No właśnie. Ja po użytkowaniu xxD z gripami tęsknię za nimi, choć jak wspomniałeś cena skutecznie blokuje marzenia![]()
No właśnie. Ja po użytkowaniu xxD z gripami tęsknię za nimi, choć jak wspomniałeś cena skutecznie blokuje marzenia![]()
Chyba na niczym canon nie robi takiej przewałki w stosunku: zużyte materiały/cena jak na gripach. Najdroższy kawałek plastiku z elementami blaszano - miedzianymi w ofercie firmy. A może to ja z wiekiem robię się coraz bardziej skąpy...![]()
Mała spiżarnia: duża puszka, mniejsza puszka, pudełko sardynek, 5 słoików i naleśnik na deser
Raczej bardziej wnikliwy, tak bym to określił
Ale to prawda.
Przymierzałem Aputure i Nowell ,ale jakość ich wykonania skłoniła mnie do zakupu oryginalnego gripa.
Kupiłem używkę na allegro. Warto było dopłacić 200 pln.
Czy może ktoś używa Meike BG-E9 (do Canona 60D) i mógłby dać znać jak wrażenia? Ogólnie przeczytałam większość wątków i jestem świadoma różnic od oryginału, niemniej jednak o tym modelu niewiele jest napisane i ciekawi mnie jak z nim statystycznie wygląda spasowanie i czy może jest coś "zdecydowanie na nie", o czym nie wiem, a powinnam
Dziękuję z góry i pozdrawiam
G12, C50D, C24-105 f/4L, C85 f/1,8, Samyang 8mm, PORST MC 55 1.4, NISSIN Di866
było:500d, S17-70 f/2,8-4 os hsm, c50 f/1.4, c75-300 4-5.6 III
Od kilku (ponad 3) lat mam Alphę podpiętą pod 40D.
Raz miałem stresik. Wszystko pogasło. Rozebrałem, przetarłem styki (serwetką), zebrałem do kupy i działa.
W moim jest wyświetlacz który się łatwo załącza w stan podświetlenia i to jest lekko irytujące (prądożerne). Drugi mankament to lekkie oszukiwanie przy wskazaniu naładowania baterii. Mam zapas w kieszeni, tak więc... Na statywie daje radę i żadnych dźwięków przy obiektywach ~70-200.
(Uprzedzam komentarze). Oczywiście, chciałbym mieć oryginał!!! Ale...??:
....C50E....C40D
Qba, dziękuję. Ja nie mam zupełnie ciśnienia na oryginał. Wiem, że czasami są problemy z poprawnym odczytywaniem przez body wskaźników poziomu baterii oraz ze spasowaniem. To chyba dwie najczęściej pojawiające się uwagi do Meike na tym forum.
W takim razie przymierzam się do zakupu.
Pozdrawiam serdecznie.
Malwes
ja kupiłem raz zamiennik - nigdy więcej. Nie wiem czy miałem pecha ale - słabo to z body współpracowało i jak będę kiedykolwiek kupował to tylko oryginał.
Miałem grip do swojego canon 60d podróbkę i po 2 dniach zwróciłem do sklepu, spasowanie było nie za ciekawe, trochę skrzypiał jak stary fotel bujanydo tego guma na gripie odchodziła, nie wiem czy trafiłem na taki felerny egzemplarz ale oddałem, później kupiłem oryginał wszystko pasuje idealnie, nic nie odstaje, skrzypi
Nie długo przy body 5d MKII też kupie oryginał, ale najpierw muszę sprzedać tego 60d i grip
Nie chce oszczędzać na tym elemencie
![]()
- FB -
Canon + szkła