Strona 45 z 71 PierwszyPierwszy ... 35434445464755 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 441 do 450 z 705

Wątek: GRIP - czy warto przepłacać??

Moderator Awatar Bangi
    Miasto
    Kraków

Domyślnie Odp: GRIP - czy warto przepłacać??

Mam zaminnik gripa do 550d ALPHA DIGITAL (Meike), nigdy w rękach oryginału nie miałem, ale ten zamiennik nie budzi żadnych zastrzeżeń. I co z tego, że może wykonany z innych materiałów, skoro działa w pełni i absolutnie nigdy (a mam już prawie drugi rok) nie zawiódł. Jakość wykonania zresztą też nie budzi zastrzeżeń. Jedyne co było na początku to nieładnie pachniał, ale po tygodniu przestał pachnieć w ogóle.
    Nie chcę oczywiście krytykować oryginałów lub namawiać do zamienników, każdy ma swój portfel i podejmuje sam decyzję, ale ja uważam, że jak można na czymś zaoszczedzić, szczególnie jak się jest amatorem, to czemu nie? Dwie dodtakowe baterie też mam zamienniki i również żadnych zastrzeżeń.

Początki nałogu

Cytat Zamieszczone przez Kuba1 Zobacz posta
    Ponieważ rozumiem co czytam, dlatego powtórzyłem pytanie, którego, mimo że proste - Ty nie zrozumiałeś. Wypisujesz nie tylko w tym wątku kategoryczne opinie o sprzętach, których nie miałeś w ręku. Dodatkowo jesteś dość mocno nieuprzejmy w stosunku do osób, których nawet nie znasz. Ile Ty masz lat chłopie(?). Może pomyliłeś fora?
    zawsze udzielam odpowiedzi w temacie o których mam pojęcie,interesuje się i daną rzecz posiadam. Nie należe do osób, które tylko posty nabijają żeby tylko coś napisać. Mam oryginał i zawsze będzie różnica dlatego tyle zamienniki kosztuja bo to jest plastik nic więcej i jego jakość będzie zawsze zauwżalna. Nie miałeś oryginału nigdy dlatego tak będziesz bronił zamienników i dlatego tak piszesz proste. Jak ktoś czegoś nie miał to się nie wypowiada to jest prosta zasada bo wtedy porównania nie masz. Czy grip do 7d czy 5d III jest z tych samych materiałów i okładzin zrobiony tak jak pisał to Bolek02. Mam kolege, który ma zamiennik więc mam porównanie. Gripa nie kupuje się dla nazwy canon czy nikon tylko jego funkcjonalności i niezawodności. Ja każdemu pomoge i nigdy nie odmawiam taki jestem, więc nie pisz w ten sposób że kategoryczne opinie o sprzętach wyrażam. Nikt żadnego żalu jak Ty nie ma tylko był zadowolony z pomocy. Kaindox sam masz zamiennik i czytałem twój post jak go opiniujesz, więc widać jaki jesteś zadowolony. Jakby materiały były takie same to grip nie kosztował by 4 razy mniej tylko chociaż 2 razy tyle czemu takiego zamiennika nie zrobią żeby był idealny,dopracowany i miał to samo co oryginał pomyśl troche a cena np. 450-500 zł mowa o 5D III. Oszczędzać na produkcji czymś trzeba niestety idzie to w parze z jakością. Gripa jak się kupuje to się go nie odpina co troche tylko jest przyspawany do body. Ja non stop gripa używam bo lubie zdjęcia w pionie a i wyważenie lepsze body i więcej zdjęć zostanie wykonanych. Jestem amatorem nie profesjonalistą. Patrzy się na niezawodność i jakość użytych materiałów żeby nigdy nie zawiódł w najmniej oczekiwanym dla Ciebie momencie.Każdy ma inne zdanie i to jest normalne.Jeden woli dołożyć czy uzbierać nawet i kupić oryginał, a 2 ma kase a i tak kupi zamiennik bo tacy ludzie jeszcze bardziej oszczędzają. Ja wyraziłem swoją opinie jak każdy tutaj bo po to jest forum, aby wyrażać swoją opinie a komuś może być ona pomocna. Czas pokaże jak się zamieniki będą sprawować po intensywnym używaniu.
    Ostatnio edytowane przez pawelo1 ; 28-08-2012 o 12:23

Uzależniony

Cytat Zamieszczone przez pawelo1 Zobacz posta
    zawsze udzielam odpowiedzi w temacie o których mam pojęcie,interesuje się i daną rzecz posiadam. Nie należe do osób, które tylko posty nabijają żeby tylko coś napisać. Mam oryginał i zawsze będzie różnica dlatego tyle zamienniki kosztuja bo to jest plastik nic więcej i jego jakość będzie zawsze zauwżalna. Nie miałeś oryginału nigdy dlatego tak będziesz bronił zamienników i dlatego tak piszesz proste. Jak ktoś czegoś nie miał to się nie wypowiada to jest prosta zasada bo wtedy porównania nie masz. Czy grip do 7d czy 5d III jest z tych samych materiałów i okładzin zrobiony tak jak pisał to Bolek02. Mam kolege, który ma zamiennik więc mam porównanie. Gripa nie kupuje się dla nazwy canon czy nikon tylko jego funkcjonalności i niezawodności. Ja każdemu pomoge i nigdy nie odmawiam taki jestem, więc nie pisz w ten sposób że kategoryczne opinie o sprzętach wyrażam. Nikt żadnego żalu jak Ty nie ma tylko był zadowolony z pomocy. Kaindox sam masz zamiennik i czytałem twój post jak go opiniujesz, więc widać jaki jesteś zadowolony. Jakby materiały były takie same to grip nie kosztował by 4 razy mniej tylko chociaż 2 razy tyle czemu takiego zamiennika nie zrobią żeby był idealny,dopracowany i miał to samo co oryginał pomyśl troche a cena np. 450-500 zł mowa o 5D III. Oszczędzać na produkcji czymś trzeba niestety idzie to w parze z jakością. Gripa jak się kupuje to się go nie odpina co troche tylko jest przyspawany do body. Ja non stop gripa używam bo lubie zdjęcia w pionie a i wyważenie lepsze body i więcej zdjęć zostanie wykonanych. Jestem amatorem nie profesjonalistą. Patrzy się na niezawodność i jakość użytych materiałów żeby nigdy nie zawiódł w najmniej oczekiwanym dla Ciebie momencie.Każdy ma inne zdanie i to jest normalne.Jeden woli dołożyć czy uzbierać nawet i kupić oryginał, a 2 ma kase a i tak kupi zamiennik bo tacy ludzie jeszcze bardziej oszczędzają. Ja wyraziłem swoją opinie jak każdy tutaj bo po to jest forum, aby wyrażać swoją opinie a komuś może być ona pomocna. Czas pokaże jak się zamieniki będą sprawować po intensywnym używaniu.
    Yyyyyyy, wystarczy.

Uzależniony Awatar kaindox

Cytat Zamieszczone przez pawelo1 Zobacz posta
    zawsze udzielam odpowiedzi w temacie o których mam pojęcie,interesuje się i daną rzecz posiadam. Nie należe do osób, które tylko posty nabijają żeby tylko coś napisać. Mam oryginał i zawsze będzie różnica dlatego tyle zamienniki kosztuja bo to jest plastik nic więcej i jego jakość będzie zawsze zauwżalna.
    Chciałbym zauważyć ze Twoje wypowiedzi nie dotyczą tego jak fantastyczny jest oryginał tylko tego jak beznadziejny jest zamiennik o czym nie możesz mieć pojęcia, bo go w rękach nie miałeś. Ja wypowiadałem się natomiast tylko i wyłącznie o gripie, którego testowałem.

Nie miałeś oryginału nigdy dlatego tak będziesz bronił zamienników i dlatego tak piszesz proste. Jak ktoś czegoś nie miał to się nie wypowiada to jest prosta zasada bo wtedy porównania nie masz.
    Nigdzie nie broniłem zamienników. Przeczytaj jeszcze raz co napisałem tylko teraz ze zrozumieniem

Kaindox sam masz zamiennik i czytałem twój post jak go opiniujesz, więc widać jaki jesteś zadowolony.
    Nigdzie nie pisałem że mam zamiennik, tylko że miałem okazję przetestować go chwilę w sklepie
    Przeczytaj jeszcze raz co napisałem tylko ze zrozumieniem

Jakby materiały były takie same to grip nie kosztował by 4 razy mniej tylko chociaż 2 razy tyle czemu takiego zamiennika nie zrobią żeby był idealny,dopracowany i miał to samo co oryginał pomyśl troche a cena np. 450-500 zł mowa o 5D III. Oszczędzać na produkcji czymś trzeba niestety idzie to w parze z jakością.
    Jeśli uważasz że na cenę oryginalnych akcesoriów ma wpływ tylko jakość użytych materiałów to gratuluję.
    Mam nadzieję że chociaż w św. Mikołaja już nie wierzysz.

Gripa jak się kupuje to się go nie odpina co troche tylko jest przyspawany do body. Ja non stop gripa używam bo lubie zdjęcia w pionie a i wyważenie lepsze body i więcej zdjęć zostanie wykonanych. Jestem amatorem nie profesjonalistą. Patrzy się na niezawodność i jakość użytych materiałów żeby nigdy nie zawiódł w najmniej oczekiwanym dla Ciebie momencie.Każdy ma inne zdanie i to jest normalne.Jeden woli dołożyć czy uzbierać nawet i kupić oryginał, a 2 ma kase a i tak kupi zamiennik bo tacy ludzie jeszcze bardziej oszczędzają. Ja wyraziłem swoją opinie jak każdy tutaj bo po to jest forum, aby wyrażać swoją opinie a komuś może być ona pomocna. Czas pokaże jak się zamieniki będą sprawować po intensywnym używaniu.
    Reszty nie skomentuję bo to lekko przyciężkawy bełkot
    Ostatnio edytowane przez kaindox ; 28-08-2012 o 17:19

Pełne uzależnienie Awatar jacek_73
    Miasto
    53 N, 18 E

Cytat Zamieszczone przez kaindox Zobacz posta
    ...
    Reszty nie skomentuję bo to lekko przyciężkawy bełkot
    A ja się skuszę

Czas pokaże jak się zamieniki będą sprawować po intensywnym używaniu.
    Po moim intensywnym użytkowaniu zamienniki sprawują się dokładnie tak samo jak oryginał...czyli są zużyte.
    Jestę fotografę
    miszcz martwi się o podpis

Uzależniony Awatar kaindox

A resztę kasy pewnie przepiłeś ?

