Strona 2 z 5 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 47

Wątek: Piracki Photoshop z eBay

Domyślnie

w zasadzie też wydaje mi się, że legalne. Ale gdzieś widziałem foto pudełka z informacją, że jest to kopia do sprzedaży tylko na terenie USA, Kanady. Na pewno nie była wymieniona Europa.
    To jak to jest zna ktoś oficjalne stanowisko Adobe? Wchodząc na oficjalną stronę odsyłają do polskich stron a tam już ceny radykalnie inne....

czy aby legalność nie trzeba potwierdzić zapłaceniem cła? i tak zdaje się warto
    Ostatnio edytowane przez focus ; 03-12-2007 o 20:32

Uzależniony Awatar bakulik
    Miasto
    Rumia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez focus Zobacz posta
    tym razem sprawa jest już zgłoszona do paypala, ebay i do najbliższego sprzedającemu odziału Policji. Nie Będzie Anglik pluł nam w twarz
    Zgłosiłem też do Adobe. Mogliby się chociaż odwdzięczyć gratisowym Photoshopem...
    Pozdrawiam
    Łukasz Bakuła
    „Fotografia – to radość życia. Aparat nie został stworzony dla ludzi smutnych i skwaśniałych”. J. Płażewski

Pełne uzależnienie Awatar Tomasz1972
    Miasto
    Ząbkowice Śląskie

Domyślnie

w zasadzie też wydaje mi się, że legalne. Ale gdzieś widziałem foto pudełka z informacją, że jest to kopia do sprzedaży tylko na terenie USA, Kanady. Na pewno nie była wymieniona Europa.
    To jak to jest zna ktoś oficjalne stanowisko Adobe? Wchodząc na oficjalną stronę odsyłają do polskich stron a tam już ceny radykalnie inne....

czy aby legalność nie trzeba potwierdzić zapłaceniem cła? i tak zdaje się warto
    Nalezy rozróznić legalność licencyjną ( oryginał + dowód zakupu ) i skarbową ( cło podatek itd )

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tomasz1972 Zobacz posta
    Nalezy rozróznić legalność licencyjną ( oryginał + dowód zakupu ) i skarbową ( cło podatek itd )
    koniec końców jak legalnie to do końca, czyli np. zakup oryginału z fakturą lub rachunkiem np na amazonie, opłacony VAT i 0 zł cła (jeśli się nie mylę) i można spać spokojnie. Ekonomiczny i legalny tok rozumowania?

Pełne uzależnienie Awatar Tomasz1972
    Miasto
    Ząbkowice Śląskie

Domyślnie

koniec końców jak legalnie to do końca, czyli np. zakup oryginału z fakturą lub rachunkiem np na amazonie, opłacony VAT i 0 zł cła (jeśli się nie mylę) i można spać spokojnie. Ekonomiczny i legalny tok rozumowania?
    Oczywiście . Jednak nawet w przypadku nie opłacenia VATów ceł itd , jesteśmy legalnym użytkownikiem oprogramowania i w tym przypadku ADOBE nic nam nie może zrobić . Natomiast US już może

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tomasz1972 Zobacz posta
    Natomiast US już może
    no właśnie, dlatego chyba sobie zapłacę, bo US wiele może

a jak to jest z tą "regionalnością" dystrybucji?

Początki nałogu Awatar Malin
    Miasto
    Warszawa/Radom

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez Zobacz posta
    A po co w takiej cenie CS2 jak za ok 200-300zł drożej można mieć pełną wersję CS3 PL/ENG od oficjalnego dystrybutora?
    http://www.deltasoft.com.pl/index.ph...zukaj=&index=0

PL = 2903.60 ; ENG = 3048.78
    Ale mnie interesują wlasnie CS 2 ktore na allegro pojawily sie po 1.500 PLN i moje pytanie było w tym kierunku. Oczywiscie gdybym mial kupic CS 2 za 2700 zł to wolałbym dopłacić 300 PLN na CS 3.

no właśnie, dlatego chyba sobie zapłacę, bo US wiele może

a jak to jest z tą "regionalnością" dystrybucji?
    Focus, chcesz kupić Photoshopa na Amazon przesyłką czy z odbiorem w US?
    Regulamin pkt 8

Domyślnie

hmm właśnie przeglądam i niewidzę możliwości wysyłki do Polski ani np. do Niemiec, dlatego raczej wchodzi w grę wysyłka do US i dalej do mnie.

Ja szukam akurat CS3, ponieważ lepiej działa na Mac'u.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez thinredline Zobacz posta
    No to kolega jest w plecy te 1600zł bo w literze prawa to oprogramowanie jest w Polsce nielegalne. Wkurzające ale prawdziwe.
    Nieprawda

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez michalab Zobacz posta
    Nieprawda
    Dlaczego kolega sądzi, że to nieprawda?

Strona 2 z 5 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów