Strona 44 z 69 PierwszyPierwszy ... 34424344454654 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 431 do 440 z 705

Wątek: GRIP - czy warto przepłacać??

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar jacek_73
    Miasto
    53 N, 18 E

Domyślnie Odp: GRIP - czy warto przepłacać??

Cytat Zamieszczone przez kaindox Zobacz posta
    A resztę kasy pewnie przepiłeś ?
    Nie do końca Resztę kasy przeznaczam na wymianę zużytych zamienników, najczęściej również zamiennikami. Ale to nie reguła. I dopiero to co zostaje przepijam
    Jestę fotografę
    miszcz martwi się o podpis

Pełne uzależnienie

Tak sie sklada, ze posiadam do swoich puszek oryginalne gripy Canon-a. Przerabiałem wcześniej sporo zamienników i żaden mnie nie przyciągnął ze wzgledu na ograniczoną funkcjonalność i dość plastikowe wykonanie. Zarówno grip do 5DII oraz do 7D posiadają konstrukcje magnezowe i żaden zamiennik tego niestety nie oferuje. Testowałem zamienniki o których pisano, że warte rozważenia i ciągle mi czegoś brakowało
    Zdecydowałem sie na zakup lekko używanych oryginałów ( obydwa z drugiej ręki, jak nowe) w rozsądnych cenach 500-600zł. To super kompromis jak za oryginały Canon-a w stanie sklepowym, musicie przyznać. Trochę cierpliwości i da się upolować To jak oryginał leży w ręce bezcenne.
    Ostatnio edytowane przez Bolek02 ; 28-08-2012 o 19:01
    Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXII

Początki nałogu

Cytat Zamieszczone przez kaindox Zobacz posta
    Chciałbym zauważyć ze Twoje wypowiedzi nie dotyczą tego jak fantastyczny jest oryginał tylko tego jak beznadziejny jest zamiennik o czym nie możesz mieć pojęcia, bo go w rękach nie miałeś. Ja wypowiadałem się natomiast tylko i wyłącznie o gripie, którego testowałem.
    Jak cytujesz to całą wypowiedź nie część. Widać że źle czytałeś posta bo wyraźnie napisałem że miałem w rękach kolegi zamiennik więc porównanie mam do oryginalnego. Oryginałów nie trzeba zachwalać bo każdy wie jak się sprawują kto je oczywiście posiada, a kto nie ma i nie macał czy używał to zawsze będzie za zamiennikami taka prawda. Ergonomia pracy, użyte materiały jak i niezawodność z oryginałem bezcenna. Lepiej nawet kupić używanego gripa jeśli ktoś żałuje na nowy bo cena będzie dużo niższa niż bawić się w zamienniki. Kaindox to nie było do Ciebie z tym bronieniem zamienników tylko do Kuba1. Kaindox sam testowałeś w sklepie tu się pomyliłem że masz go i już edycji nie było, więc wiesz jaki jest zamiennik z jakiego materiału i swoje sugestie opisałeś w swoim poście i oki. Bełkotu żadnego nigdy nie pisze i nie pisałem tylko fakty poparte w rzeczywistości.

Cytat Zamieszczone przez Kuba1 Zobacz posta
    Kiedy w końcu będzie można pomacać w jakimś sklepie w Wawie oryginał, to się przespaceruję z ciekawości
    Oryginały są dostępne już dawno w sklepach i problemu z ich dostaniem nie ma żeby pomacać nawet. Kuba1 mieszkasz ponoć w dużym mieście jak Warszawa, gdzie sklepów foto nie brakuje to tym bardziej powinienieś wiedzieć gdzie mozna je dostać a nie pisać gdzie można pomacać. Jest np. fotoforma i tam napewno będzie i możesz pomacać.

Bolek02 ja tam Cie doskonale rozumiem tylko szkoda że inni tego nie potrafią pojąć. Pisałem wcześniej o tym samym w moich postach, które zostały skrytykowane niesłusznie, ale to już nie mój problem. Bicie piany jak to ktoś powiedział zawsze musi być bo inaczej świat byłby za piękny.

Początki nałogu Awatar Heilsberg
    Miasto
    Lidzbark Warmiński

Pozwalam sobie tylko stwierdzić, że zamiennik zamiennikowi nierówny. Są już zamienniki ze stopu magnezowego, które wielu użytkowników bardzo sobie chwali i wręcz nie widzi różnicy z oryginałem (prócz ceny oczywiście).
    EOS 100D|EOS 7D + grip|EF-S 24 /2.8 STM|Sigma 30/1.4 EX DC HSM|EF 40/2.8 STM|EF 50/1.4|EF 200/2.8L II|EF-S 10-22/3.5-4.5|EF 17-40/4L|EF 24-105/4L|Sigma 120-400/4.5-5.6 DG APO OS HSM

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Prosiłbym jednak ostudzić nieco temperaturę dyskusji .
    Do kolegi pawelo1 prośba o staranniejsze edytowanie postów - będzie łatwiej zrozumieć .

Cytat Zamieszczone przez jacek_73 Zobacz posta
    Nie do końca Resztę kasy przeznaczam na wymianę zużytych zamienników, najczęściej również zamiennikami. Ale to nie reguła. I dopiero to co zostaje przepijam

To mało, w sumie .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Uzależniony

Cytat Zamieszczone przez Heilsberg Zobacz posta
    Pozwalam sobie tylko stwierdzić, że zamiennik zamiennikowi nierówny. Są już zamienniki ze stopu magnezowego, które wielu użytkowników bardzo sobie chwali i wręcz nie widzi różnicy z oryginałem (prócz ceny oczywiście).
    Na przykład wspomniany Vertax do 5dMk3.

Początki nałogu Awatar rysib
    Miasto
    Bydgoszcz

Cytat Zamieszczone przez Kuba1 Zobacz posta
    Na przykład wspomniany Vertax do 5dMk3.
    Wiesz może, czy ten uchwyt będzie pasował do MKII? Nie ukrywam że dżojstik w uchwycie przydałby mi się.
    Ostatnio edytowane przez rysib ; 29-08-2012 o 11:13
    Pozdrawiam Rysiek

Uzależniony

Cytat Zamieszczone przez rysib Zobacz posta
    Wiesz może, czy ten uchwyt będzie pasował do MKII? Nie ukrywam że dżojstik w uchwycie przydałby mi się.
    Nie pasuje oczywiście. Natomiast ich dedykowany do 5d2 jest sprzed lat i nie wiem jak konstrukcyjnie, bo nie miałem.

Pełne uzależnienie

Cytat Zamieszczone przez don Zobacz posta
    grip BG-E2N mozna miec spokojnie za 557 zl w Krakowie, cena 650 jest dla mnie przesadzona.
    Oryginalny BG-E2N lekko używany na aukcjach 200-300zł czyli m/w tyle co zamiennik

--- Kolejny post ---

Oryginalny grip do 7D nie ma nawet znaczka Canona.
    No i co z tego wynika ??? Bez napisu gorzej się zdjęcia robi ???

--- Kolejny post ---

Oświeć nas Kolego, jaki to producent robi magnezowe zamienniki ???
    Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXII

Pełne uzależnienie Awatar jacek_73
    Miasto
    53 N, 18 E

Cytat Zamieszczone przez Bolek02 Zobacz posta
    ...
    Oświeć nas Kolego, jaki to producent robi magnezowe zamienniki ???
    A który producent robi magnezowe oryginały?
    Jestę fotografę
    miszcz martwi się o podpis

Strona 44 z 69 PierwszyPierwszy ... 34424344454654 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów