nr 3 i nr 6 - nastrój, klimat - świetne! Technicznie też bez zarzutu, dobra kolorystyka.
nr 3 i nr 6 - nastrój, klimat - świetne! Technicznie też bez zarzutu, dobra kolorystyka.
60D | 50 1.8 II | kit 18-55 + Tamron 70-300 | moje foty
Dla mnie super jest 1.
Nr 5 bylby tez, ale nastroj bajkowy psuja troche zbyt widoczne drzewa, troszke zbyt nierealnie to wyglada (nie mowie, ze tak nie bylo) jakby poloczenie 2 fotek w szopie i moze szop by pomogl gdyby ukryc troche tez te drzewa we mgle
Canon 855D + 8-200mm f4
Bardzo fajne zdjęcia - zastanawia mnie tylko jedno, czy mgła podchodząca pod lekkie zabarwienie czerwienią jest winą mojej zlej kalibracji monitora czy u Ciebie tez tak wygladalo?
Regulamin pkt 8
Bajeczna mgiełka, w 10 kadr jest trochę nijaki, nie wiadomo co ma pokazywać
"Jeśli zdjęcie jest nie dość dobre, to znaczy, że nie podszedłeś wystarczająco blisko"
Powiem, tak te zdjęcia mnie powaliły, super kolory, piękny nastrój, człowieku chciałbym choć 1/10 miec takiego talentu jak ty!!!
Czy możesz jeszcze napisać do każdego zdęciea jakim obiektywem robiłeś? Zastanawiam się nad tym co masz w stopce.
Sylwek
|5D Mark I| |50D+BG-E2N| |400D+BG-E3| |Sigma 10-20mm f/4-5,6 EX DC HSM| |Canon EF 28mm f/1.8| |Canon EF 85mm f/1.8|
|Canon EF 70-200mm f/4 L USM| |Canon Speedlite 430 EX II|Knight TR-332 E-TTL Trigger
wiedziałem, że 10 nie wszystkim przypadnie do gustua zamek mam tak oświetlony tylko od 2 strony, później wstawię.
Sylwester - odpowiem na Twoje pytanie ale najpierw małe wyjaśnienie - sprzęt nie jest aż tak ważnyOczywiście przy zdjęciach z mgłą przydało by się coś z 20mpix bo mgła często strasznie szumi, ale i to można sobie darować. W takich zdjęciach chodzi o chwilę, pogodę, światło. Np. na robienie 1 zdjęcia wstałem o 4:26, wsiadłem w auto, jechałem 50 km, wspinałem się po cholernie stromym zboczu, przemoczyłem buty i spodnie...
Ale to co zobaczyłem na żywo to mnie powaliło. Akurat to zdjęcie jest z ciut późniejszej pory, ale o świcie gdy na zamek padały pierwsze promienie słońca i mgła była trochę wyższa, wydawało się, że zamek jest złoty. Kolory były niewiarygodne i gdybym wstawił takie zdjęcie, to nikt by mi nie uwierzył, że tak było na prawdę. Akurat to zdjęcie robione jest 400D + Canon 28-70 3,5-4,5. Tani obiektywik, ale zupełnie fajny.
Zdjęcie nr.2 to 70-200 + polar. Bez polara to chyba bym tego dnia nic nie zrobił...![]()
Reszta zdjęć robiona była 350D + Tokiną (zdj.3,4) i Canonem 90-300 (5,6,7,8,9). Czyli w sumie średnim sprzętem![]()
Canon 855D + 8-200mm f4
Fajne klimatyczne fotki. Najbardziej do gustu przypadła mi jedynka.
świetne widoczki