Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 17

Wątek: Nikon roadshow

Coś już napisał Awatar Army
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie Nikon roadshow

Przed chwileczka wrocilem z roadshow nikona w blue city (znalazlem sie tam zupelnie przypadkiem i mimo ciezkich procedur bez problemu tam wszedlem). Przyznam ze forma BARDZO przypadla mi do gustu: skatepark w pol mroku - poprostu perfekcyjne warunki do testowania reporterskiego sprzetu w extremalnych warunkach, strzal w 10 panie nikon ! Prezentacja multimedialna polaczona z praktycznym pokazem i licytowaniem sie na argumenty "za" 2 prezenterow (mnie to przypominalo troche reklame odkurzacza z TV mango) moim zdaniem tez wypadla w porzadku. Sam Nikon D3 sprawil ze lekko zwilgotnialem - duzo patentow i patencikow bardezo umilajacych reporterowi zycie, reszta sprzeciwa jak whireless transmiter wielkosci ruskiego radia w forme torby z kablem troche mniej mi przypadl, obiektywy tylko trzmalem w rekach i tyle co moge powiedziec to 200 f2 jest obrzydliwie ciezkie (ale pisze to bez odniesienia bo innego nie trzymalem).
    Niestety tu pogarda w strone organizatorow: Podczas pratycznego pokazu pani fotograf MODY (na oko 50 lat) pokazywala na D3 z obiektywie 70-200 jak dziala 52 polowy All servo przy 11 fps na skejcie skaczacym przez fun box z dystansu 4 metrow - jakas pomylka zeby ktos kto nie ma NIC wspolnego ani z ze sportem, ani z reportarzem, ani niczym co sie rusza przed obiektywem go zachwalal, jak sie jej zapytali co mysli to sie zaciela. (dla ciekawskich przez 10 minut prob NIC, ani jedno zdjecie nie wyswzlo nawet ostre).
    Nastepna wpadka to fakt ze mimo iz srednio przypadal jedno sprzeciwo na 5 osob to jak sie pierwszy dorwal to uciekal i tyle go widzieli - totalny haos i anarchia.
    dalej juz sie zniechecilem i chcialem opuscic park - dzwi byly zamkniete i pani mi powiedziala ze zanim mnie wypusci musi mnie przeszukac (jak jakiegos zlodzieja z super marketu)
    to na tyle z moich odczuc po roadshow nikona 2007

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Czyli podsumowując tendencyjnie - trochę dobrego sprzętu, fotograf profi nie potrafiący tego sprzętu obsługiwać i robić nim udanych zdjęć oraz skretyniali ochroniarze.
    Jak zwykle - totalny profesjonalizm

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Army Zobacz posta
    moge powiedziec to 200 f2 jest obrzydliwie ciezkie
    Ale za to czarne!

PS
    Ciekawe, jak tę samą imprezę opiszą na fotopolis.pl?
    EOS - conditio sine Kwanon...

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bahrd Zobacz posta
    Ale za to czarne!

(....)
    Eee... tam czepiasz się . A co czerwone ma być ?
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Domyślnie

Taa.. Najlepiej z białą obwódką
    Front Side Studio

www.fs-studio.pl

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Eee... tam czepiasz się . A co czerwone ma być ?
    No dokładnie! Czerwone na czarnym! (Bo jak jeszcze nie miałem mieć, to chciałem mieć białe, a jak już mam mieć, to wolę mieć czarne...)

Czy ktoś się wybiera 7 grudnia?
    EOS - conditio sine Kwanon...

Domyślnie

Ja również byłem na tym zlocie.
    Śmieszyło mnie to, że każdego przy wyjściu sprawdzali.
    Ale ogółem było całkiem fajnie.

Prócz aparatów, firma Epson udostępniła kilka swoich drukarek i każdy mógł wydrukować sobie zdjęcie

Szczerze mówiąc, nie miałem w ręku ani D3 ani D300.
    Tak naprawdę, mało mnie one interesują, bo to nie ta ranga (cenowa).

Kilka fotek z imprezki:

(trochę przesadziłem z ostrzeniem)

(200 F2)

Początki nałogu
    Miasto
    Metropolia Trzebinia :D

Domyślnie

Ciekawe czy ten topik umrze gdyż jest o nikonie albo jakie będą dalsze komentarze.

gadas
    Guest

Domyślnie

Widzę na fotkach Nikonowską 200 2,0 to jest kobyła strasznie ciężki obiektyw focenie z ręki bardzo męczące

Pełne uzależnienie Awatar Kubaman
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

zapewniam, że nie jest aż tak ciężki, spoko można robić dłuższe sesje
    Pasja---------------------> www.jakubszyma.pl

Przedsięwzięcie-------------> www.szyma.com

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów