edytowane przez rysib ; 29-08-2012 o 11:13
    Pozdrawiam Rysiek

Początki nałogu

nie będzie pasował bo jest tylko dedykowany do 5d III. Za dobrze by było jakby był wstecz kompatybilny. To firmy by mało co zarobiły na tym, a tak muszą być jakieś zmiany jak w body to i grip dostosowany taki już polityka marketingowa. To samo jest z płytami głównymi do kompa wychodzą nowe procki to już inny socket mają płyty i trzeba płyte kupować nową. Tak jak np. procek sandy bridge ma gniazdo LGA 1155 i nie jest wstecznie kompatybilny z nowszym prockiem ivy bridge LGA 1156 bo różnica wynosi pomiędzy tymi gniazdami tylko jeden pin. Ten grip jest do 5D II Vertax E-6 For Canon 5D Mark II--PIXEL ENTERPRISE LIMITED
    Ostatnio edytowane przez pawelo1 ; 29-08-2012 o 11:58

Uzależniony

Cytat Zamieszczone przez rysib Zobacz posta
    Wiesz może, czy ten uchwyt będzie pasował do MKII? Nie ukrywam że dżojstik w uchwycie przydałby mi się.
    Nie pasuje oczywiście. Natomiast ich dedykowany do 5d2 jest sprzed lat i nie wiem jak konstrukcyjnie, bo nie miałem.

Coś już napisał Awatar MrSpike
    Miasto
    Wwa

uzywalem phottix'a do 30D. po sprzedazy 30D pnp grip przeszedl do zakupionego 50D. do komfortu uzytkowania zastrzezen zadnych. fakt, w gripie po 2 latach padl przycisk, ale koszt nowego (tym razem meike) razem z tym co zaplacilem za phottix'a to 50% ceny oryginalu. dla mnie sensu przeplacania za oryginal, aby miec znaczek canon'a na gripie wiec nie ma.
    Ostatnio edytowane przez MrSpike ; 29-08-2012 o 13:30

Pełne uzależnienie Awatar gadget_zary
    Miasto
    Żary/Wrocław

Mi dzisiaj zaczął wariować grip meikke przy 20d. Ale po mocniejszym dociśnięciu przy przykręcaniu wszystko wróciło do normy.

Początki nałogu Awatar Heilsberg
    Miasto
    Lidzbark Warmiński

Cytat Zamieszczone przez MrSpike Zobacz posta
    przeplacania za oryginal, aby miec znaczek canon'a na gripie wiec nie ma sensu.
    Oryginalny grip do 7D nie ma nawet znaczka Canona.
    EOS 100D|EOS 7D + grip|EF-S 24 /2.8 STM|Sigma 30/1.4 EX DC HSM|EF 40/2.8 STM|EF 50/1.4|EF 200/2.8L II|EF-S 10-22/3.5-4.5|EF 17-40/4L|EF 24-105/4L|Sigma 120-400/4.5-5.6 DG APO OS HSM

Bywalec Awatar Arni
    Miasto
    Rumia

Ja mam zamiennik Meike i bardzo go sobie chwalę. Kosztował, szczególnie porównując z systemowym, śmieszne pieniądze, a spisuje się wzorowo i pasuje idealnie. Materiały, z których jest wykonany nie wyróżniają się od tych, z których zrobiony jest 60D.
    EOS 60D + C50/1.8 + C24-105/4.0 L + S10-20/4.0-5.6 EX DC HSM + S30/1.4 EX DC HSM + T70-300/4.0/5.6 SP Di VC USD
    Metz 50 AF-1 + Hama Traveler Pro
    E-system przeszedł do historii ...

Strona 46 z 71 PierwszyPierwszy ... 36444546474856 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów