Pokaż wyniki od 1 do 10 z 47

Wątek: Piracki Photoshop z eBay

Mieszany widok

Domyślnie

w zasadzie też wydaje mi się, że legalne. Ale gdzieś widziałem foto pudełka z informacją, że jest to kopia do sprzedaży tylko na terenie USA, Kanady. Na pewno nie była wymieniona Europa.
    To jak to jest zna ktoś oficjalne stanowisko Adobe? Wchodząc na oficjalną stronę odsyłają do polskich stron a tam już ceny radykalnie inne....

czy aby legalność nie trzeba potwierdzić zapłaceniem cła? i tak zdaje się warto
    Ostatnio edytowane przez focus ; 03-12-2007 o 20:32

Pełne uzależnienie Awatar Tomasz1972
    Miasto
    Ząbkowice Śląskie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez focus Zobacz posta
    w zasadzie też wydaje mi się, że legalne. Ale gdzieś widziałem foto pudełka z informacją, że jest to kopia do sprzedaży tylko na terenie USA, Kanady. Na pewno nie była wymieniona Europa.
    To jak to jest zna ktoś oficjalne stanowisko Adobe? Wchodząc na oficjalną stronę odsyłają do polskich stron a tam już ceny radykalnie inne....

czy aby legalność nie trzeba potwierdzić zapłaceniem cła? i tak zdaje się warto
    Nalezy rozróznić legalność licencyjną ( oryginał + dowód zakupu ) i skarbową ( cło podatek itd )

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tomasz1972 Zobacz posta
    Nalezy rozróznić legalność licencyjną ( oryginał + dowód zakupu ) i skarbową ( cło podatek itd )
    koniec końców jak legalnie to do końca, czyli np. zakup oryginału z fakturą lub rachunkiem np na amazonie, opłacony VAT i 0 zł cła (jeśli się nie mylę) i można spać spokojnie. Ekonomiczny i legalny tok rozumowania?

Pełne uzależnienie Awatar Tomasz1972
    Miasto
    Ząbkowice Śląskie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez focus Zobacz posta
    koniec końców jak legalnie to do końca, czyli np. zakup oryginału z fakturą lub rachunkiem np na amazonie, opłacony VAT i 0 zł cła (jeśli się nie mylę) i można spać spokojnie. Ekonomiczny i legalny tok rozumowania?
    Oczywiście . Jednak nawet w przypadku nie opłacenia VATów ceł itd , jesteśmy legalnym użytkownikiem oprogramowania i w tym przypadku ADOBE nic nam nie może zrobić . Natomiast US już może

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tomasz1972 Zobacz posta
    Natomiast US już może
    no właśnie, dlatego chyba sobie zapłacę, bo US wiele może

a jak to jest z tą "regionalnością" dystrybucji?

Uprawnienia umieszczania postów