Strona 5 z 22 PierwszyPierwszy ... 3456715 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 218

Wątek: [fyrste] - Kraojobrazy Spiszu

Bywalec Awatar Bonczar
    Miasto
    Krosno/Rzeszów

Domyślnie

Po prostu wymiękłem... nie no kurde zazdroszczę Ci możliwości bycia w takich miejscach o taki porach....
    Zdjęcia są prze ponad po!! Gratuluję!!
    Canon EOS 40D|| 5D MK2 || 17-55 2.8 IS || 50 1.4 ||70-200 4L|| 430EX

Bywalec Awatar fyrste
    Miasto
    Nowy Sącz

Domyślnie

Bonczar - ja sam sobie czasami zazdroszczę, zwłaszcza, ze zazwyczaj na żywo jest dużo ładniej niż na zdjęciach... ale ile nocy nie dospałem i ile potu wylałem to już moje - to się nazywa pasja!
    Canon 855D + 8-200mm f4

Pełne uzależnienie Awatar sniper88
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez fyrste Zobacz posta
    Bonczar ale ile nocy nie dospałem i ile potu wylałem to już moje - to się nazywa pasja!
    Ale potem to wspominasz i mowisz sobie: warto bylo

Ostatnie zdjecie mnie po prostu urzeklo, #4 tez mi sie spodobalo-swietnie widac pod co podchodziles

EDIT: Tak mnie naszlo przy tym zachodzie....czy Ty wracales ze szczytow w nocy?
    Ostatnio edytowane przez sniper88 ; 09-01-2008 o 22:47
    WWW | 500px | IG
    Semper in altum

Bywalec Awatar krzypol
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Jestem pod wrażeniem. Tym bardziej, że bardzo lubię góry. Wspaniałe fotki. :-)

Bywalec Awatar fyrste
    Miasto
    Nowy Sącz

Domyślnie

powtórzę informację z podforum Wydarzenia

Chciałbym Was wszystkich zaprosić na serię moich wystaw promujących mój autorski album.

Wspólnie z KCEM "Kana" z Nowego Sącza napisałem projekt do Województwa Małopolskiego i udało się uzyskać jego dofinansowanie.
    W ramach projektu zostanie zorganizowana seria 3 wystaw promujących uroki południowej Małopolski i północnej Słowacji oraz wydanie towarzyszącego im albumu z fotografiami. Na wystawę złoży się 30 dużych (50x70 cm) powiększeń zdjęć z albumu, a sam album będzie zawierał 64 zdjęcia z terenów południowej Małopolski i północnej Słowacji. Od strony polskiej będzie to Beskid Sądecki, Pieniny i Beskid Niski, a od słowackiej głównie cały Spisz – od Tatr po Zamek Spiski. Oprócz pięknych malowniczych krajobrazów, zdjęcia te przedstawiać będą również najcenniejszą architekturę tych regionów. Tematyka albumu idealnie wpisuje się w dzisiejsze czasy, gdy po zniesieniu granic turyści mogą bez problemu przemieszczać się po przygranicznych terenach.
    Zdjęcia przedstawione w albumie zostaną podpisane, dzięki czemu turyści z łatwością będą mogli odszukać przedstawione miejsca i umieścić je w planach swoich wycieczek. Aby uatrakcyjnić album i poszerzyć krąg jego odbiorców, podpisy będą również w języku słowackim, angielskim i niemieckim.

Projekt jest realizowany w okresie od kwietnia do września 2008 przy wsparciu finansowym Województwa Małopolskiego.

Wernisaże i pokazy slajdów odbędą się:
    27 lipca o godz. 17:00 w siedzibie Urzędu Miasta i Gminy Piwniczna-Zdrój
    22 sierpnia o godz. 17:30 w kawiarni “Prowincjonalna” przy ul. Pijarskiej 13 w Nowym Sączu
    27 sierpnia o godz. 11:00 w Gimnazjum im. Leonarda Stockela w Bardejovie

Podczas wernisaży odbędzie się też prezentacja multimedialna uzupełniająca fotografie eksponowane na wystawie i w albumie.
    Jeśli ktoś da radę przyjechać na którąś wystawę to serdecznie zapraszam. Jeśli ktoś będzie miał chwilkę wolnego czasu to proponuję Piwniczną i Bardejów. W Piwnicznej chyba i tak będzie kilka osób z forum i w sobotę planujemy malutki plener A do Barejova (przepiękne miasteczko!) można pojechać wcześniej i też urządzić sobie ucztę fotograficzną (ja mam takie plany .
    Po zakończeniu projektu mam jednak nadzieję prezentować wystawę w innych miastach Polski i Słowacji.

Okładka:

Kilka zdjęć z albumu (te niepublikowane wcześniej w internecie będą tylko w albumie

Serdecznie zapraszam!

PS. Oczywiście wszystkie zdjęcia zostały zrobione sprzętem firmy Canon
    Canon 855D + 8-200mm f4

Domyślnie

Wyborne szoty, kadry i warunki świetnie dobrane. Gratuluję

Początki nałogu Awatar ewa_olsztyn
    Miasto
    Olsztyn

Domyślnie

Fyrste! Piękne zdjęcia! Za daleko mam niestety, chętnie bym przyjechała - choćby po to żeby mieć zaszczyt uściskać Ci łapę!
    PS: Gdzie będzie można zamówić album?

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Opole

Domyślnie

Mistrzostwo. Ale tak jak napisałeś, wymaga to poświęcenia żeby być o odpowiedniej porze w odpowiednim miejscu.

Bywalec Awatar fyrste
    Miasto
    Nowy Sącz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Shadow Zobacz posta
    Mistrzostwo.
    dzięki, ale do mistrzostwa to wiesz - duuużo mi brakuje

Ewo - jak album będzie dostępny to dam Ci znać
    Canon 855D + 8-200mm f4

Bywalec Awatar fyrste
    Miasto
    Nowy Sącz

Domyślnie

Chciałem Wam zaprezentować kilka zdjęć z tegorocznej jesieni. Niestety, z powodu ciężkiej sytuacji rodzinnej nie mogę jeździć w plenery . Udało to mi się tylko ze 2-3 razy A jesień była krótka ale piękna tego roku...
    No nic, oto kilka zdjęć:

1. Pierwsze promienie słońca na mgle w Dolinie Popradu.

2. Jak wyżej

3. Mgły w podczerwieni - tu dolina Łomniczanki i dalej już Dolina Popradu

4. Widok na 2 stronę niż zdjęcie powyżej - znowu podczerwień.

5. Wcześniejsze ujęcie mgieł nad Łomnicą-Zdrój.

6. Stary Sącz w podczerwieni.

PS. Jak się spodobają to wrzucę jeszcze 2 set z innego dnia
    Ostatnio edytowane przez fyrste ; 06-11-2008 o 00:57
    Canon 855D + 8-200mm f4

Strona 5 z 22 PierwszyPierwszy ... 3456715 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów