Pokaż wyniki od 1 do 10 z 10

Wątek: Jak takie cudo osiagnac ??

Dopiero zaczyna Awatar RASTLIN
    Miasto
    Warszawa

Exclamation Jak takie cudo osiagnac ??

Witam,
    Jestem pod wrazeniem zdjec uzytkownika MMM chcialbym sie dowiedziec w jakis sposob osiagnal taki efekt za pomoca PS i Photomatixa. Czy ktos bylby wstanie napisac jakis maly tutorial ?? hmm prosze bardzo o pomoc a link do tej galerii to: http://www.canon-board.info/showthre...t=16498&page=8
    Dzieki z gory i pozdrawiam
    EOS 400D + 18-55KIT + 28-90mm + 70 - 300 IS USM + M42 50mm1,8 :smile:

Początki nałogu Awatar Jacek Deka
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Zapytaj na PW samego autora i problem rozwiązany.

Początki nałogu Awatar sbogdan1
    Miasto
    k.Bielska - Białej

Domyślnie

Tak spróbuj .Ale wątpię ,ja też pytałem ale bez odzewu ,no chyba że wiadomości nie czytał ,powodzenia

Początki nałogu Awatar maxbmx
    Miasto
    Bielsko-Biała

Domyślnie

Myśle że to jest hdr
    Moje zdjęcia
    RIP: Canon 40d, Tokina 10-17 Fisheye, Canon 70-200L f4, Canon 17-40L f4, Canon 50 f1.4, 6x Sunpak 555+2x Quantum Battery Pack, 3x PocketWizard MultiMAX (sprzęt skradziono w Krakowie, numer seryjny Body: 0930516228)

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

no wlasnie po prosbach innych osob w topicu w ktorym MMM zamiescil swoje zdjecia i braki odzewu na nie postanowilem nie pytac sie na privie o to. Postanowilem sie zapytac szerszego grona o to. napewno jest to hdr ale jest on zrobiony z jednego zdjecia z tego co sie zdazylem zorientowac ale chodzi mi wlasnie o obrobke tego hdr o wyciagniecie tylu szczegolow i nadanie "plastycznosci" tym zdjeciom ze wydaja sie tak jakby zrobione z jakiegos plastyku lub masy kolory sa takie dosc nienaturalne.... macie pomysly jakie filtry moze mogl zastosowac ??
    Dzieki wielkie za odpowiedzi....

Domyślnie

to hdr

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

no to wiem ze to jest hdr ale jakiego typu operacje na tym hdr byly wykonane zeby osiagnac taki efetk. bo to nie jest czysyty hdr bo te zdjecia sa zbyt odrealnione zbyt plastyczne kolory.... ale dzieki za probe rozwiazania tego mojego problemu

Uzależniony
    Miasto
    Dolina Lina Na A

Domyślnie

Tak to HDR. Ja Ci niestety nie mogę doradzić za wiele jeszcze to takiego poziomu nie doszedłem i póki co z HDRem mało co miałem wspólnego ... Moim zdaniem te zdjęcia dość dużo przechodzą, zaczynając od dobrego ujęcia - format RAW. Suwaczki w programie do Rawów ( Lightroom, DPP ) później wywołanie zrobionego materiału do JPGów. Następnie photomatix ( Jeszcze nie miałem okazji obsługiwać ). A na koniec PS mieszanie warst, użycie dodga i podobne. Oczywiście to są tylko moje domysły ..

Początki nałogu Awatar SebaWolf
    Miasto
    Warszawa/Mława

Domyślnie

w LR można próbować tak jak w tym tutku http://www.lightroomkillertips.com/2...al-edgy-effect, jeśli to nie pomoże to tylko telefon do Pani Bożenki http://www.dobrerady.info ;-)

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

p.Bozenka rozwiazala wszystkie moje problemy !! naprawde polecam ta strone profesjonalnym fotografom bo i oni sie sporo moga nauczyc od tej milej Pani. ale filmik ze stronki lightroom'a to jest to co potrzebowalem !! naprawde dzieki za pomoc Tobie i innym ktorzy probowali
    Ostatnio edytowane przez RASTLIN ; 07-12-2007 o 18:51

Uprawnienia umieszczania postów