Strona 20 z 71 PierwszyPierwszy ... 1018192021223070 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 191 do 200 z 705

Wątek: GRIP - czy warto przepłacać??

Bywalec Awatar maczkus
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Miałem kiedyś (4 lata temu) nieoryginalnego gripa do 350D - totalna porażka. Gdy grip był włączony to aparat czasami dostawał świra i np. pokrętło przysłony w body przestawało działać, tzn. działało ale obojętnie w którą stronę kręciłem to dawało efekt kręcenia w jedną stronę. Poza tym na uchwycie gripa odklejała się derma (czy co tam było). Nie wiem jakie zamienniki produkują teraz, ale skutecznie mnie to zniechęciło do kupowania podróbek.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Czy jeszcze ludzie się nie nauczyli, że podróbek gripów nie kupuje się ??
    O obiektywach wiem prawie wszystko

Zablokowany

Domyślnie

ja się nie nauczył-jak będzie do piątki taki jak mam w 50-tce to też kupię

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bmfcker Zobacz posta
    Widziaj ktoś gripy z interwałem do nowej 5?
    Do starej było takie cudo z własnym ekranikiem zdaje sie...
    czy to było cudo ? nie sądzę - wg. mnie (użytkownika sporadycznie korzystającego z sprzetu foto) miało dwie wady:
    - własny ekranik pobierał prad co skutkowało rozładowaniem akku.
    (orygnialny grip pozwa mi zapomnieć o ladowarce)
    - kilka razy rozłączył zasilanie i to w wybitnie złym momencie - pewnie czyszczenie stykow pomogło by, ale (i tu jak katarynka ... ) w oryginale tego nie zaobserwowałem.

Pozdrawiam
    5D, 5Dmk2 BG-E6 | 16-35 IIL | 24-105 ISL | 35L | 50 1.4 | 85IIL | 70-200 2.8 ISL | 100 2.8 Macro | 100-400 ISL

Przem312
    Guest

Domyślnie

zastanawia mnie tylko, jak to jest możliwe, że jednego dnia wszyscy chwalą a następnego odradzają. Apeluje do kogoś kto używa (choćby sporadycznie, u mnie tez nie musi byc dokrecony 24/7/365...) alphy/phottixa do 20-40d o kontakt via pw albo gg 4674240

Początki nałogu Awatar andrewjohn
    Miasto
    polski biegun ciepła

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Cichy Zobacz posta
    Czy jeszcze ludzie się nie nauczyli, że podróbek gripów nie kupuje się ??
    Nie nauczyli sie i nie nauczą, chyba że bedą mieć kupę kasy, a podróbki nie będą połowę lub więcej tańsze. Względy ekonomiczne są najsilniejszą motywacją, a komu nie przyda się parę stówek zaoszczędzonych w kieszeni. Ja zreszta zrobiłem podobnie i kupiłem podróbkę firmy Delta. Nie miałem w rękach orginału, więc nie mogę ocenić ewentualnych różnic, ale muszę przyznać, że działa i spełnia wszystkie swoje funkcje prawidłowo. A że nie ma napisu canon, trudno, nie zależy mi na tym.
    Canon EOS 450D+S10-20/4,5-5,6 + C15-85 IS USM+C50/1,8+C55-250 IS

Coś już napisał
    Miasto
    Tranemo/Ińsko

Domyślnie

A ja, zaglądałem na aukcje, zagladałem i też myślałem co z tymi "innymi", aż trafiła się aukcja na której gośc wystawił org. za 300zł kup teraz i w licytacji, tylko w momencie, gdyby ktoś zacząłby licytowac opcja kup teraz znikłaby.. No i obeszło się bez podróbki..
    W sumie to myślałem nad phottixem, ale udało się..

Pełne uzależnienie Awatar arturs
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

ja np. sprzedałem koledze z forum oryginał do 40d praktycznie bez śladów używania za 300zł - bo mi został i jak miał leżeć to niech chociaż pracuje.. a co do oryginału czy zamiennika - jak jakość będzie taka jak starych typu delta to sorry ale to wyrzucanie kasy, jakby było porównywalne to wtedy nie warto przepłacać.. ale to co do tej pory widziałem skłaniało mnie zawsze do canona.. nie widziałem tej chwalonej alfy - a z drugiej strony - jak kogoś stać na aparat za 10 000 to i na gripa za 1000 też
    5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|

Zablokowany

Domyślnie

no jak stac kogoś na 5d i na gripa za tysiaka-to pewnie stac go na 1D ...w moim gronie znajomych-raczej zbiera się na aparat...

Strona 20 z 71 PierwszyPierwszy ... 1018192021223070 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów