Strona 4 z 8 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 77

Wątek: drukarka termosublimacyjna

Domyślnie

czornyj a przytocz jeszcze koszt wydruku jednej fotki Jasne ,ze rozwiazan mozemy mnozyc.Problem zostaje zawsze ten sam : oplacalnosc dla szarego czlowieka. Dzis przechodzilem kolo sklepu papierniczego i ogladalem oferte wydruku na plotnie w formacie A3, wraz z ramka za 130 zl . Ja bym tyle nie wydal
    Tylko L i X reszta bez wiekszego znaczenia

Zasłużeni Awatar czornyj
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

W przypadku mojej drukary koszt wydruku A4 w tuszu to ok. 1,5PLN, do tego dochodzi koszt papieru/płótna od 1PLN za zwykły papier foto perła/jedwab/satyna ok. 250g/m^2 po 5PLN za najcudniejsze baryty, płótna itp.

A z tym 130PLN za płótno A3 na blejtramie to ktoś se chyba trochę przegiął

Domyślnie

Przeliczylem to z innej waluty i tyle mi wyszlo. Oryginalny koszt to 60 GBP ...Czytajac forum to za cholere nikt nie wyda wiecej niz 1 zl za odbitke i ile bys nie przekonywal: ze lepsze, ze ladniejsze itd to i tak ****
    Ja jednak nadal zostane przy mojej wiernej selphy ze wspomaganiem w postaci LR :P

Zasłużeni Awatar czornyj
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Który model Selphy? Ukręciłem b. ładny profilek dla CP510, jak przypasuje to może ta dłubanina w LR nie będzie konieczna...

Domyślnie

Uzywam 720 i drukuje dobrze dopiero po przerobieniu i kombinacji z balansem bieli

Uzależniony Awatar mc_iek
    Miasto
    Kępa Niemojewska

Domyślnie

Wydruk z 760-tki wisi u moich rodziców na nasłonecznionej ścianie już 2 lata i nie zauważyłem, żeby coś mu dolegało.
    Nałómta siem odmieniwać kącufkuf po polskiemu!

Domyślnie

mc_iek i zapewne bedzie wisial jeszcze bardzo dlugo, bez obaw. Na 720 robilem identyfikatory,ktore od kilku lat sa naprawde ciezko obmacywane i wystawiane na rozne proby

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Posiadam Selphy CP800.
    Długo myślałem co kupić, brałem nawet pod uwagę atramentówkę ale po tym jak naczytałem się na różnych forach o problemach z systemami CIS, krystalizującymi atramentami i niszczonymi w ten sposób głowicami dałem sobie spokój. Fakt 10x15 z Selphy a format A3+ z atramenciaka to na pewno nie to samo.
    Ja z mojej Selphy jestem zadowolony, fotki uważam za niezniszczalne bo moja 4-letnia córka potrafi je upaprać wszystkim a i tak da się je umyć, czego ze zdjęciem z labu zrobić się nie da. Drukuje z LR, C1 lub Ps, nie mam problemu, C1 nawet radzi sobie ze spadem bo można sobie margines ustawić z dokładnością do 0,01m i zmusić Selphy żeby fotka zmieściła się na papierze, w innych programach też pewnie da się z tym powalczyć. Mnie akurat spad nie przeszkadza zresztą w labie też mam jak fotki odbieram więc nie tragizuję ale rozumiem że może to innych irytować. Co do jakości finalnej fotki uważam ją za dobrą i jeżeli ja czegoś nie spaprzę to jest tak jak ma być a w labie mam loterię.
    Profilu barwnego nie używam, choć to wynik mojego lenistwa bo kalibrator w szafir leży. Po prostu wydruki z Selphy są w większości dla rodziny która i tak jest zadowolona z otrzymanych zdjęć.
    Jeżeli chodzi o modele to różnią się wyglądem i posiadanymi opcjami które jeżeli drukuje się z komputera i tak nie mają znaczenia, papier i folie z żelem do wszystkich modeli są identyczne.

Początki nałogu Awatar 2marekm
    Miasto
    Słupsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MoonWind Zobacz posta
    Posiadam Selphy CP800.
    Długo myślałem co kupić, brałem nawet pod uwagę atramentówkę ale po tym jak naczytałem się na różnych forach o problemach z systemami CIS, krystalizującymi atramentami i niszczonymi w ten sposób głowicami dałem sobie spokój. Fakt 10x15 z Selphy a format A3+ z atramenciaka to na pewno nie to samo.
    Ja z mojej Selphy jestem zadowolony, fotki uważam za niezniszczalne bo moja 4-letnia córka potrafi je upaprać wszystkim a i tak da się je umyć, czego ze zdjęciem z labu zrobić się nie da. Drukuje z LR, C1 lub Ps, nie mam problemu, C1 nawet radzi sobie ze spadem bo można sobie margines ustawić z dokładnością do 0,01m i zmusić Selphy żeby fotka zmieściła się na papierze, w innych programach też pewnie da się z tym powalczyć. Mnie akurat spad nie przeszkadza zresztą w labie też mam jak fotki odbieram więc nie tragizuję ale rozumiem że może to innych irytować. Co do jakości finalnej fotki uważam ją za dobrą i jeżeli ja czegoś nie spaprzę to jest tak jak ma być a w labie mam loterię.
    Profilu barwnego nie używam, choć to wynik mojego lenistwa bo kalibrator w szafir leży. Po prostu wydruki z Selphy są w większości dla rodziny która i tak jest zadowolona z otrzymanych zdjęć.
    Jeżeli chodzi o modele to różnią się wyglądem i posiadanymi opcjami które jeżeli drukuje się z komputera i tak nie mają znaczenia, papier i folie z żelem do wszystkich modeli są identyczne.
    Po przeczytaniu Twojej opinii, wczoraj taką zamówiłem. Dzisiaj będę miał. Jeśli coś będzie nie tak, to wszystko będzie na Ciebie . Oczywiście zgłoszę się do Ciebie po pomoc.
    Posiadam atramentówkę Canon IP6700D, ale koszt wymiany "naparstków" /13 ml/z tuszami to skandaliczna kwota około 400 zł. Do tego dochodzi jeszcze papier.

Zasłużeni Awatar czornyj
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mc_iek Zobacz posta
    Wydruk z 760-tki wisi u moich rodziców na nasłonecznionej ścianie już 2 lata i nie zauważyłem, żeby coś mu dolegało.
    Może wisi za szybką?
    Wydrukuj tą fotę jeszcze raz i porównaj z tą ze ściany

Strona 4 z 8 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów