Pokaż wyniki od 1 do 10 z 109

Wątek: jaki kompakt "pod ręką"

Widok wątkowy

Dopiero zaczyna Awatar gof
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Ja mam jako taki backup (+ aparat który zawsze mam przy sobie) A610 i bardzo sobie chwalę. ISO używalne do 200 (powyżej zauważalny szum), pełny tryb manualny (to było dla mnie jednym z kryteriów), zasilanie paluszkami, zapis na tanich kartach SD, możliwość wrzucenia CHDK. Nie ma dużo mpix ani dużego zooma, ale jak używasz lustra to pewnie wiesz, że to zaleta - mniejsze szumy, mniejsze zniekształcenia, mniejszy rozmiar (taki S3 IS np. nie nadaje się do kieszeni). Z wad - kiepska lampa, nie na osi obiektywu (i brak automatyki, tylko 3 siły błysku, po przyzwyczajeniu do E-TTL II to przeszkadza), zauważalna beczka na krótkim końcu i dzyndzel od wide/tele po przywaleniu w ścianę (właściwie otarciu się, aparat był w kieszeni a ja przechodziłem przez wąskie przejście) lubi odskakiwać. Wizjer to też porażka, jak jesteś przyzwyczajony do kadrowania w lustrzance, to będziesz musiał się przestawić na wyświetlacz (fajny, całkiem kontrastowy, no i uchylny).

Tak patrzę na Allegro i te aparaty strasznie potaniały, w lutym 2007 dałem za nówkę 950 zł a teraz mało używane można mieć za 300...
    Ostatnio edytowane przez gof ; 06-12-2007 o 01:42
    EOS

Uprawnienia umieszczania postów