Po kolei to tak:
nie mam delikatnych dloni ale mam dosc delikatny kark
Do tej pory zajmowalem sie fotografowaniem i filmowaniem skokow spodochronowych. W tym wypadku kazdy gram sie liczyl gdy rozbudowalem kask.
Dlatego uzywalem 500tki byla lekka i nadzwyczaj dobra.
Aktualnie mam przerwe i w skakniu i w robieniu zdjec ale powoli zacznam sie przygotowywac do powrotu napewno jako fotograf a moze pozniej jako skoczek fotograf.
Nadszedl czas na cyfre i dlatego sobie szukam dobrego rozwiazania.
Dlamnie numer 1 zawsze byla jakosc. Dlatego staralem sie zawsze uzywac pozytywy i szukac dobrych pogodowch warunkow.
Z tego co widze mozliwosc pracy z RAW daje bardzo duze mozliwosc w osiagnieciu tego co tak bardzo w fotografi lubie

Jesli chodzi o szkla to tak naprawde moja 16tka Zenitara byla dla mnie numerem 1.
2.8 dawalo mi duze mozliwosc w lataniu i trzymaniu ostrosci.
Kolory jak widac w moich galeriach tez byly niczego sobie a korekty komputerem byl robione moze w 10%
Reszta poprostu byla ale bardzo zadko uzywana.
Moj Zeiss i Pentacon to spadek po dziadku fotografie i bylej NRD
A Tamrony KITowe no to jzu chyba nie trzeba wyjasniac.

Uprawiam kilka sportow, wiem jak na nie patrzec tak by wydobyc to co w nich jest fajne ale potrzbuje do tego narzedzi i warsztatu.
Dlatego pytam o dodatkowe swiatlo, czy warto zostawic ta 420EZ na statyw?

Przegladalem sobie obiektywy ale nie mam zabardzo rozezanania co kupic.
Zastanawiam sie napewno nad jednym mega szerokim stalo ogniskowym i 2 x zoom mniej wiecej taki jak sa te miej Tamrony.
Jak narazie szukam sobie w Sigmach co oni maja dla mnie do zaoferowania.

Jesli ktos jest zainteresowny tym co tam sobie kiedys robilem to zapraszam na strone MADEINBLUE.PL albo na plfoto.

Serdeczne dzieki za pomoc i ukierunkowanie.
Mam nadzieje ze wybory beda dobre a zakupy owocne.
Zostalo mi 9 dni do powrotu do Polski i tyle samo czasu na wykonanie zamowiec
Swoja droga mam ladny widok przez bulaj i taki fotogeniczny.
Blue sky, cumulusiki, morze i Gora Stolowa a pod nia Cape Town.....
Pikenie, ale mam tylko malutki IXUS i za duzo to zrobic nie moge