Pełne uzależnienie Awatar jacek_73
    Miasto
    53 N, 18 E

A resztę kasy pewnie przepiłeś ?
    Nie do końca Resztę kasy przeznaczam na wymianę zużytych zamienników, najczęściej również zamiennikami. Ale to nie reguła. I dopiero to co zostaje przepijam
    Jestę fotografę
    miszcz martwi się o podpis

Pełne uzależnienie

Tak sie sklada, ze posiadam do swoich puszek oryginalne gripy Canon-a. Przerabiałem wcześniej sporo zamienników i żaden mnie nie przyciągnął ze wzgledu na ograniczoną funkcjonalność i dość plastikowe wykonanie. Zarówno grip do 5DII oraz do 7D posiadają konstrukcje magnezowe i żaden zamiennik tego niestety nie oferuje. Testowałem zamienniki o których pisano, że warte rozważenia i ciągle mi czegoś brakowało
    Zdecydowałem sie na zakup lekko używanych oryginałów ( obydwa z drugiej ręki, jak nowe) w rozsądnych cenach 500-600zł. To super kompromis jak za oryginały Canon-a w stanie sklepowym, musicie przyznać. Trochę cierpliwości i da się upolować To jak oryginał leży w ręce bezcenne.
    Ostatnio edytowane przez Bolek02 ; 28-08-2012 o 19:01
    Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXII

Początki nałogu

Chciałbym zauważyć ze Twoje wypowiedzi nie dotyczą tego jak fantastyczny jest oryginał tylko tego jak beznadziejny jest zamiennik o czym nie możesz mieć pojęcia, bo go w rękach nie miałeś. Ja wypowiadałem się natomiast tylko i wyłącznie o gripie, którego testowałem.
    Jak cytujesz to całą wypowiedź nie część. Widać że źle czytałeś posta bo wyraźnie napisałem że miałem w rękach kolegi zamiennik więc porównanie mam do oryginalnego. Oryginałów nie trzeba zachwalać bo każdy wie jak się sprawują kto je oczywiście posiada, a kto nie ma i nie macał czy używał to zawsze będzie za zamiennikami taka prawda. Ergonomia pracy, użyte materiały jak i niezawodność z oryginałem bezcenna. Lepiej nawet kupić używanego gripa jeśli ktoś żałuje na nowy bo cena będzie dużo niższa niż bawić się w zamienniki. Kaindox to nie było do Ciebie z tym bronieniem zamienników tylko do Kuba1. Kaindox sam testowałeś w sklepie tu się pomyliłem że masz go i już edycji nie było, więc wiesz jaki jest zamiennik z jakiego materiału i swoje sugestie opisałeś w swoim poście i oki. Bełkotu żadnego nigdy nie pisze i nie pisałem tylko fakty poparte w rzeczywistości.

Cytat Zamieszczone przez Kuba1 Zobacz posta
    Kiedy w końcu będzie można pomacać w jakimś sklepie w Wawie oryginał, to się przespaceruję z ciekawości
    Oryginały są dostępne już dawno w sklepach i problemu z ich dostaniem nie ma żeby pomacać nawet. Kuba1 mieszkasz ponoć w dużym mieście jak Warszawa, gdzie sklepów foto nie brakuje to tym bardziej powinienieś wiedzieć gdzie mozna je dostać a nie pisać gdzie można pomacać. Jest np. fotoforma i tam napewno będzie i możesz pomacać.

Bolek02 ja tam Cie doskonale rozumiem tylko szkoda że inni tego nie potrafią pojąć. Pisałem wcześniej o tym samym w moich postach, które zostały skrytykowane niesłusznie, ale to już nie mój problem. Bicie piany jak to ktoś powiedział zawsze musi być bo inaczej świat byłby za piękny.

Początki nałogu Awatar Heilsberg
    Miasto
    Lidzbark Warmiński

Pozwalam sobie tylko stwierdzić, że zamiennik zamiennikowi nierówny. Są już zamienniki ze stopu magnezowego, które wielu użytkowników bardzo sobie chwali i wręcz nie widzi różnicy z oryginałem (prócz ceny oczywiście).
    EOS 100D|EOS 7D + grip|EF-S 24 /2.8 STM|Sigma 30/1.4 EX DC HSM|EF 40/2.8 STM|EF 50/1.4|EF 200/2.8L II|EF-S 10-22/3.5-4.5|EF 17-40/4L|EF 24-105/4L|Sigma 120-400/4.5-5.6 DG APO OS HSM

Strona 45 z 71 PierwszyPierwszy ... 35434445464755 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów