Strona 30 z 69 PierwszyPierwszy ... 20282930313240 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 291 do 300 z 705

Wątek: GRIP - czy warto przepłacać??

Mieszany widok

Dopiero zaczyna

Domyślnie

U mnie grip też ostatnio leżakuje. Podpinam go tylko wtedy gdy zakładam tele albo lampę, czyli stosunkowo rzadko. Najwygodniejsze dla mnie rozwiązanie to samo body + stałka.

Domyślnie

Witam!
    Prosiłbym użytkowników o opinię, jak współpracuje Wam grip DELTA BG-E4 z Canonem 5d.
    http://allegro.pl/canon-5d-battery-p...435361107.html
    K.M.Ż

Domyślnie

160zł?
    to musi być niezłe ścierwo.

Pełne uzależnienie

Domyślnie

FOTO-TIP raczej byle czego nie sprzedaje. Za tą cenę pewnie odbiega wykonaniem od oryginału i zapewne trwałością, ale coś za coś Sprzedawca jest dość solidny ( sam korzystam z zakupów ) więc i gwarancja dość solidna. IMHO zakup ma sens jeśli grip używany sporadycznie.
    Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXII

Uzależniony Awatar Lulu1988
    Miasto
    Sandomierz

Domyślnie

Ja kupowałem grip ALPHA do 5DII i narzekać nie mogę. Kosztuje 30% tego co oryginał, a jakość wykonania najgorsza nie jest. Jak się rozleci to kupi się nowy i tyle...
    Zestaw na ciężkie czasy: 3 puszki z konserwą - w tym jedna przeterminowana, 6 słoików z ogórkami, 4 latarki i krótkofalówki.

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Lulu1988 Zobacz posta
    Ja kupowałem grip ALPHA do 5DII i narzekać nie mogę. Kosztuje 30% tego co oryginał, a jakość wykonania najgorsza nie jest. Jak się rozleci to kupi się nowy i tyle...
    Jest w tym jakaś logika, nie powiem, ale co zrobić jak się rozsypie w trakcie pstrykania jakiś ważnych ceremonii
    Nieoryginalnego gripa, to ja bym może nabył, gdybym potrzebował go tak 2-3 razy w roku
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Miało być "jakichś" ale klawiatura szwankuje
    Ostatnio edytowane przez Bolek02 ; 12-02-2011 o 14:09 Powód: Automerged Doublepost
    Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXII

Uzależniony Awatar Lulu1988
    Miasto
    Sandomierz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bolek02 Zobacz posta
    Jest w tym jakaś logika, nie powiem, ale co zrobić jak się rozsypie w trakcie pstrykania jakiś ważnych ceremonii
    Rozwiązanie jest banalnie proste: należy zabierać ze sobą klapkę od baterii :-D Jak padnie grip to go odczepiasz i robisz bez.

Jeśli ktoś jest nastawiony na całoroczne maltretowanie uchwytu pionowego - btw. co za nazwa - to kupi oryginał. Chociaż osobiście wolałbym kupić nawet 2 zamienniki - jeden można wozić w samochodzie

Jest jeszcze jeden plus gripa ALPHA - 2 letnia gwarancja.
    Zestaw na ciężkie czasy: 3 puszki z konserwą - w tym jedna przeterminowana, 6 słoików z ogórkami, 4 latarki i krótkofalówki.

Początki nałogu Awatar Heilsberg
    Miasto
    Lidzbark Warmiński

Domyślnie

Klapkę od baterii to się i tak ze sobą nosi w gripie. Zawsze można grip odpiąć, klapkę przypiąć, baterię przełożyć do body i dzida dalej fotki robić. Operacja nie powinna trwać dłużej jak minutę.
    EOS 100D|EOS 7D + grip|EF-S 24 /2.8 STM|Sigma 30/1.4 EX DC HSM|EF 40/2.8 STM|EF 50/1.4|EF 200/2.8L II|EF-S 10-22/3.5-4.5|EF 17-40/4L|EF 24-105/4L|Sigma 120-400/4.5-5.6 DG APO OS HSM

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Heilsberg Zobacz posta
    Klapkę od baterii to się i tak ze sobą nosi w gripie. Zawsze można grip odpiąć, klapkę przypiąć, baterię przełożyć do body i dzida dalej fotki robić. Operacja nie powinna trwać dłużej jak minutę.
    Pod warunkiem że się jej nie zgubi :cool:.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie Awatar jacek_73
    Miasto
    53 N, 18 E

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bolek02 Zobacz posta
    ...
    Miało być "jakichś" ale klawiatura szwankuje
    Tak to jest jak się byle klawiatury używa Co do gripów to najczęściej używanym argumentem przeciw jest, że złośliwie odmówi współpracy podczas superważnych zdjęć - jest to oczywista demagogia, bo oryginał może odmówić w tym samym momencie. Gripy - te najbardziej popularne czyli Alfy - kuszą niższą ceną i na pewno warto się nad nimi zastanowić. A dla tych, dla których canon to canon nie pozostaje nic innego jak dozbierać i kupić oryginał. Samopoczucie jest jednak najważniejsze :-D

Mam nadzieję, że nikogo nie uraziłem.
    Pozdrawiam.
    Jestę fotografę
    miszcz martwi się o podpis

Strona 30 z 69 PierwszyPierwszy ... 20282930313240 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów