Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 29

Wątek: zdjecia na 300cm wysokie

Mieszany widok

Bywalec
    Miasto
    Darmstadt

Domyślnie zdjecia na 300cm wysokie

mam zlecienie wykonac zdjecia na wysokosc 300cm i 160cm szerokosci. Czy ktos moze ma doswiadczenie w tych rozmiarach. Czy jakosc z Marka II wystarczy i jego prawie 17 mpx?? czy lepiej pomyslec o czyms innym ?? pytalem o Marka III ale niestety nie bedzie dostepny do planowego terminu.

Z gory dziekuje za wsakzowki i podpowiedzi

Domyślnie

Jaki nosnik (technika druku/wyswietlenia)?

Generalnie mozna sprobowac tak:
    Dobrej jakosci fotka (ostra i dobrze naswietlona) i cos w rodzaju PhotoZoom pro, a na koniec jezeli zbyt plastikowo Imagenomic RealGrain i ukryc w ziarnie.
    ║ 50D i 30D + graty ║

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Ja robiłem max A0+ z 8 megapikseli. Rezultaty bardzo dobre. Kilkanaście megapikseli wystarczy.

Bywalec
    Miasto
    Darmstadt

Domyślnie

druk

o ziarnie myslalem

zobaczymy jakie beda motywy

bede mial mozliwosc probnego druku i podjecia decyzji

Bywalec Awatar fyrste
    Miasto
    Nowy Sącz

Domyślnie

Mark zupełnie wystarczy. Ludzie robili bilboardy z dużo mniejszych rozdzielczości i dużo gorszych aparatów. Nie masz się co przejmować.
    Canon 855D + 8-200mm f4

Coś już napisał Awatar raster
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez fyrste Zobacz posta
    Mark zupełnie wystarczy. Ludzie robili bilboardy z dużo mniejszych rozdzielczości i dużo gorszych aparatów. Nie masz się co przejmować.

billboardy przygotowuje się i drukuje w skali więc tam w zupełności wystarczą 10 mpix zdjęcia.

Zresztą jedna moja fotka, zrobiona d80 i 60 micro wisi w wielu miejscach w Warszawie. Czasem nawet w takich rozmiarach, że ciary przechodzą i wszystko jest git. Po prostu takie wydruki ogląda się z dużych odległości.

sv
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez grzanka Zobacz posta
    mam zlecienie wykonac zdjecia na wysokosc 300cm i 160cm szerokosci. Czy ktos moze ma doswiadczenie w tych rozmiarach. Czy jakosc z Marka II wystarczy i jego prawie 17 mpx?? czy lepiej pomyslec o czyms innym ?? pytalem o Marka III ale niestety nie bedzie dostepny do planowego terminu.

Z gory dziekuje za wsakzowki i podpowiedzi
    takich zdjęć nikt nie ogląda z bliska. Tego typu formaty (do 340 na 180) robię z 1d mk III i nic im nie brakuje.

Bywalec
    Miasto
    Darmstadt

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sven Zobacz posta
    takich zdjęć nikt nie ogląda z bliska. Tego typu formaty (do 340 na 180) robię z 1d mk III i nic im nie brakuje.
    8,2 mpx ?? hmm mnie straszono ze ponizej 20 mpx bedzie barszcz. I dlatego w zwiazku z tym ze canon mi nie moze udostepnic na poczatku grudnia Marka III z 21 mpx obawialem sie o 17 z marka II

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bydgoszcz.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sven Zobacz posta
    Jak to nikt. A Grzanka
    O jej nie musisz mi tego pisac co pomyślałeś. Naprawde Cie lubię

Bywalec
    Miasto
    Tarnów

Domyślnie

ja takie rzeczy robilem tez z 8 mpix i bylo spoko, ew. jak cos jest statyczne to mozna zrobic 4 klatki i polaczyc jak panorame, ale fakt jest taki ze dla jednego cos bedziesz barszcz a dla drugiego wypas.
    Pkt 8 regulaminu forum

Sprzęt: Canon 40D + Canon 350D+BG-E3 + Sigma 10-20; Tamron 17-50mm f/2.8 XR; 70-200 f/2.8L; Speedlite 580EX II + 430EX; 16+8+4+2+1 GB CF Kingston Elite Pro, itd...

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów