Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 29 z 29

Wątek: zdjecia na 300cm wysokie

Dopiero zaczyna

Domyślnie

grzanka - czy jest jeszcze w Darmstadt ten sklep foto w uliczce wiodącej do Długiego Ludwika? Kupiłem tam baaaardzo dawno temu swoją pierwszą lustrzankę EOS 100. Czasami bywam w Darmstadt.
    Co do rozmiarów zdjęć - to robiłem niedawno panoramy, które były drukowane do długości ok. 4 m i wszystko było OK. Aparat - 30D.
    pzdr

Bywalec
    Miasto
    Darmstadt

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez szymerski Zobacz posta
    grzanka - czy jest jeszcze w Darmstadt ten sklep foto w uliczce wiodącej do Długiego Ludwika? Kupiłem tam baaaardzo dawno temu swoją pierwszą lustrzankę EOS 100. Czasami bywam w Darmstadt.
    Co do rozmiarów zdjęć - to robiłem niedawno panoramy, które były drukowane do długości ok. 4 m i wszystko było OK. Aparat - 30D.
    pzdr
    no baaa, Fotogena zyje. To od nich bede mial Marka na te zdjecia. Mozliwe ze III ale to sie wyjasni w tym tygodniu. Wielkie dzieki za rady i opinie.

Początki nałogu Awatar Calliactis
    Miasto
    Kraków / Nowy Sącz

Domyślnie

A może rasterbator: http://homokaasu.org/rasterbator/ ?
    Efekty które można uzyskać są wyśmienite!

Największa fotka jaką do tej pory zrobiłem to 220 x 550cm z 8MPixeli z 30D...
    5D mkII | 17-40 f4L | 24-70 f2.8L | 85mm f1.8 USM | 580EX II | 430 EXII |
    rozdarty pomiędzy architekturą a fotografią...

Bywalec
    Miasto
    Darmstadt

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Calliactis Zobacz posta
    Największa fotka jaką do tej pory zrobiłem to 220 x 550cm z 8MPixeli z 30D...
    hmm no to juz w pelni rozwiewa moje watpliwosci.

jedno pytanie jeszcze.

lepiej do Marka II DS podpiac do czegos takiego sigme 50 macro czy canona 16-35 L II ??

z gory dzieki za odpowiedz

Początki nałogu Awatar Calliactis
    Miasto
    Kraków / Nowy Sącz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez grzanka Zobacz posta
    hmm no to juz w pelni rozwiewa moje watpliwosci.

jedno pytanie jeszcze.

lepiej do Marka II DS podpiac do czegos takiego sigme 50 macro czy canona 16-35 L II ??

z gory dzieki za odpowiedz
    Do 1DS mkII to ja bym podpiął 16-35L / względnie 50mm f1.2L / względnie 85mm f1.2L / względnie jakieś canonowskie macro... ale Sigmę?
    5D mkII | 17-40 f4L | 24-70 f2.8L | 85mm f1.8 USM | 580EX II | 430 EXII |
    rozdarty pomiędzy architekturą a fotografią...

Bywalec
    Miasto
    Darmstadt

Domyślnie

mnie bylo powiedziane ze macro da mi ten plus ze wykozystam w pelni sensor. Bo jesli wezme przykladowo 16-35 to bede mial takie same mydlo. I nie bedzie roznicy na takim formacie czy uzyje go z 400D czy z Markiem. Obiektyw makro da mi wiecej szczegolow i informacji. I przez to nie bedzie strat jakosci mimo takich wymiarow wydruku. Zawsze mozna obnizyc jakosc, zamydlic lub ziarno wprowadzic. Ale odwrotnie raczej ciezko.

Dopiero zaczyna Awatar DGV
    Miasto
    Pszczyna

Domyślnie

a ja z wlasnego doswiadczenia powiem ze wyjdzie bez problemow - choc do drukarza bij bezposrednio - popros ladnie o probki i jazda.. zalezy od kalibracji plotera (moj naprzyklad "czerwony" priorytet ma - zdejmuje zwyczajowo magenty i jazda) - generalnie takie odbitki oglada sie z dalszej odleglosci zatem druk w jakosci 720dpi spokojnie wystarczy. Jesli by cos krzaczylo to JW - ziarno delikatne i bedzie git. Jak trafisz na ploter drukojacy "fala" to problem paskowania znika - bedzie malina
    len patentowany :wink:
    EoS40D + 24-105L IS +50 1,8 + zapał

Bywalec
    Miasto
    Darmstadt

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez DGV Zobacz posta
    a ja z wlasnego doswiadczenia powiem ze wyjdzie bez problemow - choc do drukarza bij bezposrednio - popros ladnie o probki i jazda.. zalezy od kalibracji plotera (moj naprzyklad "czerwony" priorytet ma - zdejmuje zwyczajowo magenty i jazda) - generalnie takie odbitki oglada sie z dalszej odleglosci zatem druk w jakosci 720dpi spokojnie wystarczy. Jesli by cos krzaczylo to JW - ziarno delikatne i bedzie git. Jak trafisz na ploter drukojacy "fala" to problem paskowania znika - bedzie malina

chyba 72 dpi ??

ploter "fala" ??

jesli chodzi o ploter raczej nie bedzie problemu - EPSON 9800

Bywalec
    Miasto
    Tarnów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez grzanka Zobacz posta

ploter "fala" ??
    http://www.atrium.com.pl/index.php?show=druk_fala
    Pkt 8 regulaminu forum

Sprzęt: Canon 40D + Canon 350D+BG-E3 + Sigma 10-20; Tamron 17-50mm f/2.8 XR; 70-200 f/2.8L; Speedlite 580EX II + 430EX; 16+8+4+2+1 GB CF Kingston Elite Pro, itd...

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123

Uprawnienia umieszczania postów