... i położyć się wcześnie, żeby następnego dnia wstać mocno przed świtem.
Naprawdę z radością wracam do Twojej galerii. Faktycznie masz chody na górze (czyt. talent).
... i położyć się wcześnie, żeby następnego dnia wstać mocno przed świtem.
Naprawdę z radością wracam do Twojej galerii. Faktycznie masz chody na górze (czyt. talent).
30D + szpargały
kurcze, człowiek ogląda i go ściska, a od ściskania totak mu się robi.
suuper fotki
5D + grip + 50D + grip + C 70-200IS/2,8L + C 35/1,4L + C85/1,8 + C17-55/2,8 + 580 EX II + 430EX + slikpro330dx
Trzeba przyznać, że pogoda nas w tym roku nie rozpieszczała... od połowy stycznia do końca marca było może kilka jako takich dni... generalnie - 3,5 miesiąca beznadziei dla fotografa krajobrazowegoNo ale wiosna przyszła pełną gębą i zostanie już, mam nadzieję, na dobre
Wczorajszy poranek był planowany na wyjazd w Pieniny ale jak się okazało Pienin nie było bo je gęste mgły zjadły hihi. No to trzeba było pojechać pod Tatry... i oto co tam zastałem:
1.
2.
3.
4. A nad Podhalem było takie zachmurzenie. Tu w roli głownej Kasprowy Wierch.
5.
6.
7.
9. A tu trochę klimatycznie.
Canon 855D + 8-200mm f4
Piękna seria. A co do zimy to faktycznie nie rozpieszczała
Naprawdę aż się wierzyć nie chce co do kontrastowości kolorów,....Dzięki za wskazówkę zdradzisz dokładnie jaki to filtr ?...
patrzyłem na Słowację na Twojej stronie śliczne !,
Napisałeś wyciąganie rawów mogę przyjechać ?
chętnie popatrzę:-D albo mój lightroom nie jest wyposażony w takie "wypasione" funkcje.
Ponawiam prośbę jaki dokładnie filtr masz założony na szkle ?
robotek - przepraszam Cię najmocniej, jakoś umknęło mi to pytanie
ja używam polara Marumi, mam jednego na 77mm i przez przejściówki używam go ze wszystkimi obiektywami.
Co do kolorów i kontrastów na ostatniej serii to przejrzystość powietrza była niesamowita... i były duże kontrasty a jednocześnie ładnie widoczne cienie na zboczach gór i nie przepalone miejsca... Rzadko się zdarzają takie warunki. Ale nie ukrywam, że w środku dnia takich nie trafisz - trzeba wstawać jednak w środku nocy![]()
Canon 855D + 8-200mm f4
Kamil weź mnie kiedyś ze sobą:-D
chcę podpatrywać jak to robią mistrzowie...
Do zdjęć mam wszystko, prócz talentu...
(R6, RP, RF 15-35 f/2.8L, RF 28-70 f/2L, RF 100 f/2.8L, RF 70-200 f/2.8L, EL-1, 470EX-AI)
Nooo to dokładnie taki sam jak mójMarumi, mam jednego na 77mm
mam go na "szerokim kącie" FX 2.8 24-70
No tak, poranne przejrzystości są dla mnie nie do
osiągnięciaza daleko mieszkam trza by nocować.
Ale idzie lato to może się skusze .
Dzięki za odpowiedź
swietne klimaty , bede czesciej tu zagladal![]()
Zaglądając do Twojej galerii liczę zawsze na kawał dobrej fotografii - no i nigdy się nie zawodzę. Ładna seria.
400D, 300V, C 17-40 4L , C 70-200 4L, C 50 1.8, Manfrotto 190XPROB