Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 31

Wątek: Pytanie które nie padło ?

Pełne uzależnienie Awatar Nemeo
    Miasto
    Silesia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Arek_O Zobacz posta
    Jak wpadnie do redakcji Nikon D3 to weźmiemy 5D, żeby zrobić bezpośrednie porównanie jakości bardzo podobnych pod względem megapikseli matryc. Będzie więc 2 w jednym
    Dziwne porównanie, to jakby porównywać BMW M3 z 2004 roku, z BMW M5 z 2007. Chyba nie muszę wyjaśniać który jest który ?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Nemeo Zobacz posta
    Dziwne porównanie, to jakby porównywać BMW M3 z 2004 roku, z BMW M5 z 2007.
    E tam Nemeo, to znaczy tylko jedno, Canon 5D jest kultowy i tyle...już i na tym i na innym forum porównywano go z Mamyją, z Leicą itp. itd.. ciekawe co jeszcze przed nim i jak długo będzie stawał w szranki z czymkowolwiek aby po raz kolejny "robić zadymę wokół, siać ferment i dobijać testujących ".
    Oby tak dalej, mój 5D pomimo wieku "starczego" nadal (aż dziwne - powiedzą niektórzy) robi dobre zdjęcia, nadal daje się je wywoływać i nadal "Elżbiety" do niego pasują - cholera...

http://www.kadr.org.pl - ... zapraszam...

Uzależniony Awatar MARANTZ
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez obserwator Zobacz posta
    vide 35L, 85L, 135L - nie sądzisz, tutaj trudno powalczyć z Canonem
    No i te 35L i 135L (które planowałem wkrótce mieć) plus 100-400L które posiadam i bardzo potrzebuję utrzyma mnie w Canonie bo zamysły o zmianie systemu mam/miałem baaardzo poważne...:sad:
    Podstawowe zoomy z przedziału od około 16 do 200mm i świetle 2.8 traktuję jako porównywalne.
    FOTOINKWIZYTOR

Początki nałogu Awatar Arek_O

Domyślnie

Nemeo, nie dziwne. 5D jest w pewnym sensie klasykiem FF, do którego warto odnieść nowość Nikona. Sam jestem ciekaw, jak te aparaty wypadną w porównaniu w takich samych kontrolowanych warunkach testowych, bo w korespondencyjne pojedynki nie wierzę.

Robiąc testy naprawdę trudno dogodzić wszystkim. Gdy Fotopolis opublikowało test D3, pojawiło się sporo głosów krytycznych, że nie porównali go do 5D. Moim zdaniem warto takie porównanie zrobić i u nas ono najprawdopodobniej będzie. I już widzę, że spadną na nas za to baty

Pełne uzależnienie Awatar gwozdzt

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Arek_O Zobacz posta
    Gdy Fotopolis opublikowało test D3, pojawiło się sporo głosów krytycznych, że nie porównali go do 5D. Moim zdaniem warto takie porównanie zrobić i u nas ono najprawdopodobniej będzie
    Mysle, że ciekawe by było, gdybyście oba te aparaty przetestowali przy pomocy tego samego obiektywu, można wziąć jakiegoś Nikkora, byleby miał pierścień przysłon. Oczywiście ten sposób nic nie powie nt. AF, ale dla porównania jakości obrazu byłoby to chyba najlepsze rozwiązanie. Natomiast test AF można potem zrobić juz dedykowanymi obiektywami.

PS. i zacznijcie wreszcie testować obiektywy równolegle cropem i piątką :-)
    Ostatnio edytowane przez gwozdzt ; 03-12-2007 o 13:41
    Pozdrowienia, Tomek
    Kilka moich zdjęć... i sprzęt

Pełne uzależnienie Awatar Kolaj
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gwozdzt Zobacz posta
    Mysle, że ciekawe by było, gdybyście oba te aparaty przetestowali przy pomocy tego samego obiektywu, można wziąć jakiegoś Nikkora, byleby miał pierścień przysłon. Oczywiście ten sposób nic nie powie nt. AF, ale dla porównania jakości obrazu byłoby to najlepsze rozwiązanie, test AF zrobić potem oddzielnie.

PS. i zacznijcie wreszcie testować obiektywy równolegle cropem i piątką :-)
    Moim zdaniem bez sensu. Testy robi się po to, żeby czytelnik na ich podstawie mógł wybrać sprzęt dla siebie. Co mi po teście 5d z podłączonym nikkorem, skoro nigdy nie będę używał takiego kompletu. Powinno się robić porównania na szkłach analogicznych ale z systemów właściwych puszkom.
    BYKOM STOP - poprawna pisownia i ortografia w internecie

Pełne uzależnienie Awatar gwozdzt

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolaj Zobacz posta
    Co mi po teście 5d z podłączonym nikkorem, skoro nigdy nie będę używał takiego kompletu. Powinno się robić porównania na szkłach analogicznych ale z systemów właściwych puszkom.
    Umknęło Twojej uwadze, ze to nie ma być test 5D tylko PORÓWNANIE 5D i D3, a dla porównania to chyba dobrze, aby pozostałe warunki były jak najbardziej zblizone. To raz.

Po drugie zasugerowałem, aby porównać również ze szkłami dedykowanymi.

A po trzecie, moze Ty konkretnie nie użyjesz Nikkora @ 5D, ale wiesz ile ludzi używa...
    Ba, są nawet tacy co tylko takie używają :-)
    http://canon-board.info/showthread.php?t=28105
    Pozdrowienia, Tomek
    Kilka moich zdjęć... i sprzęt

Początki nałogu Awatar Wini
    Miasto
    W-wa

Domyślnie

Ba, są nawet tacy co tylko takie używają :-)[/URL]
    Ba, są tacy, co już są umówieni na sobotę ze szczęśliwym właścicielem D3
    Wini

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Mysle, że ciekawe by było, gdybyście oba te aparaty przetestowali przy pomocy tego samego obiektywu, można wziąć jakiegoś Nikkora, byleby miał pierścień przysłon. Oczywiście ten sposób nic nie powie nt. AF, ale dla porównania jakości obrazu byłoby to chyba najlepsze rozwiązanie. Natomiast test AF można potem zrobić juz dedykowanymi obiektywami.

(.....)
    Myślę że bardzo wiele osób na takie coś czeka - choćby z czystej ciekawości. Dlatego uważam że to świetny pomysł . Jeśli miało by to zaburzać zasadniczą część testu to przeca można to dodać jako ciekawostkę .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Myślę że bardzo wiele osób na takie coś czeka - choćby z czystej ciekawości. Dlatego uważam że to świetny pomysł . Jeśli miało by to zaburzać zasadniczą część testu to przeca można to dodać jako ciekawostkę .
    Zdecydowanie tak!
    Sam jestem ciekaw jak wypadnie porównanie 85/1.4 vs. 85/1.2 na piątce
    EOS - conditio sine Kwanon...

Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów