"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Miałeś w rękach jeden zamiennik a tymczasem jest kilka firm które je robi z lepszym lub gorszym skutkiem. Ty na podstawie jednego wypowiadasz się o różnych modelach kilku producentów . To tak jakby na podstawie obcowania z obiektywem Canona 50mm 1,8 stwierdzić że wszystkie obiektywy tej firmy to plastikowe wydmuszki które rozpadają się w rękach.
nie będzie pasował bo jest tylko dedykowany do 5d III. Za dobrze by było jakby był wstecz kompatybilny. To firmy by mało co zarobiły na tym, a tak muszą być jakieś zmiany jak w body to i grip dostosowany taki już polityka marketingowa. To samo jest z płytami głównymi do kompa wychodzą nowe procki to już inny socket mają płyty i trzeba płyte kupować nową. Tak jak np. procek sandy bridge ma gniazdo LGA 1155 i nie jest wstecznie kompatybilny z nowszym prockiem ivy bridge LGA 1156 bo różnica wynosi pomiędzy tymi gniazdami tylko jeden pin. Ten grip jest do 5D II Vertax E-6 For Canon 5D Mark II--PIXEL ENTERPRISE LIMITED
Ostatnio edytowane przez pawelo1 ; 29-08-2012 o 11:58
uzywalem phottix'a do 30D. po sprzedazy 30D pnp grip przeszedl do zakupionego 50D. do komfortu uzytkowania zastrzezen zadnych. fakt, w gripie po 2 latach padl przycisk, ale koszt nowego (tym razem meike) razem z tym co zaplacilem za phottix'a to 50% ceny oryginalu. dla mnie sensu przeplacania za oryginal, aby miec znaczek canon'a na gripie wiec nie ma.
Ostatnio edytowane przez MrSpike ; 29-08-2012 o 13:30
Mi dzisiaj zaczął wariować grip meikke przy 20d. Ale po mocniejszym dociśnięciu przy przykręcaniu wszystko wróciło do normy.
Ja mam zamiennik Meike i bardzo go sobie chwalę. Kosztował, szczególnie porównując z systemowym, śmieszne pieniądze, a spisuje się wzorowo i pasuje idealnie. Materiały, z których jest wykonany nie wyróżniają się od tych, z których zrobiony jest 60D.
EOS 60D + C50/1.8 + C24-105/4.0 L + S10-20/4.0-5.6 EX DC HSM + S30/1.4 EX DC HSM + T70-300/4.0/5.6 SP Di VC USD
Metz 50 AF-1 + Hama Traveler Pro
E-system przeszedł do historii ...