Strona 19 z 71 PierwszyPierwszy ... 917181920212969 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 181 do 190 z 705

Wątek: GRIP - czy warto przepłacać??

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Mialem zamiennik do 5dmki , teraz kupilem oryginal , mowiac krotko zamiennik po 1 dni poszedl na sprzedaz , jak nie szybciej , oryginal o wiele lepszy , moze mialem pecha i tamten cos kiepsko spasowany byl , ale jednak w "dotyku" , spasowaniu , oryginal wypada o wiele lepiej.
    no comment...

Pełne uzależnienie Awatar szwayko
    Miasto
    Olsztyn

Domyślnie

Ja mam Phottixa do 5D z tej serii premium. Uzywam rzadko na jakies sesje portretowe. Same piatki sa poreczniejsze i mniejsze. Na poczatku szybko pokazywal mi rozladowanie baterii ktora wlozona bezposrednio do aparatu byla ok. Pomierzylem troche miernikiem co sie dalo w tym Phottixie i nie znalazlem jakis bledow.
    Potem okazalo sie winne byly styki ktore stykaja sie z bateria lub koszyczkiem. Raz ze material z ktorego sa zrobione dobrze jest poprzecierac po drugie musza byc idealnie spasowane do tych waskich wpustow w bateriach. Troche je podgialem obcegami i na razie nie zauwazylem problemow.

Uzależniony Awatar iktorn92
    Miasto
    Jelenia Góra

Domyślnie

Kupiłem BG-E2 phottix do 20d i dołaczam sie do pozytwnych opinii o tym produkcie. Naprawde warto kupic jak nie ma sie pieniedzy na ori. Wykonanie bardzo porzadne i nawet ma miejsce na klapke od body co jest nie watpliwie wygodne. Zrobilem ok 800zdjec i nie narzekam 2 lata gwarancji wiec jestem spokojny. Zobaczymy co dalej :]

Początki nałogu

Domyślnie

A czy odcień plastiku zamiennika zgadza się z korpusem? Widziałem kiedyś na YouTube filmik, na którym pewien facet pokazywał swoje 40D z gripem (oczywiście zamiennikiem) o zupełnie innym kolorze. Wyglądało to beznadziejnie.
    Sony NEX-5 + Voigtländer Nokton 35mm f/1.4

Początki nałogu Awatar woyd
    Miasto
    Dębno

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez panmateusz Zobacz posta
    A czy odcień plastiku zamiennika zgadza się z korpusem? Widziałem kiedyś na YouTube filmik, na którym pewien facet pokazywał swoje 40D z gripem (oczywiście zamiennikiem) o zupełnie innym kolorze. Wyglądało to beznadziejnie.
    właśnie dlatego chciałbym prosić posiadaczy zamienników Alpha do 5DmII o informacje, czy gripy zachowują kolorystykę i ogólnie stylistykę body..

Canon 5DmII + 40D + 24-70 f2.8 L + 17-40 L + 85 f1.2 L + 35mm f1.4 L + 70-200 f2.8 L + Tamron 28-75 + EF 50 f/1,4 II || Canon 580EX II + studyjne błyskotki 3000W || Blog || digart

Uzależniony Awatar iktorn92
    Miasto
    Jelenia Góra

Domyślnie

Tak moj zgadza sie puszka bardzo dobrze. Widze nawet na klapke do akku mam uszczelke na calej dlugosci czego ori nie ma :P ogolnie zadowolony jestem i nie narzekam. Po wyjeciu z pudelka strasznie smierdzial ale juz mu przeszlo

Domyślnie

W zeszłym tygodniu odebrałem paczkę z gripem Phottixa do 40D. Dużo czytałem na temat tych zamienników. Grip zamówiłem na allegro za 299 zł i po dwóch dniach przyszła paczka z Zawiercia. Zgadzam się z przedmówcą - po wyjęciu z opakowania śmierdział taką wścibską gumą Od razu muszę zaznaczyć, iż nie miałem w rękach oryginału. Wrażenia jak najlepsze. Bardzo dobry jakościowo twardy plastik o fakturze prawie oryginalnego plastiku Canona. Ścickając mocno grip nic na razie nie trzeszczy i nie ugina się. Sprawia wrażenie bardzo porządnego. Guma oczywiście różni się od oryginalnej (połyskiem i fakturą) ale jest bardzo dobrze spasowana i przyklejona. Trzymając 40D i tamrona 28-75 z dwoma aku w gripie nie targają mnie żadne lęki, że coś się może stać. Jak na razie jestem bardzo zadowolony, a wygoda użytkowania wzrosła ponadproporcjonalnie do kosztów

Szczerze polecam, pozdrawiam
    "The most important piece of equipement in your bag is your attitude" Joe McNally

Coś już napisał

Domyślnie

Też mam Phottixa do dwudziestki. Może troche bardziej kanciaty. Jak to mowi znajomy 'trza mieć ręce jak drwal'. Okleina na nim też spoko, jeszcze sie nie zdziera. Szparka miedzy body a gripem jest minimalna. Z zapiętym obiektywem i lampą trzymając w pionie za gripa wszytko działa. Przerw w dostarczaniu energii brak. Troche długo czekałem na przesyłke. Okazało się ze z Honk Kongu leciało bezpośrednio

Przem312
    Guest

Domyślnie

Teraz ja się zacząłem zastanawiać nad gripem, choć póki co czysto teoretycznie bo sie zastanawiam czy nie lepiej coś do oświetlenia sobie nie dokupić...
    Ale wracając do tematu, ciekawi mnie jak uważacie, co wybrać: Alpha czy Phottix? O obydwu słyszałem przychylne wypowiedzi, przeciw phottixowi przemawia mi problem ewentualnej reklamacji, wysyłanie do HK nie jest komfortową sprawą a wątpię by Monolit z Allegro zajmował się czym więcej niż pośrednictwem. W przypadku Alphy mam wszystko na miejscu. Co wy na to?

Początki nałogu

Domyślnie

Widziaj ktoś gripy z interwałem do nowej 5?
    Do starej było takie cudo z własnym ekranikiem zdaje sie...
    papa 5D2 | EOS R | RF 24-105 L IS NANO| Sigma 15 | EF 24 L II | EF 16-35 L II | EF 50 L |EF 70-300 IS II NANO | TS-E 24 II

Strona 19 z 71 PierwszyPierwszy ... 917181920212969 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów