Strona 27 z 71 PierwszyPierwszy ... 17252627282937 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 261 do 270 z 705

Wątek: GRIP - czy warto przepłacać??

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez namoamo Zobacz posta
    A czy na forum zdarzyły się takie przypadki, aby komuś grip zniszczyl aparat? W googlach nie znalazłem ani jednego takiego przypadku.. a podejrzewam że w PL zdecydowana większość gripów do serii xxxD to zamienniki, więc zniszczeń powinno być wiele..
    hehe ale kombinujecie Jak kupisz samochod to bedziesz szukal w gogle, ktorym modelem mniej ludzi sie zabiło?

Kup i uzywaj. Nawet jak padlo wiecej zamiennikow w PL, to dlatego ze ich wiecej sie sprzedalo pewnie 10x

Mam Phottixa w 20D juz kupe czasu, dziala idealnie. Dziala i latem w goraca jak i zima w mocne mrozy. Jedyne co czytalem o nich w necie zlego (ogolnie o ZAMM) to, ze potrafia blokowac klawisze body. I tu sie zgadzam bo i phottix w 20D jak i moja ALFA w 5D2 potrafi przyblokowac np, gorne pokretło. Wtedy on/off/on gripa i smiga dalej. Ale to 1/100 uzywan bywa.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Phott/Alpha wykonanie ok - jak nie razi kogos brak LOGO CANON to tylko brac i uzywac.
    Ostatnio edytowane przez siudym ; 06-10-2010 o 00:29 Powód: Automerged Doublepost

Uzależniony Awatar flankerp
    Miasto
    Cork, Ireland

Domyślnie

Ja mam taki:
    http://allegro.pl/do-450d-500d-1000d...278162695.html

Kupilem go za wzgledu na mozliwosc ustawienia bardzo dlugich czasow otwarcia (wyswietlacz LCD) oraz dowolnie ustawic czas wyzwolenia migawki.
    Przydaje sie to w zdjeciach nocnych. Ustawiasz na kilkanascie dziesiat minut, lufe w gwiazdy i idziesz wypic gorace kakao.
    Rewelacja.
    Ponadto grip ma pozlacane zlacza i jest dosc solidnie wykonany, nic nie trzeszczy stuka. No i jeszcze mozliwosc wyzwolenia z Pilota bez koniecznosci ustawiania w aparacie. To wszystko zadecydowalo nad tym wyborem. Poprostu ma cos wiecej niz oryginal
    Zepsuty Canon 500D + Grip czekający na upgrade | C17-55 2.8 IS, C75-300 USM, C50mm 1,8 | Nissin Di622 Mark II, 2x YN460 + Phottix Aster | Benro A1980F + B-00+PU-40 M8 | Garść filtrów kolorowych dla Cokin P |

Uzależniony Awatar Handelson
    Miasto
    Piła
    EOS 5DMkII + BG-E6; C 14 L II; C 24 L II; C 50 1.4; C 85 1.8; C 135 L; C 580 EX II; Sherpa 450 R; Kata D-3N1-30; Crumpler Master Delhi 620 i drobiazgi...

Pełne uzależnienie Awatar dinderi
    Miasto
    Raszyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez flankerp Zobacz posta
    O! Gandini!
    Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
    09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.

---Moje zdjecia na FB---

Awatar -_Draco_-
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Kupiłem sobie już kilka miesięcy temu zamiennik firmy Alpha i nie narzekam Czasami tylko rolka nie przeskakuje dokładnie o punkt i wtedy nie działa druga rolka ( ta przy body), ale wtedy tylko muśnięcie palcem pokrętła na gripie i bangla Nie żałuje zakupu
    <=] 450D || C50 1.8 || C70-210 4.0 || C17-55 3.5-5.6 || 580EX || + jakieś rupiecie [=>

Uzależniony Awatar Handelson
    Miasto
    Piła

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez -_Draco_- Zobacz posta
    Kupiłem sobie już kilka miesięcy temu zamiennik firmy Alpha i nie narzekam Czasami tylko rolka nie przeskakuje dokładnie o punkt i wtedy nie działa druga rolka ( ta przy body), ale wtedy tylko muśnięcie palcem pokrętła na gripie i bangla Nie żałuje zakupu
    Gratuluję takiego sprawnego gripa
    Wolę takie, które "banglają" bez muskania.
    EOS 5DMkII + BG-E6; C 14 L II; C 24 L II; C 50 1.4; C 85 1.8; C 135 L; C 580 EX II; Sherpa 450 R; Kata D-3N1-30; Crumpler Master Delhi 620 i drobiazgi...

Domyślnie

Też mam taki, sprawdza się bardzo dobrze. Na forum znalazłem opinie że wyświetlacz negatywnie wpływa na zużycie baterii, czego osobiście nie mogę potwierdzić, w moim jest wszystko o.k.

Cytat Zamieszczone przez flankerp Zobacz posta
    Ja mam taki:
    http://allegro.pl/do-450d-500d-1000d...278162695.html

Kupilem go za wzgledu na mozliwosc ustawienia bardzo dlugich czasow otwarcia (wyswietlacz LCD) oraz dowolnie ustawic czas wyzwolenia migawki.
    Przydaje sie to w zdjeciach nocnych. Ustawiasz na kilkanascie dziesiat minut, lufe w gwiazdy i idziesz wypic gorace kakao.
    Rewelacja.
    Ponadto grip ma pozlacane zlacza i jest dosc solidnie wykonany, nic nie trzeszczy stuka. No i jeszcze mozliwosc wyzwolenia z Pilota bez koniecznosci ustawiania w aparacie. To wszystko zadecydowalo nad tym wyborem. Poprostu ma cos wiecej niz oryginal

Uzależniony Awatar flankerp
    Miasto
    Cork, Ireland

Domyślnie

Bzdury pisza na forum
    Grip ma osobna baterie do zegarka/wyświetlacza. Tylko podświetlenie czerpie baterie aparatu i to nie jakoś mega mocno. Bardziej źre baterie wyświetlacz na górze w 40D czy 50D (sprawdzone z kolegi aparatem) :P
    Zepsuty Canon 500D + Grip czekający na upgrade | C17-55 2.8 IS, C75-300 USM, C50mm 1,8 | Nissin Di622 Mark II, 2x YN460 + Phottix Aster | Benro A1980F + B-00+PU-40 M8 | Garść filtrów kolorowych dla Cokin P |

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Kraków / Rzeszów

Domyślnie

Swego czasu używałem grip firmy Delta bodajże przy 1000d. Zapłaciłem za niego może 150zł i działał i dalej działa u teraźniejszego własciciela aparatu bardzo dobrze. Nic nie trzeszczy ani nie pęka, a wygoda dużo większa. To co skłoniło mnie do niego w porównaniu z oryginalnym Canona to na pewno cena oraz to że Delta miał skóropodobną, chropowatą wyściółkę pod palcami a Canon miał coś podobnego tyle że gładkiego więc bałem się, że przy lekko spoconej ręce się wyślizgnie ogólnie polecam tego gripa do serii XXXD i 1000D

Zablokowany

Domyślnie ...

jask miałem 50d to miałem oryginał
    teraz mam 5dII i mam podróbkę

Nie widze róznicy w jakości
    nie ma tylko napisu CANON

kosztował 30% czyli o 700 zł taniej

Strona 27 z 71 PierwszyPierwszy ... 17252627282937 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów