Mam Meike (alpha digital) do 550d i też nic się nie dzieje, polecam!
Mam Meike (alpha digital) do 550d i też nic się nie dzieje, polecam!
Ja również posiadam od niedawna ten grip do 550d co prawda, ale to ten sam. Sprawuje się świetnie. Jeżeliby czepiać się szczegółów to brakuje troszkę przycisku do zmiany ISO no ale za te pieniądze - 150-160zł i tak się opłacatylko brać - polecam z czystym sumieniem!
Canon: 550D + BG-E8 / 18-135 IS / 50 1.8 II*/ 100-400 4.5-5.6 L IS USM/ cpl, uv i inne.
*[in progress]
ja używam Nevell z 5d2 i jak na 230 zł brutto to tragedii nie ma :-D
W zasadzie jeśli rozpatrujemy tanie body xxxD, to szukanie zamiennika za 150zł jest ekonomicznie uzasadnione. Jest to świadomy wybór samego użytkownika.
Jesli natomiast kupujesz sprzęt za 6-7 tyś. zł, to należy raczej zainwestować w oryginał. To jednak tylko moje zdanie i kazdy robi co uważa![]()
Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXII
Ja też byłem z Meike (alpha) do 5dII zadowolony ale do czasu aż okazało się że nie za każdym razem widzi w sobie dwie baterie. Kiedy widzę w body że zaskoczył tylko jeden akumulator muszę odkręcić grip, wyciągnąć go tyle żeby styki nie stykały i z powrotem wkręcić, no i wtedy działa. Tanio ale z niedogodnościami. Coś za coś, kolejny raz kupie oryginał.
Ostatnio edytowane przez amroz ; 31-08-2011 o 13:50
odpukać jak na razie żadnych problemów czy to technicznych, czy to elektronicznych nie mam![]()
Miałem swego czasu grip Meike do 1000D i faktycznie guma zaczęła się odklejać i to już po kilku miesiącach użytkowania. Kropelka załatwiła sprawę.
Ja również posiadam grip Meike (7 miesięcy) , z moją 450-ką działa idealnie.
Oryginał jest zawsze lepszy, jak kogoś stać to czemu nie. Ja do 50D kupiłem zamiennik i do tego używany (Delta). Zapłaciłem 100zł, więc ok 50%ceny nowego zamiennika i 25% oryginału. Jak na razie sprawdza się, jak padnie nie będzie tak szkoda, za zaoszczędzone pieniądze można dokupić jakieś inne fanty, np dołożyć do zapasu akumulatorków, kupić zapasową kartę.