Po prostu wymiękłem... nie no kurde zazdroszczę Ci możliwości bycia w takich miejscach o taki porach....
Zdjęcia są prze ponad po!! Gratuluję!!
Po prostu wymiękłem... nie no kurde zazdroszczę Ci możliwości bycia w takich miejscach o taki porach....
Zdjęcia są prze ponad po!! Gratuluję!!
Canon EOS 40D|| 5D MK2 || 17-55 2.8 IS || 50 1.4 ||70-200 4L|| 430EX
Bonczar - ja sam sobie czasami zazdroszczę, zwłaszcza, ze zazwyczaj na żywo jest dużo ładniej niż na zdjęciach... ale ile nocy nie dospałem i ile potu wylałem to już moje- to się nazywa pasja!
![]()
Canon 855D + 8-200mm f4
Jestem pod wrażeniem. Tym bardziej, że bardzo lubię góry. Wspaniałe fotki.:-)
powtórzę informację z podforum Wydarzenia
Chciałbym Was wszystkich zaprosić na serię moich wystaw promujących mój autorski album.
Wspólnie z KCEM "Kana" z Nowego Sącza napisałem projekt do Województwa Małopolskiego i udało się uzyskać jego dofinansowanie.
W ramach projektu zostanie zorganizowana seria 3 wystaw promujących uroki południowej Małopolski i północnej Słowacji oraz wydanie towarzyszącego im albumu z fotografiami. Na wystawę złoży się 30 dużych (50x70 cm) powiększeń zdjęć z albumu, a sam album będzie zawierał 64 zdjęcia z terenów południowej Małopolski i północnej Słowacji. Od strony polskiej będzie to Beskid Sądecki, Pieniny i Beskid Niski, a od słowackiej głównie cały Spisz – od Tatr po Zamek Spiski. Oprócz pięknych malowniczych krajobrazów, zdjęcia te przedstawiać będą również najcenniejszą architekturę tych regionów. Tematyka albumu idealnie wpisuje się w dzisiejsze czasy, gdy po zniesieniu granic turyści mogą bez problemu przemieszczać się po przygranicznych terenach.
Zdjęcia przedstawione w albumie zostaną podpisane, dzięki czemu turyści z łatwością będą mogli odszukać przedstawione miejsca i umieścić je w planach swoich wycieczek. Aby uatrakcyjnić album i poszerzyć krąg jego odbiorców, podpisy będą również w języku słowackim, angielskim i niemieckim.
Projekt jest realizowany w okresie od kwietnia do września 2008 przy wsparciu finansowym Województwa Małopolskiego.
Wernisaże i pokazy slajdów odbędą się:
27 lipca o godz. 17:00 w siedzibie Urzędu Miasta i Gminy Piwniczna-Zdrój
22 sierpnia o godz. 17:30 w kawiarni “Prowincjonalna” przy ul. Pijarskiej 13 w Nowym Sączu
27 sierpnia o godz. 11:00 w Gimnazjum im. Leonarda Stockela w Bardejovie
Podczas wernisaży odbędzie się też prezentacja multimedialna uzupełniająca fotografie eksponowane na wystawie i w albumie.
Jeśli ktoś da radę przyjechać na którąś wystawę to serdecznie zapraszam. Jeśli ktoś będzie miał chwilkę wolnego czasu to proponuję Piwniczną i Bardejów. W Piwnicznej chyba i tak będzie kilka osób z forum i w sobotę planujemy malutki plenerA do Barejova (przepiękne miasteczko!) można pojechać wcześniej i też urządzić sobie ucztę fotograficzną (ja mam takie plany
.
Po zakończeniu projektu mam jednak nadzieję prezentować wystawę w innych miastach Polski i Słowacji.
Okładka:
Kilka zdjęć z albumu (te niepublikowane wcześniej w internecie będą tylko w albumie
Serdecznie zapraszam!
PS. Oczywiście wszystkie zdjęcia zostały zrobione sprzętem firmy Canon![]()
Canon 855D + 8-200mm f4
Wyborne szoty, kadry i warunki świetnie dobrane. Gratuluję![]()
Fyrste! Piękne zdjęcia! Za daleko mam niestety, chętnie bym przyjechała - choćby po to żeby mieć zaszczyt uściskać Ci łapę!
PS: Gdzie będzie można zamówić album?
Mistrzostwo. Ale tak jak napisałeś, wymaga to poświęcenia żeby być o odpowiedniej porze w odpowiednim miejscu.
Chciałem Wam zaprezentować kilka zdjęć z tegorocznej jesieni. Niestety, z powodu ciężkiej sytuacji rodzinnej nie mogę jeździć w plenery. Udało to mi się tylko ze 2-3 razy
A jesień była krótka ale piękna tego roku...
No nic, oto kilka zdjęć:
1. Pierwsze promienie słońca na mgle w Dolinie Popradu.
2. Jak wyżej
3. Mgły w podczerwieni - tu dolina Łomniczanki i dalej już Dolina Popradu
4. Widok na 2 stronę niż zdjęcie powyżej - znowu podczerwień.
5. Wcześniejsze ujęcie mgieł nad Łomnicą-Zdrój.
6. Stary Sącz w podczerwieni.
PS. Jak się spodobają to wrzucę jeszcze 2 set z innego dnia![]()
Ostatnio edytowane przez fyrste ; 06-11-2008 o 00:57
Canon 855D + 8-200mm f4