Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 13 z 13

Wątek: LumiQuest

Początki nałogu
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez fabrykainspiracji Zobacz posta
    Przekonałaś mnie
    wait! :-)
    nie zamierzałam Cię przekonywać do tego, żeby biec i kupować Pocket Bouncera z Accessory Kitem za ponad 300 zł, ja tylko chciałam wyjaśnić, jakie są róznice między poszczególnymi typami i dać Ci namiar na szczegółowe opisy

jeśli wygląd dyfuzora nie jest w Twoim przypadku szczególnie ważny, może najpierw zrób własny na wzór Lumiquesta i wypróbuj, czy to Ci w ogóle odpowiada?
    chyba nawet gdzieś powinnam mieć taki szablon do zrobienia czegoś a la Pocket Bouncer [może ktoś skojarzy, link to tego był chyba własnie na forum] - poszukam

[aha, w naszych 'domorosłych' ;-) dyfuzorach w charakterze folii zmiękczającej użylismy kalki technicznej]

chomsky ma rację, że na większych odległościach nie warto go stosować, ale Ty pisałeś o 2-3 m, więc będzie ok

zgadzam się też z chomskym, że lepiej odbijać, tylko co zrobić,gdy ściana za daleko? odbicie od samego sufitu da cienie pod oczami modelki, więc jednak lepiej trochę światła skierować na jej twarz i do tego właśnie nada się tylna ścianka lumiquesta czy podobnego ustrojstwa

Początki nałogu
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

znalazłam ten szablon do samodzielnego wykonania promaxa 20-80, który odbija 20% światła do przodu, a 80% mozna odbić od sufitu, ew. od ściany

Dopiero zaczyna Awatar Fostel

Domyślnie

Parę dni temu kupiłem Lumiquesta 80-20 ale wkładkę białą robiłem już sam (papier matowy foto, podklejony na taśmie dwustronnej do grubszej tektury).

Tutaj dokładny schemat: (miniaturka, pełna rozdzielczość w linku poniżej)

Zdjęcie >TUTAJ< (ustawione 87 dpi jest w skali 1:1)
    Projekt do wydruku >TUTAJ<
    Ostatnio edytowane przez Fostel ; 18-08-2008 o 16:50
    Panasonic Lumix DMC-G7 (14-140 mm) --> Canon

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów