Strona 3 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 44

Wątek: USB 2.0 Hi-Speed ... czemu tak wolno?

Bywalec Awatar feder
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Takie zachowanie portu USB to wina gniazda, nie systemu. Te gniazda w obudowien sa połączone z kontrolerem USB na płycie głównej strasznie badziewnymi kablami i łapią pełno zakłóceń. Sam miałem ten problem, pomogło przepięcie portu do gniazda znajdującego się na śledziu z odpowiednim już kabelkiem. Problem powtórzył się też u kilku moich znajomych z obudowami różnych producentów.
    Kiedyś miałem EOSa 350d z kitem...

Pełne uzależnienie Awatar Tomasz Golinski
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Ja też przepiąłem do zewnętrznego śledzia i spaliłem kontroler. Ale prawdę mówiąc, teraz działa on lepiej. Serio.
    30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r
    Zdjęcia - Iran, folk, jazz, wątek galeriowy

FoFot.pl
    Canon IRC

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez SpydeRR
    Nie wiem kurde nie robilem formatu od poltora roku chyba sie w koncu musze zebrac...
    A jak juz zrobisz format i postawisz system tak ze ci w porzadku smiga (o defragmentacji nie zapomnij i np kilku swapach na osobnych partycjach) - przekonaj sie do Norton Ghost 8) (tylko 2003 i starsze) - oszczedzisz czasu straconego na formaty i reinstalki.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez feder
    Takie zachowanie portu USB to wina gniazda, nie systemu. Te gniazda w obudowien sa połączone z kontrolerem USB na płycie głównej strasznie badziewnymi kablami i łapią pełno zakłóceń. Sam miałem ten problem, pomogło przepięcie portu do gniazda znajdującego się na śledziu z odpowiednim już kabelkiem.
    Hmm... wczesniej mialem podpiete pod USB na sledziu i bylo to samo...
    To moze w tym wypadku warto zainwestowac w kontroler USB na PCI?
    Jesli jest tam jeszcze jakies miejsce 8)

Cytat Zamieszczone przez Vitez
    A jak juz zrobisz format i postawisz system tak ze ci w porzadku smiga (o defragmentacji nie zapomnij i np kilku swapach na osobnych partycjach) - przekonaj sie do Norton Ghost (tylko 2003 i starsze) - oszczedzisz czasu straconego na formaty i reinstalki.
    heh, najpierw to sie musze do formata przekonac
    A co do NG... wiem wiem... zabieralem sie juz ze 2 razy ale jakos nic tego nie wyszlo
    A czemu wersje 2003 lub starsze? W nowych przedobrzyli?
    A i jeszcze jedno... mozna uzyc NG po zainstalowaniu softu np PS'a itp?

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez SpydeRR
    A czemu wersje 2003 lub starsze? W nowych przedobrzyli?
    Wersje 2003 i starsze robia backup spod DOS-a... ma to ogromny wplyw na skutecznosc backupu i bledy przy 'nagrywaniu' . Nowsze wersje to adaptacja jakiegos dzielka PowerQuesta - bardziej awaryjne niesteyt (tzn nagrywaja baCKUPY Z BLEDAMI).

A i jeszcze jedno... mozna uzyc NG po zainstalowaniu softu np PS'a itp?
    Oczywiscie. Ghost robi zrzut partycji/calego dysku do pliku. Niezaleznie od tego co na tych parycjach/dyskach sie znajduje.
    Ja mam za soba trzy backupy na nowym kompie - tuz po swiezym systemie + firewall+antywir+ghost; po mykach recznych i tuningach sterownikowych i najswiezszy - po zainstalowaniu wszystkiego co sie rusza i nie ucieka

Domyślnie

Dobra przy nastepnym formacie pomysle o tym
    Dzieki za odpowiedz.

Bywalec Awatar robson
    Miasto
    okolice W-wy

Domyślnie

Ja korzystam z NG 9.0 i też mam za sobą kilka backupów, na różnych kompach i za każdym razem wszystko szło gładko. Żadnych błędów. Natomiast jakieś jaja mi się zdarzały przy wersjach starszych niż 2003 i niejednokrotnie musiałem urać dysk :/
    EOS 10D + grip + RS-80N3
    Tokina 12-24/4 | Tamron 28-75/2.8 |
    Lowepro Computrekker AW
    jakieś szpargały...

moje fotki --->www.robson.deviantart.com

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez robson
    Ja korzystam z NG 9.0 i też mam za sobą kilka backupów, na różnych kompach i za każdym razem wszystko szło gładko.
    To takie dmuchanie na zimne... Wersje nowsze od 2003 robia (podobno, ja nie instalowalem) backup na zywca - w windowsie... a windowsy to sobie czasem potrafia cos zamieszac. Spod DOSa jest po prostu mniejsze ryzyko.
    Tak jak z CF Kingstona - ryzyko jest ale nie znaczy automatycznie ze kazdy CF Kingstona bedzie walniety

Natomiast jakieś jaja mi się zdarzały przy wersjach starszych niż 2003 i niejednokrotnie musiałem urać dysk :/
    A ja od 2001 roku uzywalem dosc czesto Ghost 2001 i zero problemow.

Pełne uzależnienie Awatar DoMiNiQuE
    Miasto
    Ostrów Wlkp.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez
    To takie dmuchanie na zimne... Wersje nowsze od 2003 robia (podobno, ja nie instalowalem) backup na zywca - w windowsie... a windowsy to sobie czasem potrafia cos zamieszac. Spod DOSa jest po prostu mniejsze ryzyko.
    Vitez, a gdzie ty tego DOSa w 2k/XP widziales ?

Bywalec Awatar robson
    Miasto
    okolice W-wy

Domyślnie

A Ty nie widziałeś?
    EOS 10D + grip + RS-80N3
    Tokina 12-24/4 | Tamron 28-75/2.8 |
    Lowepro Computrekker AW
    jakieś szpargały...

moje fotki --->www.robson.deviantart.com

Strona 3 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów