Pokaż wyniki od 1 do 10 z 218

Wątek: [fyrste] - Kraojobrazy Spiszu

Mieszany widok

Bywalec Awatar fyrste
    Miasto
    Nowy Sącz

Domyślnie

wiedziałem, że 10 nie wszystkim przypadnie do gustu a zamek mam tak oświetlony tylko od 2 strony, później wstawię.

Sylwester - odpowiem na Twoje pytanie ale najpierw małe wyjaśnienie - sprzęt nie jest aż tak ważny Oczywiście przy zdjęciach z mgłą przydało by się coś z 20mpix bo mgła często strasznie szumi, ale i to można sobie darować. W takich zdjęciach chodzi o chwilę, pogodę, światło. Np. na robienie 1 zdjęcia wstałem o 4:26, wsiadłem w auto, jechałem 50 km, wspinałem się po cholernie stromym zboczu, przemoczyłem buty i spodnie... Ale to co zobaczyłem na żywo to mnie powaliło. Akurat to zdjęcie jest z ciut późniejszej pory, ale o świcie gdy na zamek padały pierwsze promienie słońca i mgła była trochę wyższa, wydawało się, że zamek jest złoty. Kolory były niewiarygodne i gdybym wstawił takie zdjęcie, to nikt by mi nie uwierzył, że tak było na prawdę. Akurat to zdjęcie robione jest 400D + Canon 28-70 3,5-4,5. Tani obiektywik, ale zupełnie fajny.
    Zdjęcie nr.2 to 70-200 + polar. Bez polara to chyba bym tego dnia nic nie zrobił...
    Reszta zdjęć robiona była 350D + Tokiną (zdj.3,4) i Canonem 90-300 (5,6,7,8,9). Czyli w sumie średnim sprzętem
    Canon 855D + 8-200mm f4

Coś już napisał
    Miasto
    Katowice

Domyślnie

Fajne klimatyczne fotki. Najbardziej do gustu przypadła mi jedynka .

Uprawnienia umieszczania postów