Jestę fotografę
miszcz martwi się o podpis
Wydaje mi się, że jak zawszę są to osobiste preferencje. Ja bez gripa czuję się jakbym nosił pół aparatu. Dla innej osoby będzie to zbędny wydatek. Nie mniej jednak ponawiam pytanie do użytkownikó Newela z 5d mk II czy mają z nim jakieś problemy?
dobra dobra. Ale nie każdy ma "łapę", mogę dostać za to ostrzeżenie ale prawda jest taka że niektórzy to suchary, i takie 50d z 70-200 to ręka drży od ciężaru. Mi dzięki gripowi się dużo lepiej użytkuje aparat, lepszy chwyt, cięższy - tego mi było trzeba. Jak dla kogoś to bezsens niech nie kupuje, prosta sprawa.
Canon 5d mk3 | 6D | C15 fiśaj | C16-35L II | C35L | C50 1.4 | S85 1.4 | C70-200L 2.8 IS | 3xYN600EX-RT | YN-E3-RT | na M42 - Zenitar 50 1,7 | Jupiter 9 | CZ Jena 135 f3.5
Wydaje mi się, że dla kogoś kto "masakruje" sprzęt zarobkowo nie powinno być kompromisów... oryginał. Pozostali śmiertelnicy powinni mieć dylematy. Nie mniej jednak cena idzie w parze z jakością i dlatego ja zamiast kupować zamiennik cierpliwe czekam na Made In Canon :-)
No ja jestem właśnie suchar (178cm wzrostu i coś koło 70kg) ale muszę mieć gripa. Do wczoraj miałem jedną piątkę z gripem i drugą bez, ale już nigdy więcej.
A poza tym mam kilka spostrzeżeń na temat zamiennik oryginał.
Do tej pory miałem zamiennik Alpha. Ogólnie nic złego nie mogę powiedzieć (znaczy z zacinającym kołkiem nauczyłem się żyć no i ostatnio (prawie po 3latach) zaczęła odłazić guma - no ale to drobiazgi). Jest dobrze spasowany nic nie trzeszczy. Ale jednak to zupełnie inna liga. Teraz mam na drugim body oryginał i jest bajka. Wykonanie dużo lepsze co od razu widać. Kupiłem oryginał dlatego, że chce wieszać aparat na reporter strapie no i wydawało mi się, że na oryginalnym gripie będzie to pewniejsze iii nie myliłem się. Znaczy sam grip sprawia wrażenie o wiele bardziej pewniejszej konstrukcji.
5DmkIII + S14/2.8 + C35/1.4LmkII + C85/1.2LmkII + C70-200/2.8L + 600EX-RT & 580EXII + Think Tanki (Retro30, Shapeshifter, Skin Set v2) + NEC EA274WMi + Sandisk
Ja przed ostatnim wyjazdem na wywczas, zrobiłem samemu pasek nadgarstkowy.
Trzyma się świetnie, grip nie trzeszczy, nie lata. A przymocowany w jednym 'koluchu' na body i drugim w gripie.
Ogólnie na wyjeździe, porobiłem trochę fotek z gripem, praktycznie 4dni non stop trzymałem aparat w ręce. I nadal nie mogę gripowi Aputure nic zarzucić - póki co, i tfu! żeby tak zostało.
Witam, chciałem kupić grip zamiennik do mojego 450d na eBay.co.uk ale jest tego tyle że nie wiem na który się zdecydować. Może byłby ktoś w stanie coś doradzić? http://www.ebay.co.uk/sch/i.html/?_n...edirect=mobile
Sent from Galaxy SII using Tapatalk 2
Od 1,5 roku używam grip Meike. Nie mam porównania do innych. Uważam, że bardzo przydatną rzeczą jest możliwość załadowania 6 baterii lub akumulatorków AA. Na co dzień używam go z 2 akumulatorami - z jednym wydaje mi się nie działa zbyt dobrze tzn. szybko pokazuje rozładowanie się baterii a jak ściągnę grip i włożę baterię do aparatu to są dwie kreski.
Co do trwałości to ostatnio na końcu troszkę odkleiła się guma, ale to od wciskania go do torby - za długi obiektyw![]()
6D; 5DII; C 24-70 2.8L; C 24-105L; C 70-200 2.8L; C 35 2.0 IS; C 50 1.4; C 85 1.8; S 17-35 2.8-4
Moje fotki Moje fotki II
Ja od roku używam Phottix i też złego słowa powiedzieć nie mogę czasami muszę baterie włożyć dwa razy po nie widać jej w body, ale po tej operacji jest juz OK .
CO ZA LUDZIE !!!
5DII / 5D / S 14 / 24L / 50 1.4 / 24-70 L / 85 1,8