Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 38

Wątek: SONY ALFA 700 + carl zeiss 135 f1.8

Dopiero zaczyna

Domyślnie

trampek,

po twojej wypowiedzi widac ze z gory nastawiles sie anty wiec i widzisz/wyolbrzymiasz jakes tam wady.

ja mam to szczescie ze kolga z pracy biurko obok ma 40 d z 17-40L i mam do porownania takowego canona z a700 i na dodatek e500 i pentax k100.
    szczerze to drobnieszy szum miedzy 40d a a700 to jedyna wielka roznica.
    a700 z podpieta sigma 17-35 ex chodzi tak samo szybko jak ta 40d z 17-40L, jedyna roznica to cisza przy 40d i zyg zyg przy a700. ta cisz powoduje ze wydaje sie ze ostrzenie jest szybciej. podobne wrazenia mam przy tamronie 28-75 przy canonie vs sigmie ex 28-70 w a700. z jednej strony cisza a z drugie zyg zyg ale predkosc ustawiania af jest porownywalna, ale np taka starowinka 75-300 minolty jest zolwiem przy 70-200 L canona. mysle ze dobrze wykonane nowoczesne obiektywy maja porownywalne af bez wzgledu na system. w systemie M/S zawsze obiektyw bzykal wiec to taki urok minolt/sony.
    co do lcd to juz glupota pisac ze jest matowy, w ktorym miejscu ?? zreszta ogolnie przegladanie zdjec na a700 jest znacznie szybsze. przy 40d obraz sie pojawia taki nie ostry i po chwilce jest ostrzony. w a700 jest od razu ok i przewijanie zdjec odbywa sie od razu bez zwloki.
    roznice w jasnosci matowki ??? bzdura.
    szukajacy AF ?? w a700 masz dwa ustawienia szybkosci af, fast i slow. jeden do normalnego uzytku i drugi do zdjec specjalizowanych np makro czy egipskich ciemnosci. przy ustawieniu fast z wymienionymi wyzej obiektywami nie ma zadnego szukania.
    brak lcd na gorze, no coz to tez juz systemowa przypadlosc. minoltowcom nie brakuje go a canonowcom owszem, kwestia przyzwyczajen.

Coś już napisał Awatar tompac

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Zibi1970 Zobacz posta
    szukajacy AF ?? w a700 masz dwa ustawienia szybkosci af,
    sprawdzanie AFa z Zeissem 85/1.4 to lekkie nieporozumienie, ten obiektyw ma tak długie przełożenie, że jakiekolwiek odniesienia do body tracą sens.

Z konkluzjami kolegi trampka nawet nie bede polemizował szkoda palce zdzierac na klawiaturze

Cytat Zamieszczone przez meian Zobacz posta
    Czy ktoś z Was miał okazje pracować lub "testować" Sony?

od 14 pażdziernika mam to body i uzytkowałem je już z wpomnianym przez Ciebie Zeissem 135, ponad to Zeissem 85, 16-80, SALem 70-200/2.8, MAFem 400/4.5 i Sigmą 10-20 - wrażenia jak najbardziej pozytywne.

Cytat Zamieszczone przez Mariusz_C Zobacz posta
    Obiektyw był zeissa 16-105 (chyba).
    16-105 to obiektyw Sony - projektowany przez byłych pracowników Minolty.
    innowierca

-----------------------
    www.autofocus.pl
    -----------------------

Coś już napisał
    Miasto
    Ziemia

Domyślnie

W testach niemieckiego "COLOR FOTO" sony A700 otrzymał 85 pkt. Natomiast canon 40d "tylko" 80,5 pkt... Zadziwiająco duża różnica. Oczywiście do testu wzięli go z ob. Zeiss SAL Sonnar 1,8/135mmZA. Myślę, że ten fakt wywindował go tak wysoko w punktacji.

Pełne uzależnienie Awatar Kubaman
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

a czy można zobaczyć jakieś zdjęcia? Jedyne które widziałem z A700 było kompromitująco mydlane i zaszumione, ale to było dawno, może coś się zmieniło.

Dajcie sample.
    Pasja---------------------> www.jakubszyma.pl

Przedsięwzięcie-------------> www.szyma.com

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jjj Zobacz posta
    W testach niemieckiego "COLOR FOTO" sony A700 otrzymał 85 pkt.
    Dodam tylko ze tyle samo dostał N D2x, C 1D III, więcej ma tylko C 1Ds II (91pkt), nie pamiętam rozkładu za co ile pktów.

Cytat Zamieszczone przez Kubaman Zobacz posta
    Dajcie sample.

Jako że nie gustuje w fotografii tablicowej ani lupowej to dam tylko tyle

SAL70200/2.8, ISO400, t=1/2000, f/7.1 wołany z RAWa softem firmowym

Zeiss 16-80, ISO160, t=1/2000, f/7.1 wołany z RAWa softem firmowym

SAL70200/2.8, ISO400, t=1/8000, f/2,8 wołany z RAWa softem firmowym

no, może cię się po pastwić trochę
    innowierca

-----------------------
    www.autofocus.pl
    -----------------------

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Tompac po kiego czorta mamy się pastwić? Po nowych premierach jest wysyp "krucjat" na forum. Dosłownie odnoszę wrażenie jakby niektórzy mieli udziały w firmach których aparaty posiadają.
    To że Sony to przyzwoity aparat to widać bez specjalnych testów i bez cytowania sponsorowanych gazet jak Colorfoto. Jest to jedno z najmniej obiektywnych źródeł jakie można przytoczyć. Sama metodologia ich testów jest idiotyczna, bo porównywanie wszystkiego ze wszystkim po prostu mija się z celem, a już zupełnie (w czym niemcy się lubują) próba szufladkowania sprzętu cyferkami.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Coś już napisał
    Miasto
    Ziemia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Tompac po kiego czorta mamy się pastwić? Po nowych premierach jest wysyp "krucjat" na forum. Dosłownie odnoszę wrażenie jakby niektórzy mieli udziały w firmach których aparaty posiadają.
    To że Sony to przyzwoity aparat to widać bez specjalnych testów i bez cytowania sponsorowanych gazet jak Colorfoto. Jest to jedno z najmniej obiektywnych źródeł jakie można przytoczyć. Sama metodologia ich testów jest idiotyczna, bo porównywanie wszystkiego ze wszystkim po prostu mija się z celem, a już zupełnie (w czym niemcy się lubują) próba szufladkowania sprzętu cyferkami.
    To przytocz obiektywne, z dowodami, że niesponsorowane...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    bez cytowania sponsorowanych gazet jak Colorfoto. Jest to jedno z najmniej obiektywnych źródeł jakie można przytoczyć.
    Tak to można każdego błotem obrzucić, chyba każdy większy producent zaprasza 'za swoje' dziennikarzy na różne imprezy - jakoś się nie dopatrzyłem aby po takiej imprezie rosła fala pochwał pod konkretnym adresem - zauważyłem za to, że na wynik testów przede wszystkim rzutują upodobania testującego - jeśli na co dzień śmiga Canonem to wyrób Canona jest punktem odniesienia, jeśli Nikonem to Nikon - do dziś pamiętam uwagi testującego pod adresem obiektywu minolty, że ma babola w postaci braku pierścienia nastawienia liczby przysłony, chyba łatwo się domyśleć czego używał na co dzień

Spokojnie można zrobić ranking czego ożywają w danej redakcji
    innowierca

-----------------------
    www.autofocus.pl
    -----------------------

Pełne uzależnienie Awatar Kubaman
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

tompac, dobre sample - dzięki.
    A może coś w oryginalnej wielkości? Tak to trochę trudno powiedzieć co z puszki wyszło. Daj linka.
    Pasja---------------------> www.jakubszyma.pl

Przedsięwzięcie-------------> www.szyma.com

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tompac Zobacz posta
    Tak to można każdego błotem obrzucić, chyba każdy większy producent zaprasza 'za swoje' dziennikarzy na różne imprezy - jakoś się nie dopatrzyłem aby po takiej imprezie rosła fala pochwał pod konkretnym adresem - zauważyłem za to, że na wynik testów przede wszystkim rzutują upodobania testującego - jeśli na co dzień śmiga Canonem to wyrób Canona jest punktem odniesienia, jeśli Nikonem to Nikon - do dziś pamiętam uwagi testującego pod adresem obiektywu minolty, że ma babola w postaci braku pierścienia nastawienia liczby przysłony, chyba łatwo się domyśleć czego używał na co dzień

Spokojnie można zrobić ranking czego ożywają w danej redakcji
    Wiesz po prostu wyniki tych ich testów nie pokrywają mi się (zresztą nie tylko mnie) z rzeczywistością. Nie podejrzewam ich o brak inteligencji, umiejętności lub dywersję więc ..... ???? Do tego reklamy jak koń producenta, którego wyroby się testuje. Cóż każdy ma prawo sam decydować co czyta i na jakiej podstawie wybiera sprzęt. OK. No offence .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów