U mnie grip też ostatnio leżakuje. Podpinam go tylko wtedy gdy zakładam tele albo lampę, czyli stosunkowo rzadko. Najwygodniejsze dla mnie rozwiązanie to samo body + stałka.
U mnie grip też ostatnio leżakuje. Podpinam go tylko wtedy gdy zakładam tele albo lampę, czyli stosunkowo rzadko. Najwygodniejsze dla mnie rozwiązanie to samo body + stałka.
Witam!
Prosiłbym użytkowników o opinię, jak współpracuje Wam grip DELTA BG-E4 z Canonem 5d.
http://allegro.pl/canon-5d-battery-p...435361107.html
K.M.Ż
160zł?
to musi być niezłe ścierwo.
![]()
FOTO-TIP raczej byle czego nie sprzedaje. Za tą cenę pewnie odbiega wykonaniem od oryginału i zapewne trwałością, ale coś za cośSprzedawca jest dość solidny ( sam korzystam z zakupów ) więc i gwarancja dość solidna. IMHO zakup ma sens jeśli grip używany sporadycznie.
Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXII
Ja kupowałem grip ALPHA do 5DII i narzekać nie mogę. Kosztuje 30% tego co oryginał, a jakość wykonania najgorsza nie jest. Jak się rozleci to kupi się nowy i tyle...
Zestaw na ciężkie czasy: 3 puszki z konserwą - w tym jedna przeterminowana, 6 słoików z ogórkami, 4 latarki i krótkofalówki.
Jest w tym jakaś logika, nie powiem, ale co zrobić jak się rozsypie w trakcie pstrykania jakiś ważnych ceremonii
Nieoryginalnego gripa, to ja bym może nabył, gdybym potrzebował go tak 2-3 razy w roku
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Miało być "jakichś" ale klawiatura szwankuje![]()
Ostatnio edytowane przez Bolek02 ; 12-02-2011 o 14:09 Powód: Automerged Doublepost
Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXII
Rozwiązanie jest banalnie proste: należy zabierać ze sobą klapkę od baterii :-D Jak padnie grip to go odczepiasz i robisz bez.
Jeśli ktoś jest nastawiony na całoroczne maltretowanie uchwytu pionowego - btw. co za nazwa- to kupi oryginał. Chociaż osobiście wolałbym kupić nawet 2 zamienniki - jeden można wozić w samochodzie
Jest jeszcze jeden plus gripa ALPHA - 2 letnia gwarancja.
Zestaw na ciężkie czasy: 3 puszki z konserwą - w tym jedna przeterminowana, 6 słoików z ogórkami, 4 latarki i krótkofalówki.
Klapkę od baterii to się i tak ze sobą nosi w gripie. Zawsze można grip odpiąć, klapkę przypiąć, baterię przełożyć do body i dzida dalej fotki robić. Operacja nie powinna trwać dłużej jak minutę.
EOS 100D|EOS 7D + grip|EF-S 24 /2.8 STM|Sigma 30/1.4 EX DC HSM|EF 40/2.8 STM|EF 50/1.4|EF 200/2.8L II|EF-S 10-22/3.5-4.5|EF 17-40/4L|EF 24-105/4L|Sigma 120-400/4.5-5.6 DG APO OS HSM
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Tak to jest jak się byle klawiatury używaCo do gripów to najczęściej używanym argumentem przeciw jest, że złośliwie odmówi współpracy podczas superważnych zdjęć - jest to oczywista demagogia, bo oryginał może odmówić w tym samym momencie. Gripy - te najbardziej popularne czyli Alfy - kuszą niższą ceną i na pewno warto się nad nimi zastanowić. A dla tych, dla których canon to canon nie pozostaje nic innego jak dozbierać i kupić oryginał. Samopoczucie jest jednak najważniejsze :-D
Mam nadzieję, że nikogo nie uraziłem.
Pozdrawiam.
Jestę fotografę
miszcz martwi się o podpis