Strona 10 z 22 PierwszyPierwszy ... 8910111220 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 91 do 100 z 218

Wątek: [fyrste] - Kraojobrazy Spiszu

Bywalec Awatar fyrste
    Miasto
    Nowy Sącz

Domyślnie

dzięki za nowe odwiedziny i komentarze!

sniper88 - nie musisz teraz przecież a i w Tatrach czy w innych górach z pewnością dobrze wchodzi nauka...

airhead - cyrografu nie mam, ale ktoś tam na górze mnie z pewnością lubi Inną sprawą jest fakt, że to ja wybieram sobie pogodę do fotek a nie odwrotnie hahaha

Wiecie - jakby ktoś z Was chciał się kiedyś wybrać w ładne tereny to zapraszam
    Canon 855D + 8-200mm f4

Domyślnie

piękne zdjęcia nam tu pokazujesz. Od razu się nastrój poprawia jak się zobaczy piękne światło w świetnych kadrach.

pozdrawiam

Początki nałogu Awatar ewa_olsztyn
    Miasto
    Olsztyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez fyrste Zobacz posta
    Wiecie - jakby ktoś z Was chciał się kiedyś wybrać w ładne tereny to zapraszam
    Daleko mam, bo przez całą Polske, ale coś mi się wydaje, że nie strzymam. Może jakiś mini plenerek..? Masz w pobliżu jakieś zaprzyjaźnione schronisko?

Domyślnie

Twoja galeria jest świetnym przykładem na to, że nie trzeba żadnych "egzotycznych" wypraw, żeby zrobić ciekawe zdjęcie.
    PS. Kompozycja jest Twoją mocną stroną. Podoba mi się także światło na większości zdjęć.
    Pozdrawiam

Domyślnie

Hej

Przepiekne zdjecia - jak zwykle, gratuluje

Fryste - mozesz zdradzić, jakim szkłem robione, jakich ogniskowych przeważnie ożywasz ?

Pozdrawiam

Bywalec Awatar fyrste
    Miasto
    Nowy Sącz

Domyślnie

yerzu - bardzo mi przyjemnie, że mogłem Ci poprawić nastrój

ewo - jakby co to daj znać - coś się wymyśli

Marcin - bardzo mi przyjemnie słyszeć takie opinie

Stanisławie - szerokie ujecia na zdj. nr. 1 i 13 to Tokina 12-24 reszta to 70-200 f4, do moich widoczków to są podstawowe szkła do których dokładam jeszcze czasami 50mm...
    Canon 855D + 8-200mm f4

robotek
    Guest

Domyślnie

A kurde człowiek się tylko nerwuje oglądając te fotografie,;-)
    ale tłumacze sobie: człowieku nie zrobisz nigdy takich zdięć po prostu trza się urodzić z aparatem a nie cumlem w ręku, serdecznie gratuluje talentu.

Wszyscy pytają jaki obiektyw ogniskowa
    a ja bardzo chciałbym wiedzieć jaki filtr lub więcej nakręconych na obiektyw, nie mogę pojąć jak uzyskujesz taką głębię kolorów, pomijając czasy, przysłony,
    miejsca, wybraną przez Ciebie pogodę ect.

Pozdrawiam
    Marek

Bywalec Awatar fyrste
    Miasto
    Nowy Sącz

Domyślnie

Marku - z filtrów używam tylko polaryzacyjny i jest to ABSOLUTNA konieczność w górach. Tak jak czasami polaryzacyjny działa to ja sam się łapię za głowę
    Od jesieni do wiosny szczególnie. Popatrz - tutaj na każdym zdjęciu miałem ładne światło z boku, do tego słońce było nisko i polar działał jak szalony
    Nie można jednak również pominąć odpowiedniego wyciągania zdjęć z RAWA - to bardzo ważne.
    A tak w ogóle to trzeba się ruszyć i jechać w góry, o
    Canon 855D + 8-200mm f4

robotek
    Guest

Domyślnie

Więc jednak, "polar" + światło + parę lat doświadczenia
    i wtedy myślę że zrobie chodź odrobine podobne fotografie ale moich ulubionych gór czyli kochanych bieszczad do których mam najbliżej.

Nie mam jeszcze kupionego "polara" bo zmieniłem ostatnio szkła na "pełną klatkę"
    jakiej firmy filtr radzisz, tak mnie strasznie zakręciła ta niebieskość Twoja ostatnia fotografia:
    13. A to już ogólny widok spod Radziejowej:"
    ten ogromny kontrast kolorów.
    Tak naprawdę myślałem że napiszesz
    o filtrze "niebieskiej połówce" a tu polar.
    Dzięki za wskazówkę zdradzisz dokładnie jaki to filtr ?

Strona 10 z 22 PierwszyPierwszy ... 8910111220 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów