Czy padło tu kiedyś proste pytanie - dlaczego przez 2 lata od premiery, na optyczne.pl nie ukazała sie test 5D ? tego "idealnego aparatu" ?
Czy padło tu kiedyś proste pytanie - dlaczego przez 2 lata od premiery, na optyczne.pl nie ukazała sie test 5D ? tego "idealnego aparatu" ?
Bo nie mają :-)
Kiedyś tu była stopka:-)
Skarżyli się kiedyś że ... delikatnie mówiąc Canon Polska im nie pomaga![]()
Nawet nie o to chodzi. Nabraliśmy się trochę na plotki. Co pół roku wychodził następca 5D, a my mieliśmy masę roboty z testowaniem nowości. Więc wychodziliśmy z założenia, że lepiej poczekać i przetestować już tego następcę. Mądry Polak po szkodzie. Gdybyśmy rok temu wiedzieli, że następcy nie będzie, to byśmy czas znaleźli. Jak wpadnie do redakcji Nikon D3 to weźmiemy 5D, żeby zrobić bezpośrednie porównanie jakości bardzo podobnych pod względem megapikseli matryc. Będzie więc 2 w jednym![]()
Arek, ja tydzień bez swojej piątki wytrzymam a o samym korpusie też mogę coś skrobnąć. Szukajcie tylko D3. Ale od razu napiszę, że Nikon ostro dowali piątce Canona. Wszystko ma lepsze niestety...
FOTOINKWIZYTOR
albo dlaczego nigdy na dp nie bylo testu KM 5d?????
R5, R6,RF10-20, RF1535, RF2870, RF50L, RF85L, RF70200 2.8, M1 Max
Zrobiłem tym D3 zdjęcia na różnych ISO. Przy 6400 i wyłączonym odszumianiu wyglądało to dla mnie minimalnie lepiej niż ISO 3200 na 5D. Ten ostatni jak wiadomo ISO 6400 nie posiada. Obraz jest dość ostry i szczegółowy (stałka 50/1.4 ). Jedyne z czym Canon może powalczyć to chyba tylko plastyka zdjęć...
FOTOINKWIZYTOR
http://www.kadr.org.pl - ... zapraszam...