Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 38

Wątek: SONY ALFA 700 + carl zeiss 135 f1.8

Początki nałogu Awatar Arek_O

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tompac Zobacz posta
    Spokojnie można zrobić ranking czego ożywają w danej redakcji
    Mam teraz pod ręką lustrzanki Canona, Nikona, Pentaxa, Sony
    i się cholera zastanawiam, czego my w redakcji używamy?

Uzależniony Awatar Biperek
    Miasto
    Augustów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Arek_O Zobacz posta
    Jak to czgo ? lustrzanek Canona, Nikona, Pentaxa, Sony.
    Pozdrawiam
    Marek/Biperek

Coś już napisał Awatar tompac

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kubaman Zobacz posta
    tompac, dobre sample - dzięki.
    A może coś w oryginalnej wielkości? Tak to trochę trudno powiedzieć co z puszki wyszło. Daj linka.
    RAW pierwszego obrazka - chyba nie bedzie problemu z otwarciem

www.alfaklub.pl/A700/DSC01066.ARW

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Wiesz po prostu wyniki tych ich testów nie pokrywają mi się (zresztą nie tylko mnie) z rzeczywistością.
    To co te 4,5pkt przewagi to zbyt dużo? Wbudowana stabilizacja, o niebo lepszy monitor, dodatkowe 2MPx to za mało na tą różnice?

Cytat Zamieszczone przez Arek_O Zobacz posta
    proponuje przemyśleć najpierw moje intencje (z cytatu) a potem zastanowić się nad własną odpowiedzią, do 2 kwietnia trochę daleko - ciężko się będzie wyłgać prymaprylisowym żartem
    innowierca

-----------------------
    www.autofocus.pl
    -----------------------

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tompac Zobacz posta
    (...)

To co te 4,5pkt przewagi to zbyt dużo? Wbudowana stabilizacja, o niebo lepszy monitor, dodatkowe 2MPx to za mało na tą różnice?
    (....)
    A co to znaczy 4.5 pkt przewagi?
    A jak dla mnie ważniejsza jest stabilizacja w szkłach, a dla igrekowskiego znów krzyżowe po bokach, a ixiński robi zdjęcia w kościołach i dla niego znów ważny jest tryb silent? A może to chodzi o jakość obrazu? Może dla zetowskiego lepsze są kolory z canona albo picture styles, którymi w łatwy sposób może osiągnąć zadowalające efekty bez robienia doktoratu z PS-a? Tylko jak się przekłada jakość odbioru koloru na te 4.5 pkt? A może ktoś woli lepsze jpg-i z puszki (nie wiem może, któreś body robi lepsze?), te 4 punkty też na to odpowiadają? A może dotyczy to szybszego AF-a??? Z jakim szkłem?
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Uzależniony Awatar MARANTZ
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Tompac to stary wyga z KKM, do tego uparty i go nie przekonacie. Już troszkę go znam a zdjęcia facet robić naprawdę potrafi. Dla mnie akurat stabilizacja w body czy lepszy monitor nie decydują w sposób definitywny o klasie korpusu, są tylko przydatne. W tym co decyduje to obecnie rządzi Nikon i takie są dla mnie fakty. A700 to może być cudo dla ludzi z KKM i wcale mnie to nie dziwi. Oni nie mają jeszcze profi body, więc nie mają punktu odniesienia. Tompac z PS-a pewnie by mógł doktorat zrobić, więc zdjęcia ruszane nawet "tylko" firmowym programem przez Niego aż tak mnie nie ruszą. Zresztą patrząc po parametrach miał piękne światło a to baaardzo ułatwia pokazanie ładnych zdjęć. Ja szukam aparatu dającego sobie radę w szarudze deszczu i ciemnościach kościelnych. D300 i D3 rządzi i basta.
    FOTOINKWIZYTOR

Pełne uzależnienie Awatar wojkij
    Miasto
    Meksyk Europy

Domyślnie

Tak szczerze mowiac to przesadny zachwyt ta puszka wydaje mi sie lekko nierozsadny, to najnowsza premiera(yyy...rozpaczliwy skok?) firmy ktora lekko odstawala i na ktora konkurencja(a raczej jej znienawidzeni ksiegowi) jeszcze nie odpowiedziala

Pełne uzależnienie Awatar Pikczer
    Miasto
    Warsaw

Domyślnie

Sony nadal jest... hmmm smieszna alternatywa dla profi, ale - daje sobie lapy uciac, ze w najblizszych 3-4 latach bedzie baaardzo mocna alternatywa dla obozu czerwono-zoltych.
    Jesli chodzi o szkla, to leci niezle. Ok - ceny moze wyzsze niz u konkurencji, ale jak wiemy - kazdy jak zobaczy roznice zaplaci wiecej. A puszki - to tylko kwestia czasu.

ps
    w sumie, to smutne, ze dla Canona i Nikona konkurencja nie bedzie Minolta czy Pentax tylko Sony.

Dopiero zaczyna

Domyślnie

a ja mysle ze S700 zrobila lekkiego stresa wszytkim bez wyjatku czy Nikon lub Canon dla mnie plus wielki to szkła Zeissa

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Taryll Zobacz posta
    a ja mysle ze S700 zrobila lekkiego stresa wszytkim bez wyjatku czy Nikon lub Canon dla mnie plus wielki to szkła Zeissa
    Ja się nie czuję tym jakoś specjalnie zestresowany .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie Awatar wojkij
    Miasto
    Meksyk Europy

Domyślnie

Moze to i nie na temat ale jak sie ma taki "zejs" 135 1.8 do canona 135 2.0? Spora roznica w jakosci?

///edit

A "zejs" 85 1.4 do canona 85 1.2 ?

Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów