Strona 45 z 69 PierwszyPierwszy ... 35434445464755 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 441 do 450 z 705

Wątek: GRIP - czy warto przepłacać??

Mieszany widok

Początki nałogu Awatar Heilsberg
    Miasto
    Lidzbark Warmiński

Domyślnie Odp: GRIP - czy warto przepłacać??

Cytat Zamieszczone przez Bolek02 Zobacz posta
    No i co z tego wynika ??? Bez napisu gorzej się zdjęcia robi ???
    Mi nie przeszkadza brak napisu i da się zdjęcia robić ale niektórzy potrzebują napisu Canon, białego koloru i czerwonego paska. A tutaj Canon ich oszukał i na oryginalnym gripie nie dał napisu.

Cytat Zamieszczone przez Bolek02 Zobacz posta
    Oświeć nas Kolego, jaki to producent robi magnezowe zamienniki ???
    A czytałeś w ogóle ten wątek? Oświecam Cię Kolego - cofnij się parę wpisów wstecz to znajdziesz odpowiedź.
    EOS 100D|EOS 7D + grip|EF-S 24 /2.8 STM|Sigma 30/1.4 EX DC HSM|EF 40/2.8 STM|EF 50/1.4|EF 200/2.8L II|EF-S 10-22/3.5-4.5|EF 17-40/4L|EF 24-105/4L|Sigma 120-400/4.5-5.6 DG APO OS HSM

Pełne uzależnienie

Cytat Zamieszczone przez jacek_73 Zobacz posta
    A który producent robi magnezowe oryginały?
    Canon do modeli 5D, 5dII i 7D Nie wiedziłleś Ja osobiście używam, to wiem

--- Kolejny post ---

Cytat Zamieszczone przez Heilsberg Zobacz posta
    Mi nie przeszkadza brak napisu i da się zdjęcia robić ale niektórzy potrzebują napisu Canon, białego koloru i czerwonego paska. A tutaj Canon ich oszukał i na oryginalnym gripie nie dał napisu.

A czytałeś w ogóle ten wątek? Oświecam Cię Kolego - cofnij się parę wpisów wstecz to znajdziesz odpowiedź.
    Nie oszukał, bo dał produkt jakościowo nienaganny. Napis, to dodatek dla lanserów, a nie ludzi ceniących wygodę użytkowania.

Czytałem wątek, ale to nieprawda, że są zamienniki magnezowe i wygladają jak body - NIE MA NIC TAKIEGO
    Ostatnio edytowane przez Bolek02 ; 30-08-2012 o 15:17
    Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXII

Uzależniony Awatar kaindox

Cytat Zamieszczone przez pawelo1 Zobacz posta
    Jak cytujesz to całą wypowiedź nie część. Widać że źle czytałeś posta bo wyraźnie napisałem że miałem w rękach kolegi zamiennik więc porównanie mam do oryginalnego.
    Miałeś w rękach jeden zamiennik a tymczasem jest kilka firm które je robi z lepszym lub gorszym skutkiem. Ty na podstawie jednego wypowiadasz się o różnych modelach kilku producentów . To tak jakby na podstawie obcowania z obiektywem Canona 50mm 1,8 stwierdzić że wszystkie obiektywy tej firmy to plastikowe wydmuszki które rozpadają się w rękach.

Pełne uzależnienie Awatar Merauder
    Miasto
    Myslovitz

Nie znalazłem odpowiedniego wątku, a nie chcę zakładać nowego. Mam tylko jedno pytanie; zakupiłem używkę oryginał gripa BG-E5 do 450D, wcześniej używany z 1000D. Problem polega na tym, że nie działają wszystkie przyciski, a właściwie działa tylko jeden, ten odpowiedzialny za zmianę trybu AFa. Reszta nie reaguje po za kółkiem, które też trochę dziwnie działa, bo zmiana parametru odbywa się dopiero za 2-3 przeskokiem kółka. Wcześniej nigdy nie miałem gripa i zastanawiam się czy mogłem coś spieprzyć czy coś z tym gripem jest nie tak, bo wygląda to na jakiś problem z komunikacją. Stan zew. wygląda jak nowy. Zanim odeślę go sprzedającemu chciałbym poznać inne opinie.

Dodam jeszcze, że biega to na dwóch oryginalnych bateriach.
    7D | 450D | C10-22 3.5-4.5 | S8 3.5 Fish | C28 1.8 | C50 1.4 | C85 1.8 | 430EX II | Phottix|

Uzależniony

Cytat Zamieszczone przez Merauder Zobacz posta
    Nie znalazłem odpowiedniego wątku, a nie chcę zakładać nowego. Mam tylko jedno pytanie; zakupiłem używkę oryginał gripa BG-E5 do 450D, wcześniej używany z 1000D. Problem polega na tym, że nie działają wszystkie przyciski, a właściwie działa tylko jeden, ten odpowiedzialny za zmianę trybu AFa. Reszta nie reaguje po za kółkiem, które też trochę dziwnie działa, bo zmiana parametru odbywa się dopiero za 2-3 przeskokiem kółka. Wcześniej nigdy nie miałem gripa i zastanawiam się czy mogłem coś spieprzyć czy coś z tym gripem jest nie tak, bo wygląda to na jakiś problem z komunikacją. Stan zew. wygląda jak nowy. Zanim odeślę go sprzedającemu chciałbym poznać inne opinie.

Dodam jeszcze, że biega to na dwóch oryginalnych bateriach.
    Czy posiada jakiś włącznik Twój grip? Bo objawy pracy kółka zadziwiająco podobne do ..wyłączonego gripa. Jeśli włączony tak działa, to jest zepsuty.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Nowy Sącz

Cytat Zamieszczone przez Merauder Zobacz posta
    Problem polega na tym, że nie działają wszystkie przyciski, a właściwie działa tylko jeden, ten odpowiedzialny za zmianę trybu AFa. Reszta nie reaguje po za kółkiem, które też trochę dziwnie działa, bo zmiana parametru odbywa się dopiero za 2-3 przeskokiem kółka.
    A próbowałeś przeczyścić styki gripa i wewnątrz aparatu?
    6D; 5DII; C 24-70 2.8L; C 24-105L; C 70-200 2.8L; C 35 2.0 IS; C 50 1.4; C 85 1.8; S 17-35 2.8-4
    Moje fotki Moje fotki II

Pełne uzależnienie Awatar Merauder
    Miasto
    Myslovitz

Cytat Zamieszczone przez Kuba1 Zobacz posta
    Czy posiada jakiś włącznik Twój grip? Bo objawy pracy kółka zadziwiająco podobne do ..wyłączonego gripa. Jeśli włączony tak działa, to jest zepsuty.
    Jeśli włącznik jest na offf nie działa nic jeśli na on to objawy są właśnie jakie opisuję.

Cytat Zamieszczone przez tlustyx Zobacz posta
    A próbowałeś przeczyścić styki gripa i wewnątrz aparatu?
    Przyznam szczerze, że w gripie tak, w aparacie nie. A więc dzisiaj jeszcze spróbuję.
    7D | 450D | C10-22 3.5-4.5 | S8 3.5 Fish | C28 1.8 | C50 1.4 | C85 1.8 | 430EX II | Phottix|

Początki nałogu

nie będzie pasował bo jest tylko dedykowany do 5d III. Za dobrze by było jakby był wstecz kompatybilny. To firmy by mało co zarobiły na tym, a tak muszą być jakieś zmiany jak w body to i grip dostosowany taki już polityka marketingowa. To samo jest z płytami głównymi do kompa wychodzą nowe procki to już inny socket mają płyty i trzeba płyte kupować nową. Tak jak np. procek sandy bridge ma gniazdo LGA 1155 i nie jest wstecznie kompatybilny z nowszym prockiem ivy bridge LGA 1156 bo różnica wynosi pomiędzy tymi gniazdami tylko jeden pin. Ten grip jest do 5D II Vertax E-6 For Canon 5D Mark II--PIXEL ENTERPRISE LIMITED
    Ostatnio edytowane przez pawelo1 ; 29-08-2012 o 11:58

Pełne uzależnienie Awatar gadget_zary
    Miasto
    Żary/Wrocław

Mi dzisiaj zaczął wariować grip meikke przy 20d. Ale po mocniejszym dociśnięciu przy przykręcaniu wszystko wróciło do normy.

Bywalec Awatar Arni
    Miasto
    Rumia

Ja mam zamiennik Meike i bardzo go sobie chwalę. Kosztował, szczególnie porównując z systemowym, śmieszne pieniądze, a spisuje się wzorowo i pasuje idealnie. Materiały, z których jest wykonany nie wyróżniają się od tych, z których zrobiony jest 60D.
    EOS 60D + C50/1.8 + C24-105/4.0 L + S10-20/4.0-5.6 EX DC HSM + S30/1.4 EX DC HSM + T70-300/4.0/5.6 SP Di VC USD
    Metz 50 AF-1 + Hama Traveler Pro
    E-system przeszedł do historii ...

Strona 45 z 69 PierwszyPierwszy ... 35434445464755 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów