Strona 41 z 69 PierwszyPierwszy ... 31394041424351 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 401 do 410 z 705

Wątek: GRIP - czy warto przepłacać??

Mieszany widok

Fotografujący Awatar michael_key
    Miasto
    Stargard

Domyślnie

No właśnie. Ja po użytkowaniu xxD z gripami tęsknię za nimi, choć jak wspomniałeś cena skutecznie blokuje marzenia

Uzależniony Awatar jac+

Domyślnie

Chyba na niczym canon nie robi takiej przewałki w stosunku: zużyte materiały/cena jak na gripach. Najdroższy kawałek plastiku z elementami blaszano - miedzianymi w ofercie firmy. A może to ja z wiekiem robię się coraz bardziej skąpy...
    Mała spiżarnia: duża puszka, mniejsza puszka, pudełko sardynek, 5 słoików i naleśnik na deser

Fotografujący Awatar michael_key
    Miasto
    Stargard

Domyślnie

Raczej bardziej wnikliwy, tak bym to określił
    Ale to prawda.

Coś już napisał

Domyślnie

Przymierzałem Aputure i Nowell ,ale jakość ich wykonania skłoniła mnie do zakupu oryginalnego gripa.
    Kupiłem używkę na allegro. Warto było dopłacić 200 pln.

Coś już napisał Awatar malwes
    Miasto
    okolice Warszawy

Domyślnie Odp: GRIP - czy warto przepłacać??

Czy może ktoś używa Meike BG-E9 (do Canona 60D) i mógłby dać znać jak wrażenia? Ogólnie przeczytałam większość wątków i jestem świadoma różnic od oryginału, niemniej jednak o tym modelu niewiele jest napisane i ciekawi mnie jak z nim statystycznie wygląda spasowanie i czy może jest coś "zdecydowanie na nie", o czym nie wiem, a powinnam

Dziękuję z góry i pozdrawiam

Coś już napisał Awatar Qba1983
    Miasto
    Łódź

Cytat Zamieszczone przez malwes Zobacz posta
    Czy może ktoś używa Meike BG-E9 (do Canona 60D) i mógłby dać znać jak wrażenia? Ogólnie przeczytałam większość wątków i jestem świadoma różnic od oryginału...
    a jakie to roznice? ja mam meike do 50d i szczerze po za lekka roznica tworzywa i braku napisow canona roznic brak.
    meike to chinska kopia Canona wiec powinnas byc zadowolona
    G12, C50D, C24-105 f/4L, C85 f/1,8, Samyang 8mm, PORST MC 55 1.4, NISSIN Di866
    było:500d, S17-70 f/2,8-4 os hsm, c50 f/1.4, c75-300 4-5.6 III

Bywalec Awatar Saapcio
    Miasto
    Otwock

Od kilku (ponad 3) lat mam Alphę podpiętą pod 40D.
    Raz miałem stresik. Wszystko pogasło. Rozebrałem, przetarłem styki (serwetką), zebrałem do kupy i działa.
    W moim jest wyświetlacz który się łatwo załącza w stan podświetlenia i to jest lekko irytujące (prądożerne). Drugi mankament to lekkie oszukiwanie przy wskazaniu naładowania baterii. Mam zapas w kieszeni, tak więc... Na statywie daje radę i żadnych dźwięków przy obiektywach ~70-200.

(Uprzedzam komentarze). Oczywiście, chciałbym mieć oryginał!!! Ale... ??:
    ....C50E....C40D

Coś już napisał Awatar malwes
    Miasto
    okolice Warszawy

Qba, dziękuję. Ja nie mam zupełnie ciśnienia na oryginał. Wiem, że czasami są problemy z poprawnym odczytywaniem przez body wskaźników poziomu baterii oraz ze spasowaniem. To chyba dwie najczęściej pojawiające się uwagi do Meike na tym forum.
    W takim razie przymierzam się do zakupu.
    Pozdrawiam serdecznie.
    Malwes

ja kupiłem raz zamiennik - nigdy więcej. Nie wiem czy miałem pecha ale - słabo to z body współpracowało i jak będę kiedykolwiek kupował to tylko oryginał.

Bywalec
    Miasto
    Gorzów Wlkp.

Miałem grip do swojego canon 60d podróbkę i po 2 dniach zwróciłem do sklepu, spasowanie było nie za ciekawe, trochę skrzypiał jak stary fotel bujany do tego guma na gripie odchodziła, nie wiem czy trafiłem na taki felerny egzemplarz ale oddałem, później kupiłem oryginał wszystko pasuje idealnie, nic nie odstaje, skrzypi Nie długo przy body 5d MKII też kupie oryginał, ale najpierw muszę sprzedać tego 60d i grip Nie chce oszczędzać na tym elemencie
    - FB -
    Canon + szkła

Strona 41 z 69 PierwszyPierwszy ... 31394041424351 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów